לשון הרע - האם אי כיבוד שיקים הוא פגיעה בשם הטוב של עסק?
דרגו את המאמר |
|

האם החזרת שיקים ללא סיבה היא הוצאת לשון הרע?
האם בנק אשר מחזיר המחאות של לקוח שלא כדין, או מורה בטעות על העברת כספים לחשבון נאמנות לא נכון, חייב בתשלום פיצויי בגין הוצאת לשון הרע כלפי לקוח? עניין זה הונח לפתחו של בית המשפט השלום בתל אביב, במסגרת תביעה אשר הוגשה על ידי בנק השקעות כנגד בנק הפועלים.
קראו עוד בתחום:
- שוטר תפס צד בסכסוך שכנים על מנת לגבות עדות, האם הוצאת דיבה?
- סופר פארם תפצה לקוחה בגין חשד לא מבוסס לגניבה
- פרסום תמונות מטקס חינה בדואי, האם פגיעה בפרטיות?
- הוצאת דיבה במסגרת משחק ברידג'
חברת ההשקעות טענה כי הבנק הוציא לשון הרע כנגדה, משום שהתנהגותו לא נעשתה בתום לב ו\או טעות.
למרות מכתב התנצלות - השיקים לא כובדו
לטענת בנק ההשקעות, בנק הפועלים סירב לקבל שיקים אשר בעל החברה היה חתום עליהם. ההמחאות, אשר ניתנו במקור לרואה החשבון של החברה, לא כובדו. בעל החברה התלונן על חזרת השיקים בפני מנהל הסניף, והאחרון התנצל ואף העניק לו מכתב התנצלות. עם זאת, גם ניסיון נוסף להפקיד את ההמחאות עלה בתוהו ונציג הבנק טען בפני נציג הבנק של רואה החשבון כי בהתאם לדרישות פועלים, החשבון עוקל.
העברת כספים לחשבון בטעות
במהלך הדיון בבית המשפט נמצא כי בעל החברה ביקש בשנת 2006 מהבנק להעביר כספים לחשבון נאמנות בהונג קונג, בעבור לקוח צד ג’. עם זאת, הבנק רשם בטופס ההעברה, יפן במקום הונג קונג. הבנק הודיע ללקוח כי העביר את הבנק, זאת למרות שהסניף בהונג קונג לא אישר את ההעברה.
- תביעה בגין לשון הרע כנגד סגן עיריית בית שאן
- פיצויים בגין השפלה בבדיקה ביטחונית
- אסתי גינזבורג הגישה תביעה בגין לשון הרע נגד עיתון גלובס
ההתקשרות בין הצד השלישי לבעל החברה התובע, הייתה התקשרות עסקית, אשר בעקבות אי העברת הכספים במועד נוצר חוסר אמון בין הלקוח לחברה. בעל החברה טען נגד הבנק, כי טעותו הסבה לו נזקים עסקיים והוציא לשון הרע כנגדו, תוך שהוא מוצג כבנק השקעות שאיננו אמין.
בית המשפט קבע כי אי כיבוד השיקים מספר פעמים איננו מתיישב עם טענת הבנק כי מדובר באירועים חד פעמיים בלבד. אי לכך, והיות והתנהלותו הרשלנית של הנתבע גרמה לתובע להצטייר כלא אמין בעיני לקוחו, קיימת כנגד הבנק עילת רשלנות ולשון ורע. אדישות פקידי הבנק הביאה לפגיעה בשמו הטוב של התובע, באופן בו הוא זכאי לתרופה נזיקית.