פגיעה בפרטיות נזקק בגין פרסום תמונה על ידי עמותה ללא אישור
דרגו את המאמר |
|

פיצויי בגין פרסום תמונה על לוח שנה של נזקקים
משפחה ממוצא אתיופי הגישה תביעה כנגד קרן המסייעת לאנשים נזקקים בגין פרסום תמונת חברי המשפחה באתרי האינטרנט של העמותה ובלוחות השנה שלה. תמונתה של המשפחה התנוססה על גבי לוחות השנה ואתרי האינטרנט תוך שבני המשפחה מוצגים כאנשים עניים הזקוקים לסיוע.
המשפחה טענה בבית המשפט כי בעקבות קשר אישי אשר נוצר בין ראש העמותה לבינם, ביקש האחרון לצלמם למזכרת. התובעים טענו כי גילו הם להפתעתם שתמונה זו מתנוססת על גבי לוחות שנה ובאתר האינטרנט של העמותה. בעקבות הפרסום, הגישה המשפחה תביעה נגד הקרן על סך 200,000 שקלים בגין הוצאת לשון הרע.
קראו עוד בתחום:
- הוצאת לשון הרע במסגרת טור דעה בביטאון לשכת עורכי הדין
- פגיעה בשם של חברה מתחרה על ידי פרסום עלון שיווקי
- הגשת תלונה למשטרה ופרסום באמצעי התקשורת - הוצאת לשון הרע
- לשון הרע בפרסום תמונת קטין ליד כתבה על עמותה המסייעת לילדים במצוקה
העמותה טענה להגנתה כי התמונות לא צולמו על ידי אנשים מטעמה ולוחות השנה המדוברים לא הופצו על ידה. לטענת העמותה, אין לה כל קשר לאתרי האינטרנט בהם התפרסמו התמונות. ראש העמותה טען בבית המשפט כי לא הוא צילם את התמונות נשוא התובענה. כמו כן, ראש העמותה הוסיף כי גם אם ייקבע בית המשפט אחרת בנוגע לטענה זו, אין להקים כנגדו חבות אישית שכן פעל הוא במסגרת תפקידו בתור ראש העמותה.
ארגונים סוציאלים חייבים להתחשב בפרטיות הנזקקים
השופטת אשר נדרשה לבחון את הסוגיה, קבעה כי יש לקבל את התביעה באופן חלקי. בנוסף, השופטת קבעה בפסק דינה כי לא מתקיימת יריבות משפטית בין המשפחה לבין ראש העמותה ועל כן דין התביעה האישית להידחות. עם זאת, בית המשפט קבע כי למרות שמדובר במשפחה אשר מקבלת סיוע מן העמותה, סיוע זה התקבל אצל המשפחה בביתה ולא ברשות הרבים ועל כן קיימת לה הזכות לפרטיות בעניין זה.
פרסומה של המשפחה בתור משפחה ממוצא אתיופי אשר סמוכה על שולחנם של ארגוני צדקה, מביאה להכפשת שמה וביזויה. כמו כן, מטרת הפרסום נועדה על מנת לקדם את המוניטין של העמותה בקרב תורמים פוטנציאלים, נכתב בפסק הדין.בפסק הדין צוין כי ארגונים אשר פועלים במסגרות סוציאליות על פי חוק חייבים להקפיד ולשמור באופן דקדקני על פרטיותם של הנעזרים בהם. שימוש בתמונות הנזקקים, ללא אישור ואו ללא ידיעתם, עלולה לגרום לכך שנזקקים רבים ימנעו מלקבל הסיוע ומטרתו הסוציאלי של הארגון תייתר. אי לכך, הפצת לוח השנה ופרסום התמונות באתר האינטרנט של העמותה הינן הפרה של חוק הגנת הפרטיות. מכל האמור לעיל, בית המשפט פסק כי העמותה תשלם למשפחה התובעת פיצויים בסך 40,000 שקלים.