פיצויים בעקבות לשון הרע של עיתונאי
דרגו את המאמר |
|

פיצויים בעקבות הכפשת שמו של עורך דין
עורך הדין הגיש את התביעה נגד רשות השידור והעיתונאיות בעקבות כתבה ששודרה בערוץ הראשון, בתוכניות "מבט לחדשות" ו"יומן השבוע". התובע טען כי בידיעה אשר התפרסמה בשמו של עמרם מצנע, נאמר עליו כי הוא פעיל בארגונים המשתייכים לימין הקיצוני.
קראו עוד בתחום:
- לשון הרע, כיצד מגיע בית המשפט להכרעה?
- אילנה דיין - הקצין הקרבי אשר סבל מכתבתה של דיין מערער על גובה הפיצויים
- האם דבר המשתמע מהפרסום מהווה לשון הרע?
- תביעה בגין הוצאת דיבה נגד עיתון מעריב
- בית הדין לאתיקה של מועצת העיתונות נזף בעיתון מעריב
האם עורך הדין הינו פעיל בארגון "ימין קיצוני"?
הפרשה, אשר כונתה באמצעי התקשורת – "פרשת העוקץ החיפאי", עלתה לשידור לראשונה לפני כשבע שנים. עורך הדין התובע צילם פעיל ממטהו של עמרם מצנע כאשר הוא מקבל תרומות לא חוקיות לצורך מימון מערכת הבחירות של מצנע לראשותה של מפלגת העבודה.
חסון, אשר דיווחה על הפרשה בתוכניתה, טענה כי המועמד לראשות מפלגת העבודה כינה את עורך הדין "פעיל לשעבר בארגון ימין קיצוני". במהלך הדיונים בבית המשפט התברר כי מצנע כלל לא אמר את הדברים הנ"ל, והיה זה מנהל קמפיין הבחירות שלו שעמד מאחורי האמירה (אי לכך, מצנע זוכה מאשמתו).
רשות השידור מסכימה לפרסם התנצלות בכפוף לוויתור על הפיצויים
השופט מתח ביקורת חריפה על העיתונאיות וקבע כי לא רק שלא טענו הנתבעות כי הדברים הינם אמת, אלא הן אף הודו כי לא עשו ולו מאמץ קטן על מנת לאשרר את אמיתות הידיעה. רשות השידור הסכימה לשדר התנצלות על הדברים, רק במידה והתובע יוותר על הפיצויים (תנאי אשר נדחה על ידו).
השופט קבע כי לאחר הצעתה זו של רשות השידור, לא יכולה היא עוד לטעון להגנת תום הלב בנוגע לפרשה נשוא התובענה. "משהעמידה רשות השידור תנאי לפרסום התנצלות על ידה ומשסירבה לדרישת התובע, לפרסם התנצלות, ללא כל תנאי ולא פרסמה תיקון או התנצלות כשלהן, נשללת ממנה, קטגורית, הגנת תום הלב", כתב השופט בפסק הדין.
בית המשפט קבע כי רשות השידור והעיתונאיות ישלמו, ביחד ולחוד, פיצויים בסך 45,000 שקלים לעורך הדין בגין האשמות השווא שהוטחו בו קבל עם ועדה.