www.what2do.co.il

הפצת שמועות בדבר אונס בין בני משפחה - תביעה בגין לשון הרע

דרגו את המאמר

הפצת שמועות בדבר אונס בין בני משפחה - תביעה בגין לשון הרע

תביעה בגין הוצאת לשון הרע – הפצת שמועות בסביבה קרובה


תושב היישוב בארותיים הגיש תביעה בגין לשון הרע כנגד אחייניתו וגיסתו וזאת לאחר שהשתיים מפיצות, לטענתו, שמועות כאילו כנס את האחיינית כאשר הייתה בגיל 8. האחיינית כיום בת 30 ואילו התובע בן 39. התביעה מפרטת מספר פעמים במסגרתם הפיצה הגיסה שמועות בדבר האונס כביכול.

 

לטענת התובע, אשתו של אחיו פועלת כך בישובים בסביבה וזאת על מנת לפגוע בשמו הטוב ולשימו ללעג ולקלס. לדבריו, פרסומים אלו מונעים ממנו להתקבל למושבים בסביבה.

 

      קראו עוד בתחום:


מדובר בארבעה פרסומים שונים. בפרסום הראשון התובע טוען כי כאשר ניסה לרשום את בנו לפעוטון במושב, נתקל בסירוב מצד הורי הילדים האחרים בפעוטון לאחר שגיסתו טענה בפניהם כי מדובר בפדופיל אשר אנס את בתה. בעקבות הדברים, ביטלה מנהלת הפעוטון את רישום בנו של התובע לגן.

 

"זהירות, פדופיל-אנס!"


בפעם השנייה, התובע טען כי פורסמה מודעה הנושאת את דבר השמועה הזדונית באחד המושבים. במודעה זו נכתב "זהירות, פדופיל-אנס!" תוך שמקום מגוריו ושמו מתנוססים על הכרזה. בתחתית מודעה זו צוין כי ניתן לפנות לפרטים נוספים במזכירות המושב. התובע טוען כי גיסתו ובתה הדפיסו את המודעה באופן שנראה כאילו מדובר במודעה שהודפסה על ידי מזכירות המושב.


המקרה השלישי מפרט פרסום אשר נעשה על ידי שימוש בדואר אלקטרוני. במכתב זה נרשמו דברים מפי אחייניתו של התובע אשר מגוללת סיפור אשר אירע לכאורה כאשר הייתה בת 8. על פי מכתב זה, כאשר הייתה האחיינית קטינה, ודודה היה כבן 17, ביצע הוא בה מעשה אינוס אשר פורר את המשפחה לחלוטין. במכתב הוטחו דברים קשים נוספים כנגד הדוד ונאמר שהאחרון עבר לגור במושב סמוך תוך התרסה ופגיעה מכוונת בה ובאמה.


הפרסום הרביעי הינו פרסום נוסף באמצעות רשת האינטרנט. גם כאן מדובר בדואר אלקטרוני אשר שוגר על ידי הנתבעות. במכתב זה אושרו דבריה של הבת פעם נוספת והוספו טענות כאילו האחרון אנס אותה כאשר שימש בתור בייביסיטר עבורה. האחיינית טוענת במכתב כי במשך שנים רבות הדחיקה היא את המעשים, וזאת עד לאירוע מסוים בחג הפסח אשר הציף את הזיכרונות הקשים.


התובע טוען כי הדברים המיוחסים לו בפרסומים אלו אינם משקפים את האמת. לדבריו, הפרסומים נעשו על מנת לפגוע בו ובחוסר תום לב. לאחר הפרסומים הפכו משפחתו והוא למנודים בחברה והתושבים מתייחסים אליהם כמצורעים. כמו כן, התובע טוען כי נגרמו לו נזקים בכך שנאלץ לעבור למקום מרוחק ביחד עם משפחתו.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה - 1965

חוק איסור לשון הרע נועד להגן על כבודו של אדם או איגוד ומונע פרסומים שעלולים לפגוע ולגרום נזק. 

לשון הרע על ציבור - קבוצת אנשים, גוף, ארגון

השאלה המרכזית הצריכה להישאל, כך קובעת הפסיקה, הנה האם היחיד, בהיותו יחיד, נפגע מאותו פרסום שהשמיץ את כל הקבוצה? 

ייעוץ משפטי

מדוע מומלץ לקבל ייעוץ משפטי לאחר מקרה תאונה ולא משנה אם נגרם נזק או לא? 

האם המכתבים ודרך הפצתם מהווים לשון הרע ופגיעה בפרטיות?

עוד קבעה השופטת כי המכתבים אינם שיח ושיג אקדמי על הערכות תלמידים הנהנים ממטרית חופש אקדמי. המכתבים נכתבו בתגובה על מכתבו של פרופ' בורט ופרופסורים אחרים ולא בהעברה רוטינית של הערכות על תלמידים. העמדתם כ"שיג ושיח אקדמי" היא או היתממות או ניסיון הסוואה. מרבית המכתבים עוסקת במנחה פרופ' בורט ורק חלק קטן מהם מתייחס לתובע.  

לשון הרע, כיצד מגיע בית המשפט להכרעה?

השאלה הראשונה אשר ישאל בית המשפט היא, האם המעשים המיוחסים לנתבעים עולים כדי פרסום לשון הרע. הבדיקה תעשה לפי היסודות הנמצאים בסעיפי החוק, שהוא הסעיף המגדיר מעשה של פרסום לשון הרע. לאחר בחינת המקרה לאור החוק והפסיקה ובאם התשובה תהא חיובית יבחן בית המשפט אם עומדת למפרסמים הגנה מן ההגנות המוקנות בפרק ג' לחוק. 

לשון הרע: הגנת אמת בפרסום

נתבעת בגין לשון הרע? מהי הגנת אמת בפרסום? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי הדין באתר ... 

לשון הרע: הגנת תום הלב

נתבע יהנה מהגנת סעיף 15 בהתקיים שני תנאים מצטברים. התנאי הראשון הוא שהנאשם או הנתבע עשה את הפרסום בתום לב. והתנאי השני הוא שהנתבע יוכל להצביע על כך ... 

פיצויים בגין לשון הרע

לאחר שקבע בית המשפט כי הנתבעים פרסמו כנגד התובעת פרסום שיש בו משום לשון הרע, ולא עומדות להם ההגנות שבפרק ג' לחוק, יעבור לדון בשאלת הפיצוי המגיע לתובעת בגין לשון הרע.  

פיצויים בגין זיוף פרופיל באתר האינטרנט דה מרקר

האם פרסום פרופילים מזויפים ברשת החברתית "דה מרקר קפה" מהווה הפרה של חוק איסור לשון הרע... 

לשון הרע במהלך דיון משפטי, האם ייתכן?

סעיף 13 לחוק קובע כי לא ישמש עילה למשפט פלילי או אזרחי פרסום על ידי שופט, חבר של בית דין דתי, בורר, או אדם אחר בעל סמכות שיפוטית או מעין שיפוטית על פי דין ... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.