פיצויים לצעירה בגין הוצאת לשון הרע ברשת פייסבוק
דרגו את המאמר |
|

פיצויים בגין העלבה ברשת הפייסבוק
על פי כתב האישום, הצעירה ניהלה מערכת יחסים בת מספר חודשים עם הנאשם. השניים נפרדו והנאשם לא השלים ככל הנראה עם הפרידה. אי לכך, ראה הוא לנכון לפרסם כיתובים פוגעניים לצד תמונותיה של חברתו לשעבר ברשת החברתית.
קראו עוד בתחום:
- קנס של 30,000 שקלים לרדיו ללא הפסקה בגלל דבריו של גבי גזית
- פרסום תמונות מטקס חינה בדואי, האם פגיעה בפרטיות?
- בית המשפט העליון קבע - טוקבקיסטים לא ייחשפו
כמו כן, הנאשם לא הגביל את הצפייה בפרופיל האישי שלו ל"חברים בלבד". אי לכך, הכיתובים הפוגעניים ותמונותיה של הצעירה היו חשופים לכל. המתלוננת טענה כי אנשים רבים ראו את הכיתובים הללו, ועל כן נגרמו לו צער רב, עוגמת נפש ותחושת השפלה.
האם מדובר בקללה או הוצאת לשון הרע?
הנאשם העיד בבית המשפט כי לא היה בכוונתו לפגוע בצעירה, קל וחומר בשמה הטוב. לטענתו, פעל הוא בעידנא ריתחא ומדובר במעשים העולים כדי "פליטת פה" בלבד. לטענת הנאשם, כשם שקללות בקרן רחוב אינן מהוות עילה להגשת תביעה בבית המשפט, כך גם "פליטת פה" ברשת חברתית אינטרנטית אינה יכולה לעמוד לו לרועץ. כמו כן, הנאשם ציין בפני בית המשפט כי התנצל בפני המתלוננת, הסיר את תמונותיה ובכל מקרה – שמה לא הופיעה בשום מקום על ידו.
בית המשפט הרשיע את הנאשם וקבע כי דבריו של האחרון ברשת החברתית הינם "פרסום" על פי הגדרתו בחוק איסור לשון הרע. השופט, ערן קוטון, קבע כי כל אימת שלא קיימת הגבלה על מספר האנשים החברים ברשת ה"פייסבוק", מגביר העניין את הסיכוי של היחשפות הדברים לציבור רחב יותר ויותר.
זאת ועוד, השופט קוטון הוסיף כי גם לגופם של דברים מדובר בלשון הרע, שכן הצירוף בין הדברים לתמונות אינו משתמע לשני פנים. האדם הסביר מייחס את הדברים למתלוננת, חרף היעדר שמה מן התמונות.
מכל האמור לעיל, בית המשפט השלום קבע כי יש להטיל קנס על הנאשם ועליו לפצות את המתלוננת בסכום של 50,000 שקלים.