www.what2do.co.il

פיצויי לעובדת של גלית לוי לאחר שהמעסיקה האשימה אותה בגניבה

דרגו את המאמר

פיצויי לעובדת של גלית לוי לאחר שהמעסיקה האשימה אותה בגניבה

גלית לוי תשלם פיצויי בגין הוצאת לשון הרע בעבודה


מעצבת האופנה גלית לוי תאלץ לשלם פיצויים על סך 105,000 שקלים לעובדת אשר עבדה אצלה בתור רוקמת במשך מספר שנים. סכום הפיצויים נקבע לטובת העובדת לשעבר במסגרת תביעת לשון הרע שהגישה האחרונה כנגד לוי.

 

לטענתה של העובדת בכתב תביעתה, לוי הקרינה לכל עובדי החברה סרט בו היא טענה כי ניתן לראות בבירור איך היא, כביכול, גונבת דברים מן העסק. במסגרת ההליכים בבית המשפט נקבע כי העובדת לא גנבה דבר מהעסק וההאשמות אשר הוטחו בפניה, ונעשו בפרהסיה, היו האשמות שווא ללא ביסוס. למעשה, השופטים ציינו כי כל התנהלותה של לוי נועדה על מנת להתחמק מתשלום הפיצויים לעובדת אחרי שנים רבות של עבודה מסורה.

 

לא גנבה ולו חרוז


השופטת שושנה אלמגור צפתה בקלטת המדוברת וקבעה כי בסרט נראית התובעת כאשר היא מסדרת את שולחן העבודה האישי שלה. כמו כן, נראית היא נפרדת לשלום מחברותיה לעבודה ולא ניתן לראות הכנסת ציוד של החברה לתיק האישי. מצפייה בסרטון עולה שהתובעת לא הכניסה ולו חרוז אחד לתיק היד שלה, נכתב בפסק הדין.

 

      קראו עוד:


השופטים קבעו כי מדובר בהוצאת דיבה חמורה ביותר כאשר לוי מייחסת לתובעת לא פחות מעברות פליליות. ברם, לאחר בחינת חומר הראיות, והסרטון בפרט, השופטת קבעה כי ללוי לא היה שמץ ראיה בנוגע לגניבה לכאורה. "האשמת העובדת כגנבת ציוד וסודות מסחריים בפרהסיה, באוזני עמיתיה הכפופים לנתבעת, הייתה קלוטה מן האוויר ולא הייתה יותר מהבל פה", כתבה השופטת.

 

האם הגנת תום לב?


השופטים דחו גם את הגנת תום הלב אשר טענה לוי להגנתה במסגרת ההליך. בפסק הדין נקבע כי הפרסום בעניין זה חרג מתחום הסביר בנסיבות המקרה, כך שאין להחיל עליו את חזקת תום הלב. לוי לא טרחה לברר את העניין עם העובדת באופן פרטי וגמרה אומר "לחשוף" אותה לעיני עמיתיה לעבודה.

 

כמו כן, לוי לא נקטה כל אמצעי סביר לבחון האם הייתה אמת בעניין בטרם פנתה לפרסום דבריה ברבים. השופטת מתחה ביקורת חריפה ביותר על לוי כאשר כתבה בפסק הדין – "הנתבעת עצמה לא האמינה שדבריה נכונים, ורק נתלתה בהם כאמתלה להחלטה שלא לשלם לתובעת – עובדת שהעסיקה במשך שבע לפחות – את הכספים שהגיעו לה לאחר שנות עבודתה".


כמו כן, כנותה של לוי עמדה אף היא בספק רב בבית מהשפט. מצד אחד, הנתבעת טענה בפני העובדת כי הגישה נגדה תלונה במשטרה ויש לה תיעודים לגבי הגניבה. לעומת זאת, מתמלול השיחה בין השתיים עלה שלוי הציעה לעובדת את משרתה בחזרה. לא זו אף זו, בית המשפט קבע כי הנתבעת לא הגישה כל תלונה במשטרה ורק ניסתה להלך אימים על העובדת כדי להתחמק מתשלום הפיצויים אותם היא חייבת על פי חוק.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה - 1965

חוק איסור לשון הרע נועד להגן על כבודו של אדם או איגוד ומונע פרסומים שעלולים לפגוע ולגרום נזק. 

לשון הרע על ציבור - קבוצת אנשים, גוף, ארגון

השאלה המרכזית הצריכה להישאל, כך קובעת הפסיקה, הנה האם היחיד, בהיותו יחיד, נפגע מאותו פרסום שהשמיץ את כל הקבוצה? 

ייעוץ משפטי

מדוע מומלץ לקבל ייעוץ משפטי לאחר מקרה תאונה ולא משנה אם נגרם נזק או לא? 

האם המכתבים ודרך הפצתם מהווים לשון הרע ופגיעה בפרטיות?

עוד קבעה השופטת כי המכתבים אינם שיח ושיג אקדמי על הערכות תלמידים הנהנים ממטרית חופש אקדמי. המכתבים נכתבו בתגובה על מכתבו של פרופ' בורט ופרופסורים אחרים ולא בהעברה רוטינית של הערכות על תלמידים. העמדתם כ"שיג ושיח אקדמי" היא או היתממות או ניסיון הסוואה. מרבית המכתבים עוסקת במנחה פרופ' בורט ורק חלק קטן מהם מתייחס לתובע.  

לשון הרע, כיצד מגיע בית המשפט להכרעה?

השאלה הראשונה אשר ישאל בית המשפט היא, האם המעשים המיוחסים לנתבעים עולים כדי פרסום לשון הרע. הבדיקה תעשה לפי היסודות הנמצאים בסעיפי החוק, שהוא הסעיף המגדיר מעשה של פרסום לשון הרע. לאחר בחינת המקרה לאור החוק והפסיקה ובאם התשובה תהא חיובית יבחן בית המשפט אם עומדת למפרסמים הגנה מן ההגנות המוקנות בפרק ג' לחוק. 

לשון הרע: הגנת אמת בפרסום

נתבעת בגין לשון הרע? מהי הגנת אמת בפרסום? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי הדין באתר ... 

לשון הרע: הגנת תום הלב

נתבע יהנה מהגנת סעיף 15 בהתקיים שני תנאים מצטברים. התנאי הראשון הוא שהנאשם או הנתבע עשה את הפרסום בתום לב. והתנאי השני הוא שהנתבע יוכל להצביע על כך ... 

פיצויים בגין לשון הרע

לאחר שקבע בית המשפט כי הנתבעים פרסמו כנגד התובעת פרסום שיש בו משום לשון הרע, ולא עומדות להם ההגנות שבפרק ג' לחוק, יעבור לדון בשאלת הפיצוי המגיע לתובעת בגין לשון הרע.  

פיצויים בגין זיוף פרופיל באתר האינטרנט דה מרקר

האם פרסום פרופילים מזויפים ברשת החברתית "דה מרקר קפה" מהווה הפרה של חוק איסור לשון הרע... 

לשון הרע במהלך דיון משפטי, האם ייתכן?

סעיף 13 לחוק קובע כי לא ישמש עילה למשפט פלילי או אזרחי פרסום על ידי שופט, חבר של בית דין דתי, בורר, או אדם אחר בעל סמכות שיפוטית או מעין שיפוטית על פי דין ... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.