www.what2do.co.il

עצות לנפגעים בתאונות דרכים

דרגו את המאמר
  התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

עצות לנפגעים בתאונות דרכים



קבלת טיפול רפואי  ראשוני - פינוי באמבולנס

 

אם נפגעת בתאונת דרכים הנך זכאי לקבל טיפול רפואי ראשוני וזאת על חשבון ובמימון חברת הביטוח. הטיפול הראשוני יעשה ע"י צוות מגן דויד אדום במקום התאונה אם הוזמן הצוות.


 

בדיקה בחדר מיון  

 

מומלץ לנפגע אשר לא טופל ע"י צוות רפואי של מגן דויד אדום לפנות אל חדר המיון הקרוב למקום התאונה וזאת אף בכוחות עצמו וקרוב ככל האפשר לקרות מקרה התאונה.

חשוב לציין כי הבדיקות והטיפולים בחדר המיון ישולמו ע"י חברת הביטוח וזאת לאחר מסירת אישור המשטרה כאמור לבית החולים. עליך או אדם מטעמך להודיע בהזדמנות ראשונה כי הגעת  למיון לאחר תאונת דרכים.

חשוב לציין כי הפניה לחדר מיון לאחר התאונה חשובה לשם איתור פגיעות וחבלות, זאת גם אם נראה
שלא נגרם כל נזק ברור ובולט לעין

במהלך הטיפול הרפואי יש להקפיד ולהעלות בפני הרופאים את כל הכאבים והמגבלות מהם את/ה סובל גם אם אלה נראים ככאבים קלים ולא משמעותיים וכי לדעתך הכאב " יעבור מחר ".

אישור משטרה על תאונת דרכים

 

מומלץ לפנות למשטרה לקבלת אישור אודות קרות מקרה התאונה עם פירוט מועד ומקום תאונת הדרכים, פרטי הרכבים, הנהגים המעורבים, הנפגעים ופוליסת ביטוח החובה ופרטי הנפגעים בתאונה. 

מומלץ לדרוש מהנהגים המעורבים בתאונת הדרכים, כבר בזירת התאונה, באם המצב הרפואי מאפשר זאת, כי יציגו רישיון רכב, נהיגה ופוליסת ביטוח חובה, יש לרשום את פרטיהם האישיים, שם המבטחת בביטוח חובה, מספר פוליסת יטוח ומספר הרכב. עוד מומלץ לרשום פרטי עדים לתאונת הדרכים. הצגת אישור משטרה בבית החולים ובקופת חולים מאפשרת טיפול רפואי ללא תשלום.

המשך טיפול רפואי בקופת חולים

 

יש להקפיד לפנות לרופאי קופת החולים ולהעלות בפני הרופאים המטפלים את כל הכאבים והמגבלות מהם הנך סובל. עליך לבקש הפניות מתאימות לרופאים מקצועיים ולמומחים. חשבו לציין כי המשך הטיפול הרפואי ניתן לך במסגרת קופת החולים בה את/ה חבר. 

איסוף מידע ומסמכים לצרכי המשפט

 

בתביעה לקבלת פיצויים עבור נזקי גוף, גובה הפיצויים עבור אובדן כושר השתכרות וכן עבור כאב וסבל וראשי נזק נוספים, נקבע על בסיס חוות דעת מומחים רפואיים הקובעים, בין השאר, גם את אחוזי הנכות הצמיתה שנותרה לנפגע. 

הרופא המומחה ממונה ע"י בית המשפט והנפגע אינו רשאי להביא חוות דעת מטעמו.

בפני רופא מומחה זה, עליך להביא את כל החומר הרפואי שנאסף במהלך הטיפולים וכן את כל תלונותיך, כאביך ומגבלותיך על מנת שהמומחה יתן חוות דעת לבית המשפט על המצב הרפואי הזמני והקבוע ויקבע גם את אחוזי הנכות הרפואית והתפקודית.

חוות דעתו של המומחה וקביעת אחוזי הנכות על ידו, מהווים את הבסיס לקביעת סכום הפיצוי בתביעת נזיקין עקב
תאונת הדרכים. חשוב מאוד כי בעת הפגישה יחזיק ברשותו הנפגע את כל המסמכים הרפואיים הקשורים בקרות מקרה התאונה - בדיקות, הפניות לרופאים מקצועיים ולמומחים, תלונות בפני הרופאים, המלצות לטיפולים, תרופות ומרשמים וכו...

עקב חשיבות החומר הרפואי להצלחת התביעה אנו ממליצים לנפגע לצלם כל חומר רפואי הקשור בתאונה, החל ממסמכי המיון כולל כל הבדיקות הרפואיות ובוצעו, אמנזה, ועד 
הפניות לטיפולים רפואיים, מרשמי תרופות, צילומי רנטגן, בדיקות אחרים כמו CT, MRI, ENG, EMGמסמכי אי כושר עבודה, אישורים  רפואיים וכל מסמך שניתן במהלך טיפול רפואי.

עורך הדין מגיש את המידע הרפואי האמור כבסיס לבקשה למינוי מומחה רפואי בתחום הפגיעה וזאת לצורך קביעת אחוזי הנכות. באם לא יהיו מסמכים רפואיים התומכים בטענות הנפגע יהיה בכך להקשות הן בקבלת מינוי המומחה הרפואי הטעם בית המשפט והן בקבלת פיצוי ראוי עבור הנזק שנגרם.

תיעוד ההוצאות האחרות

חשוב לציין כי מלבד ההוצאות הרפואיות ישנם הוצאות נלוות לפגיעה בתאונה. הכוונה להוצאות נסיעה לטיפולים, חנייה, עזרה בבית, ציוד רפואי לעזרה, הפסד ימי עבודה, ציוד מיוחד, כל קבלה, חשבונית, אישור וכו... יש להעביר כל זמן מסוים את החומר אל עורך הדין המטפל בתביעה.

חשוב לזכור כי הוצאה אשר נגרמה כתוצאה מתאונת דרכים היא כל הוצאה שלא היית מוציא אלמלא התאונה. לכן קיימת חשיבות לאיסוף ותיעוד כל ההוצאות הקשורות בתאונה וזאת הוכחת נזקיך המיוחדים והשבת הסכום שהוצא מחברת הביטוח.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

מהי תאונת דרכים ?

מהי תאונת דרכים לאור חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים...הסברים ועצות משפטיות 

תאונת דרכים את מי תובעים?

נפגעת בתאונת דרכים? נגרמו לך נזקי גוף? את מי תובעים לאחר תאונת דרכים? 

מי זכאי לפיצויים?

עברת תאונת דרכים? נפגעת? מי זכאי לפיצויים לאחר תאונת דרכים...הסברים, מאמרים ועוד... 

חישוב פיצויים בתאונת דרכים

נפגעת בתאונת דרכים? איך תדע מה מגיע לך...מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורך דין ללא התחייבות 

עצות לנפגעים בתאונות דרכים

נפגעת בתאונה? נגרמו לך נזקי גוף? לרשותך עצות משפטיות, פסקי דין מאמרים ופניה אל עורך דין באתר... 

תשלום תכוף לאחר תאונת דרכים

מהו תשלום תכוף לאחר תאונת דרכים? למי מגיע תשלום תכוף ומתי? להלן מאמר מקיף העוסק בסוגיה זו... 

תאונת דרכים עם חבלות קלות

לתשומת לבך, אם נפגעת בתאונה, אם נגרם לך נזק קטן לכאורה ייתכן ומגיע לך פיצוי... 

עבר רפואי ותאונת דרכים

מה הקשר בין עבר רפואי של נפגע בתאונה ופיצויים עתידיים? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר... 

הקשר בין אבדן כושר השתכרות, נכות רפואית ותיפקודית

תאונות דרכים - אבדן כושר השתכרות, נכות רפואית, נכות תיפקודית...מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורך דין באתר 

תאונות אופנוע - רכב דו גלגלי

תאונות אופנוע - רכב דו גלגלי

את מי תובעים לאחר תאונה תוך רכיבה על קטנוע או אופנוע כבד? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.