www.what2do.co.il

לשון הרע ופגיעה בפרטיות בגין פרסום תמונה אינטימית ברבים

דרגו את המאמר

לשון הרע ופגיעה בפרטיות בגין פרסום תמונה אינטימית ברבים

פרסום תמונה אינטימית ברבים – פגיעה בפרטיות ו\או לשון הרע


בני זוג אשר מנהלים מערכת יחסים אינטימית מצלמים לעיתים זה את זו (או זו את זה) ושומרים את התמונות על מנת להתרשם מהם בעתיד. האם הצגת תמונות אינטימיות של בן\בת זוג יכולים להיות עילה להגשת תביעת פיצויים בבית המשפט? סוגיה זו הונחה לפתחו של בית משפט השלום בראשון לציון.


התובעת והנתבע הינם שני צעירים אשר היו מועסקים יחד באותה החברה. בשלב מסוים התנהלה מערכת יחסים רומנטית קצרה בין השניים ובמהלכה צילם הנתבע את התובעת מספר פעמים. לאחר הפרידה הופתעה התובעת לגלות כי הנתבע מראה לחבריו לעבודה תמונה אינטימית שלה כאשר היא בתחתונים וחשופת גו. התובעת הגישה בעקבות כך תביעת פיצויים, בגין פגיעה בפרטיות והוצאת לשון הרע, כנגד בן זוגה לשעבר.


השופטת, איריס סורוקר, קבעה כי ניתן לקבוע בבירור, בהתבסס על עדויות העובדים, כי הנתבע היה נוהג להציג בפני חבריו לעבודה תמונות של נשים חשופות אשר ניהלו עימו מערכות זוגיות, וזאת תוך שהוא מתגאה ב"כיבושיו". יתרה מכך, הנתבע פוטר מעבודתו לאחר שהנהלת החברה גילתה שהוא מראה תמונות לחבריו אשר לטענתו הינן של אחת מחברותיו לעבודה.


נסיבות פיטוריו של הנתבע


הנתבע בחר להשאיר בבית המשפט את נסיבות פיטוריו חסויות. יחד עם זאת, מנכ"לית החברה העידה על ממצאי הבירור שערכה באופן הבא - "לאחר שבדקנו את הנושא, גם מול הנתבע וגם מול עובדים אחרים, נקבע בוודאות כי אכן הוצגו תמונות שאינן ראויות על ידי הנתבע שהיה באותה תקופה מנהל בחברה. אי לכך, לא יכולנו עוד להמשיך ולהעסיק את העובד בחברה. אציין כי מדובר בתמונות של בחורות בלבוש מאוד צנוע וחלקן היו כפופות לו במסגרת העבודה".

 

      קראו עוד בתחום:


בפסק הדין נכתב כי הוכח שהתובע התנהג בצורה בלתי הולמת, אשר פיטוריו מעבודתו מעידים על חומרת מעשיו. יתרה מכך, התנהגותו בבית המשפט העידה על כך שרב הנסתר על הגלוי והדבר פגע באופן משמעותי במהימנותו בעיני השופטת.


נקבע כי הנתבע אכן הציג תמונה אינטימית של התובעת בפני חבריו ומדובר במעשה אשר יכול היה לבזות, להביך ולהשפיל את התובעת. הצגת התמונה אשר יוחסה לתובעת נעשתה באחריותו המלאה של הנתבע והוא הביא בכך לחרושת שמועות והלבנת פניה של התובעת במקום עבודתה, כתבה השופטת, אי לכך, התובעת זכאית לפיצויים הן מכוח חוק איסור לשון הרע והן מכוח חוק הגנת הפרטיות.

 

"חשתי כי כל מכרי וחברי לעבודה מתלחשים כל הזמן מסביבי"


סעיף 2(4) לחוק הגנת הפרטיות, התשמ"א-1981, קובע כי פרסום תצלום של אדם ברבים, בנסיבות מסוימות אשר יש בהן להשפיל או לבזותו מהווה פגיעה בפרטיות. השופטת קבעה כי ניתן לראות בבירור כי מעשיו של הנתבע במקרה זה עולים כדי פגיעה בפרטיות.

 

הדברים מצאו ביטוי בעדותה של התובעת בבית המשפט – "חשתי כי כל מכרי וחברי לעבודה מתלחשים כל הזמן מסביבי על כך שהנתבע צילם אותי במצבים אינטימיים. כל הגעה שלי למקום העבודה הייתה מלווה בבכי רב, נהגתי להסתגר בחדרי ככל הניתן למשך שעות העבודה על מנת שלא להיתקל עם האנשים העובדים עמי".
 

היות והנתבע ביצע את המעשה מתוך פזיזות ולא בשל רצון לפגוע ולהרע, סכום הפיצויים יעמוד על 25,000 שקלים בלבד ו-20,000 שקלים בגין הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה - 1965

חוק איסור לשון הרע נועד להגן על כבודו של אדם או איגוד ומונע פרסומים שעלולים לפגוע ולגרום נזק. 

לשון הרע על ציבור - קבוצת אנשים, גוף, ארגון

השאלה המרכזית הצריכה להישאל, כך קובעת הפסיקה, הנה האם היחיד, בהיותו יחיד, נפגע מאותו פרסום שהשמיץ את כל הקבוצה? 

ייעוץ משפטי

מדוע מומלץ לקבל ייעוץ משפטי לאחר מקרה תאונה ולא משנה אם נגרם נזק או לא? 

האם המכתבים ודרך הפצתם מהווים לשון הרע ופגיעה בפרטיות?

עוד קבעה השופטת כי המכתבים אינם שיח ושיג אקדמי על הערכות תלמידים הנהנים ממטרית חופש אקדמי. המכתבים נכתבו בתגובה על מכתבו של פרופ' בורט ופרופסורים אחרים ולא בהעברה רוטינית של הערכות על תלמידים. העמדתם כ"שיג ושיח אקדמי" היא או היתממות או ניסיון הסוואה. מרבית המכתבים עוסקת במנחה פרופ' בורט ורק חלק קטן מהם מתייחס לתובע.  

לשון הרע, כיצד מגיע בית המשפט להכרעה?

השאלה הראשונה אשר ישאל בית המשפט היא, האם המעשים המיוחסים לנתבעים עולים כדי פרסום לשון הרע. הבדיקה תעשה לפי היסודות הנמצאים בסעיפי החוק, שהוא הסעיף המגדיר מעשה של פרסום לשון הרע. לאחר בחינת המקרה לאור החוק והפסיקה ובאם התשובה תהא חיובית יבחן בית המשפט אם עומדת למפרסמים הגנה מן ההגנות המוקנות בפרק ג' לחוק. 

לשון הרע: הגנת אמת בפרסום

נתבעת בגין לשון הרע? מהי הגנת אמת בפרסום? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי הדין באתר ... 

לשון הרע: הגנת תום הלב

נתבע יהנה מהגנת סעיף 15 בהתקיים שני תנאים מצטברים. התנאי הראשון הוא שהנאשם או הנתבע עשה את הפרסום בתום לב. והתנאי השני הוא שהנתבע יוכל להצביע על כך ... 

פיצויים בגין לשון הרע

לאחר שקבע בית המשפט כי הנתבעים פרסמו כנגד התובעת פרסום שיש בו משום לשון הרע, ולא עומדות להם ההגנות שבפרק ג' לחוק, יעבור לדון בשאלת הפיצוי המגיע לתובעת בגין לשון הרע.  

פיצויים בגין זיוף פרופיל באתר האינטרנט דה מרקר

האם פרסום פרופילים מזויפים ברשת החברתית "דה מרקר קפה" מהווה הפרה של חוק איסור לשון הרע... 

לשון הרע במהלך דיון משפטי, האם ייתכן?

סעיף 13 לחוק קובע כי לא ישמש עילה למשפט פלילי או אזרחי פרסום על ידי שופט, חבר של בית דין דתי, בורר, או אדם אחר בעל סמכות שיפוטית או מעין שיפוטית על פי דין ... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.