תמונה המעידה על השתייכות לכאורה לקהילה ההומו-לסבית - האם לשון הרע?
דרגו את המאמר |
|

האם פרסום תמונה במדור הומו-לסבי הוא הוצאת לשון הרע?
למעלה מ-15 שנה עברו מאז ניתן פסק דין אמסלם אשר זיכה את שחקן הכדורסל משה אמסלם בפיצויים בגין כינויו קישורו לקהילה ההומו לסבית. האם פיצויים כגון אלו ינתנו לתובעים שהופיעו בתמונה בכתבה העוסקת בקהילה ההומו-לסבית בתל אביב? סוגיה זו הונחה לפתחו של בית המשפט השלום בעיר.
התובעים טענו כי תמונה בה הם מופיעים פורסמה במגזין התרבות טיים אאוט בכתבה אשר עסקה בקהילה ההומו-לסבית בעיר תל אביב. עניינה של הכתבה היה מועדון חדש אשר הושק בעיר ופונה לקהילה הורודה. התובעים טענו כי למרות שהם אינם הומופובים, אין הם משתייכים לקהילה ההומו לסבית בעיר והם כלל לא הופיעו במועדון באותו הערב. אי לכך, התובעים הגישו כנגד המגזין תביעה בגין הוצאת דיבה, הוצאת לשון הרע ופגיעה בפרטיות.
קראו עוד בתחום:
- חשיפת רומן של מאהבת עם גבר נשוי - האם הוצאת לשון הרע?
- עיקול חשבון והוצאת לשון הרע
- האם שליחת מכתב תלונה זועם עלולה להיות לשון הרע?
- אישור פסק בוררות בעניין לשון הרע בין בני משפחה
המגזין טען כי הצגתו של פלוני בתור חבר בקהילה ההומו-לסבית כהוצאת לשון הרע מנוגדת ליסודותיו של המשטר הדמוקרטי והליברלי במדינת ישראל. כמו כן, מדובר בפרסום אשר נעשה בתום לב והתנצלות פורסמה כשלושה ימים לאחר הטעות. זאת ועוד, המגזין אף שלח הודעה צד ג' כנגד נציג המועדון אשר העביר את התמונות המדוברות בטרם פרסום הכתבה.
בית המשפט קבע כי יש לקבל את התביעה. השופטת, אביגיל כהן, כתבה בפסק הדין כי התביעה מתקבלת וזאת מעצם העובדה שהתובעים שויכו בתמונה ובכתבה לאירוע מסוים שאינו מתאים לסגנון הבילוי שלהם ולאורח חייהם.
השופטת קבעה כי עילת קבלת התביעה איננה נוגעת להיות האירוע כחלק מחייה התרבותיים של הקהילה ההומו-לסבית. בפסק הדין נקבע כי המגזין בעצמו קשר קשר הדוק בין הקהילה הורודה לבין מתירנות מינית, אלכוהול וסמים. אי לכך, הצגתם של התובעים (כולם עורכי דין העובדים עם אוכלוסיות שמרניות) בכתבה ללא קבלת אישור מהם וללא אמת בפרסום מהווה הוצאת לשון הרע ופגיעה בפרטיות.
לא מדובר בהומופוביה
"הנתבעים מניפים את דגל זכויות האדם והפרט וטוענים כי כל אדם רשאי לחיות בגאון ובגלוי, תהיה נטייתו המינית אשר תהיה. אי לכך, הנתבעים צריכים גם לאפשר לאלו אשר בוחרים בחיים שאינם מאופיינים במתירנות מינית, אלכוהול וסמים, שלא להיחשף בכתבה העוסקת באופן מובהק בנושאים אלו", נכתב בפסק הדין.
זכותם הלגיטימית של התובעים היא שדמותם לא תקושר עם נטייה מינית שאינה נטייתם, ואין לרדוף אותם בהאשמות של הומופוביה. עם זאת, בית המשפט התייחס לכך שהמגזין התנצל במהרה ופרסם ההבהרה בנושא.
לסיכום, נפסק כי התובע אשר דמותו הייתה במרכז התמונה יזכה לפיצויי בסך 25,000 שקלים, ושני התובעים האחרים יזכו לפיצויי של 10,000 שקלים כל אחד. נציג המועדון אשר העביר את התמונות נשוא התובענה למגזין טיים אאוט יישא ב-40% מהפיצוי.