www.what2do.co.il

פגיעה בשם של חברה מתחרה על ידי פרסום עלון שיווקי

דרגו את המאמר

פגיעה בשם של חברה מתחרה על ידי פרסום עלון שיווקי

עלון פרסומי התוקף חברה מתחרה הינו הוצאת דיבה

 

פעמים רבות נלחמות חברות מתחרות על פלח שוק מסוים תוך נקיטת אמצעי שיווק אגרסיביים. בית המשפט נדרש לבחון לאחרונה היכן עובר הגבול בין מאבק פרסומי לגיטימי לבין פגיעה ממשית בשמה הטוב של החברה המתחרה. השופטים בחנו מקרה בו חברה אחת טענה כי חברה אחרת מציגה מסע פרסומי שקרי ולא אמין, זאת על מנת למשוך אליה "במרמה" לקוחות תמימים.


האם ייחוס מעשה הונאה ושקר לחברה מתחרה עלול להביא להגשת תביעה בגין הוצאת דיבה ופרסום לשון הרע? סוגיה זו הונחה לפתחו של בית המשפט במסגרת סכסוך מסחרי בין שני מכונים להכנה לבחינה הפסיכומטרית במגזר הערבי.

 

התובעת והנתבעת הינן חברות העוסקות בהכנסת תלמידים לבחינה הפסיכומטרית במגזר הערבי. לטענת התובעת, הנתבעת הינה חברה אשר מחזיקה בזיכיון בלעדי להשתמש במותג "קידום" במסגרת קורסי פסיכומטרי למגזר הערבי. על פי כתב התביעה, החברה הנתבעת פרסמה עלון פרסומי ובו נאמר כי מכונים מתחרים מנסים פעם אחר פעם לקשט את ציוני תלמידיהם תוך שהם מפרסים תמונות של תלמידי עבר במכון ללא הצגת מסמכים מהימנים בצד התמונות.

 

      קראו עוד בתחום:

 

במילים אחרות, החברה התובעת טענה כי מדובר בלשון הרע משום שהדברים מציגים אותה כחברה אשר מפיצה דברי כזב ושקר שיווקיים. התובעת הוסיפה כי בעלון הפרסומי הובאו דוגמאות מפעילותה השיווקית והיא הוצגה כחברה אשר אינה מציגה בפרסומיה דברי אמת.

 

האם שיטת פרסום לגיטימית?


החברה הנתבעת טענה להגנתה כי מדובר למעשה בשיטת פרסום אלטרנטיבית המציגה אותה כחברה אמינה המשתפת את הציבור הרחב בציוני תלמידיה. הנתבעים עמדו על חשיבות הפרסום, אשר מהווה, לשיטתם, פרסום בעל עניין ציבורי רב בקרב האוכלוסייה הערבית.

 

לדבריהם, ככל הקשור לשיטת הפרסום של ציוני הפסיכומטרי של החברות העוסקות בתחום, העלון הפרסומי נשוא התביעה מציע על ידי הנתבעים שיטה פרסומית חדשה אשר שמה את הדגש על הציונים עצמם (באמצעות פרסום תוצאות המבחן הפסיכומטרי של הנבחנים, זאת ללא הוספת פרטים מזהים, כגון התמונות של הנבחנים).


השופטת קבעה כי יש לקבל את התביעה שכן מדובר בהוצאת לשון הרע. לדברי השופטת, מקרים של ייחוס מעשה הונאה, תרמית, שקר או אחיזת עיניים, תוך הדגמה על ידי תמונה של פלוני, עלול להשפיל חברה ואדם, פוגע בעסקה של החברה ומכפיש את שמו של המצולם. החברה הנתבעת טענה להגנות שונות אך אלו נדחו בבית המשפט באופן כולל.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה - 1965

חוק איסור לשון הרע נועד להגן על כבודו של אדם או איגוד ומונע פרסומים שעלולים לפגוע ולגרום נזק. 

לשון הרע על ציבור - קבוצת אנשים, גוף, ארגון

השאלה המרכזית הצריכה להישאל, כך קובעת הפסיקה, הנה האם היחיד, בהיותו יחיד, נפגע מאותו פרסום שהשמיץ את כל הקבוצה? 

ייעוץ משפטי

מדוע מומלץ לקבל ייעוץ משפטי לאחר מקרה תאונה ולא משנה אם נגרם נזק או לא? 

האם המכתבים ודרך הפצתם מהווים לשון הרע ופגיעה בפרטיות?

עוד קבעה השופטת כי המכתבים אינם שיח ושיג אקדמי על הערכות תלמידים הנהנים ממטרית חופש אקדמי. המכתבים נכתבו בתגובה על מכתבו של פרופ' בורט ופרופסורים אחרים ולא בהעברה רוטינית של הערכות על תלמידים. העמדתם כ"שיג ושיח אקדמי" היא או היתממות או ניסיון הסוואה. מרבית המכתבים עוסקת במנחה פרופ' בורט ורק חלק קטן מהם מתייחס לתובע.  

לשון הרע, כיצד מגיע בית המשפט להכרעה?

השאלה הראשונה אשר ישאל בית המשפט היא, האם המעשים המיוחסים לנתבעים עולים כדי פרסום לשון הרע. הבדיקה תעשה לפי היסודות הנמצאים בסעיפי החוק, שהוא הסעיף המגדיר מעשה של פרסום לשון הרע. לאחר בחינת המקרה לאור החוק והפסיקה ובאם התשובה תהא חיובית יבחן בית המשפט אם עומדת למפרסמים הגנה מן ההגנות המוקנות בפרק ג' לחוק. 

לשון הרע: הגנת אמת בפרסום

נתבעת בגין לשון הרע? מהי הגנת אמת בפרסום? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי הדין באתר ... 

לשון הרע: הגנת תום הלב

נתבע יהנה מהגנת סעיף 15 בהתקיים שני תנאים מצטברים. התנאי הראשון הוא שהנאשם או הנתבע עשה את הפרסום בתום לב. והתנאי השני הוא שהנתבע יוכל להצביע על כך ... 

פיצויים בגין לשון הרע

לאחר שקבע בית המשפט כי הנתבעים פרסמו כנגד התובעת פרסום שיש בו משום לשון הרע, ולא עומדות להם ההגנות שבפרק ג' לחוק, יעבור לדון בשאלת הפיצוי המגיע לתובעת בגין לשון הרע.  

פיצויים בגין זיוף פרופיל באתר האינטרנט דה מרקר

האם פרסום פרופילים מזויפים ברשת החברתית "דה מרקר קפה" מהווה הפרה של חוק איסור לשון הרע... 

לשון הרע במהלך דיון משפטי, האם ייתכן?

סעיף 13 לחוק קובע כי לא ישמש עילה למשפט פלילי או אזרחי פרסום על ידי שופט, חבר של בית דין דתי, בורר, או אדם אחר בעל סמכות שיפוטית או מעין שיפוטית על פי דין ... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.