www.what2do.co.il

פרסום סיבת פיטורים של עובד - האם לשון הרע?

דרגו את המאמר

פרסום סיבת פיטורים של עובד - האם לשון הרע?

פרסום סיבת הפיטורים של עובד, האם הוצאת לשון הרע?


בית המשפט השלום בתל אביב קבע כי מעסיק אשר הפיץ ברשת האינטרנט את סיבת פיטוריו של עובד לשעבר ישלם לאחרון פיצויים בסך 70,000 שקלים וזאת בשל הפגיעה בשמו הטוב.

 

התובע פוטר מעבודתו על ידי המעביד במהלך שנת 2006. לאחר הפיטורים, נשלחו הודעות מיילים ל-27 ספקים אשר עבדו עם התובע והנתבעת. במיילים אלו נאמר כי עבודתו של התובע "חוסלה" וזאת בשל נסיבות אשר עדיף לא לפרטן. בחלק מן ההודעות טען המעסיק כי העובד פוטר בגין התנהגות בלתי הולמת (אמר ולא הוסיף).

 

      קראו עוד בתחום:

 

התובע, אשר גילה אודות הדואר האלקטרוני הנ"ל, הגיש כנגד מעבידו לשעבר תביעה בגין הוצאת לשון הרע ופגיעה בשמו הטוב. התובע טען כי עבודתו בחברה בוצעה ללא דופי ומעסיקיו פעלו על מנת להוציא את דיבתו בכדי למנוע מצב של תחרות בינו לבין החברה. התובע הוסיף כי מצא חברה העוסקת באותו התחום והפצת הדברים השקריים עליו מהווה פגיעה של ממש בתחום העיסוק שלו.


המעסיק טען כי הדברים אשר נטענו כנגד התובע במיילים השונים היו אמת לאמיתה. לדבריו, נאלץ הוא לשלוח את הדברים לספקים משום שמדובר בעובד אשר היה מועסק תחת החברה (מול הספקים) במשך למעלה מעשר שנים.

 

הקורא הסביר מבין כי מדובר במעשים שליליים


בית המשפט קבע כי יש לקבל את התביעה. בפסק הדין נכתב כי כבר הדברים במייל הראשון רומזים על כך שנפלו פגמים מוסריים וערכיים בעבודתו של התובע. הקורא הסביר אשר נחשף למכתב זה עלול לפתח אנטגוניזם כלפי התובע וזאת על רקע מעשים שליליים שביצע האחרון בחברתו הקודמת.

 

כמו כן, המעסיק לא השכיל לעמוד בנטל ההוכחה לכך שהמעשים המיוחסים לתובע אכן בוצעו. מדובר אפוא בפגיעה בשמו הטוב של התובע ובמשלח ידו. השופט ציין כי ספקים אשר קיבלו את המייל המדובר היו יכולים לשקול שנית האם להמשיך ולעבוד עם התובע או לאו.


סעיף 1 לחוק איסור לשון הרע קובע כי לשון הרע הינה כל דבר אשר עלול לבזות, להשפיל, לפגוע באדם, במשרתו, מקצועו או משלח ידו. ניסוח עילת פיטוריו של התובע "בנסיבות אשר הנתבעים מעדיפים שלא לפרט" אינו עלול להתפרש אלא בכך שהמעשים הם כה חמורים שהשתיקה יפה להם.


לסיכום, בית המשפט קבע כי המעסיק יפצה את התובע בסך 70,000 שקלים בגין הוצאת לשון הרע, ו-30,000 שקלים עבור הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד.

 

"הרמז אשר ביקשה הנתבעת להעביר במכתב המדובר היה כי גילוי נסיבות הפיטורין עלול לפגוע בתובע. מדובר למעשה בחרב פיפיות. מנוסח ההודעה נרמז או משתמע שהגורם לפיטורין הוא שלילי. טענת הנתבעים בעניין זה אינה אלה היתממות שאינה במקומה ואין בה אלא חוסר תום לב", נכתב בפסק הדין.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה - 1965

חוק איסור לשון הרע נועד להגן על כבודו של אדם או איגוד ומונע פרסומים שעלולים לפגוע ולגרום נזק. 

לשון הרע על ציבור - קבוצת אנשים, גוף, ארגון

השאלה המרכזית הצריכה להישאל, כך קובעת הפסיקה, הנה האם היחיד, בהיותו יחיד, נפגע מאותו פרסום שהשמיץ את כל הקבוצה? 

ייעוץ משפטי

מדוע מומלץ לקבל ייעוץ משפטי לאחר מקרה תאונה ולא משנה אם נגרם נזק או לא? 

האם המכתבים ודרך הפצתם מהווים לשון הרע ופגיעה בפרטיות?

עוד קבעה השופטת כי המכתבים אינם שיח ושיג אקדמי על הערכות תלמידים הנהנים ממטרית חופש אקדמי. המכתבים נכתבו בתגובה על מכתבו של פרופ' בורט ופרופסורים אחרים ולא בהעברה רוטינית של הערכות על תלמידים. העמדתם כ"שיג ושיח אקדמי" היא או היתממות או ניסיון הסוואה. מרבית המכתבים עוסקת במנחה פרופ' בורט ורק חלק קטן מהם מתייחס לתובע.  

לשון הרע, כיצד מגיע בית המשפט להכרעה?

השאלה הראשונה אשר ישאל בית המשפט היא, האם המעשים המיוחסים לנתבעים עולים כדי פרסום לשון הרע. הבדיקה תעשה לפי היסודות הנמצאים בסעיפי החוק, שהוא הסעיף המגדיר מעשה של פרסום לשון הרע. לאחר בחינת המקרה לאור החוק והפסיקה ובאם התשובה תהא חיובית יבחן בית המשפט אם עומדת למפרסמים הגנה מן ההגנות המוקנות בפרק ג' לחוק. 

לשון הרע: הגנת אמת בפרסום

נתבעת בגין לשון הרע? מהי הגנת אמת בפרסום? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי הדין באתר ... 

לשון הרע: הגנת תום הלב

נתבע יהנה מהגנת סעיף 15 בהתקיים שני תנאים מצטברים. התנאי הראשון הוא שהנאשם או הנתבע עשה את הפרסום בתום לב. והתנאי השני הוא שהנתבע יוכל להצביע על כך ... 

פיצויים בגין לשון הרע

לאחר שקבע בית המשפט כי הנתבעים פרסמו כנגד התובעת פרסום שיש בו משום לשון הרע, ולא עומדות להם ההגנות שבפרק ג' לחוק, יעבור לדון בשאלת הפיצוי המגיע לתובעת בגין לשון הרע.  

פיצויים בגין זיוף פרופיל באתר האינטרנט דה מרקר

האם פרסום פרופילים מזויפים ברשת החברתית "דה מרקר קפה" מהווה הפרה של חוק איסור לשון הרע... 

לשון הרע במהלך דיון משפטי, האם ייתכן?

סעיף 13 לחוק קובע כי לא ישמש עילה למשפט פלילי או אזרחי פרסום על ידי שופט, חבר של בית דין דתי, בורר, או אדם אחר בעל סמכות שיפוטית או מעין שיפוטית על פי דין ... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.
יעוץ אישי