www.what2do.co.il

דחיית תביעת לשון הרע בגין היות האמירות בגדר זוטי דברים

דרגו את המאמר

דחיית תביעת לשון הרע בגין היות האמירות בגדר זוטי דברים

דחיית תביעה בגין לשון הרע מחמת זוטי דברים

 

דיון בעניין פשרה בתיק בין שני בעלי דין, הגיע לפתחו של בית המשפט לתביעות קטנות בעקבות דברים אשר נאמרו מצידו של הנתבע לעברו של התובע. התובע והנתבע, אשר ביניהם התגלע סכסוך משפטי, פנו לפתור את המחלוקת ביניהם בדרך של פשרה.

 

אי לכך, נפגשו הם במשרד עורך דינו של התובע. במהלך הפגישה, הטיח הנתבע בפני התובע כי משמועות אשר הגיעו לאוזניו, הוא יודע שהתובע אנס אישה. דברים אלו הביאו את הצדדים לבית המשפט לתביעות קטנות בגין הוצאת לשון הרע.

 

התובע טען כי דבריו של הנתבע פגעו בו עמוקות ומהווים פרסום לשון הרע כנגדו. לדבריו, זכאי הוא לפיצויים בסך 17,800 שקלים. הנתבע טען להגנתו כי דין התביעה להדחות וזו ממספר טעמים.

 

      קראו עוד בתחום:

 

ראשית, הדברים אשר נאמרים בין בעלי דין בהליך גישור הינם דברים חסויים שאין בהם כדי פרסום לשון הרע. שנית, על פי חוק איסור לשון הרע, דברים אשר נאמרים תוך כדי דיון לפני סמכות שיפוטית, על ידי בעל דין, אינם יכולים לשמש בתור עילה למשפט אזרחי או פלילי. התובע חלק על טענות אלו וקבע כי מדובר היה בפגישה לצורך משא ומתן להליך פשרה, ולא הליך משפטי כמשמעותו בחוק איסור לשון הרע.

 

לא מדובר בהליך גישור

 

השופטים נדרשו לבחון מהו סוג ההליך נשוא התובענה והאם מדובר בהליך חסוי או פגישה בין בעלי דין לצורך משא ומתן. בפסק הדין נכתב כי על פי סעיף 79ג' לחוק בתי המשפט, גישור הינו הליך אשר במסגרתו נועדים בעלי דין עם המגשר וזאת על מנת לסייע בידם להביא לגישור הפערים ביניהם ויישוב הסכסוך. כמו כן, המגשר אינו בר סמכות להכריע מבחינה משפטית בין הצדדים.

 

במקרה דנן, השופטים ציינו כי מרבית התנאים הנדרשים להוכחת הליך גישור לא התקיימו. הצדדים לא נפגשו עם מגשר כחלק מהוראה מטעם בית המשפט והפגישה אף היא לא נערכה בנוכחות מגשר (אלא בנוכחות עורך דינו של התובע). כמו כן, הצדדים לא חתמו על הסכם גישור בפתיחת ההליך.

 

טענתו של הנתבע בדבר חיסיון הדברים הנאמרים בהליך גישור נדחתה. בנסיבות אלו, נדחתה גם טענתו השנייה של הנתבע כי מדובר בדברים אשר נאמרו על ידי בעל דין במסגרת דיון מול סמכות משפטית. עורך דינו של הנתבע אינו סמכות משפטית אשר הדברים הנאמרים בפניו חוסים תחת מטריית ההגנה של חוק איסור לשון הרע.

 

עם זאת, התביעה נדחתה מטעם אחר. השופט קבע כי הדברים אשר נאמרו בין בעלי הדין הוטחו באופן הדדי ויש לדחות את התביעה משום שמדובר בזוטי דברים (מעשה של מה בכך).

 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה - 1965

חוק איסור לשון הרע נועד להגן על כבודו של אדם או איגוד ומונע פרסומים שעלולים לפגוע ולגרום נזק. 

לשון הרע על ציבור - קבוצת אנשים, גוף, ארגון

השאלה המרכזית הצריכה להישאל, כך קובעת הפסיקה, הנה האם היחיד, בהיותו יחיד, נפגע מאותו פרסום שהשמיץ את כל הקבוצה? 

ייעוץ משפטי

מדוע מומלץ לקבל ייעוץ משפטי לאחר מקרה תאונה ולא משנה אם נגרם נזק או לא? 

האם המכתבים ודרך הפצתם מהווים לשון הרע ופגיעה בפרטיות?

עוד קבעה השופטת כי המכתבים אינם שיח ושיג אקדמי על הערכות תלמידים הנהנים ממטרית חופש אקדמי. המכתבים נכתבו בתגובה על מכתבו של פרופ' בורט ופרופסורים אחרים ולא בהעברה רוטינית של הערכות על תלמידים. העמדתם כ"שיג ושיח אקדמי" היא או היתממות או ניסיון הסוואה. מרבית המכתבים עוסקת במנחה פרופ' בורט ורק חלק קטן מהם מתייחס לתובע.  

לשון הרע, כיצד מגיע בית המשפט להכרעה?

השאלה הראשונה אשר ישאל בית המשפט היא, האם המעשים המיוחסים לנתבעים עולים כדי פרסום לשון הרע. הבדיקה תעשה לפי היסודות הנמצאים בסעיפי החוק, שהוא הסעיף המגדיר מעשה של פרסום לשון הרע. לאחר בחינת המקרה לאור החוק והפסיקה ובאם התשובה תהא חיובית יבחן בית המשפט אם עומדת למפרסמים הגנה מן ההגנות המוקנות בפרק ג' לחוק. 

לשון הרע: הגנת אמת בפרסום

נתבעת בגין לשון הרע? מהי הגנת אמת בפרסום? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי הדין באתר ... 

לשון הרע: הגנת תום הלב

נתבע יהנה מהגנת סעיף 15 בהתקיים שני תנאים מצטברים. התנאי הראשון הוא שהנאשם או הנתבע עשה את הפרסום בתום לב. והתנאי השני הוא שהנתבע יוכל להצביע על כך ... 

פיצויים בגין לשון הרע

לאחר שקבע בית המשפט כי הנתבעים פרסמו כנגד התובעת פרסום שיש בו משום לשון הרע, ולא עומדות להם ההגנות שבפרק ג' לחוק, יעבור לדון בשאלת הפיצוי המגיע לתובעת בגין לשון הרע.  

פיצויים בגין זיוף פרופיל באתר האינטרנט דה מרקר

האם פרסום פרופילים מזויפים ברשת החברתית "דה מרקר קפה" מהווה הפרה של חוק איסור לשון הרע... 

לשון הרע במהלך דיון משפטי, האם ייתכן?

סעיף 13 לחוק קובע כי לא ישמש עילה למשפט פלילי או אזרחי פרסום על ידי שופט, חבר של בית דין דתי, בורר, או אדם אחר בעל סמכות שיפוטית או מעין שיפוטית על פי דין ... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.