www.what2do.co.il

הוצאת דיבה במכתב לראש לשכת עורכי הדין

דרגו את המאמר

הוצאת דיבה במכתב לראש לשכת עורכי הדין

מכתב לראש לשכת עורכי הדין – הוצאת לשון הרע

מכתב שנשלח לראש לשכת עורכי הדין, ובו דיווח כאילו עו"ד אילן בומבך הבטיח לבכירים בקמפיין הבחירות שלו לראשות הלשכה כי ימנה אותם לבוררים לכשיזכה, הביא להגשת תביעה בעוון הוצאת דיבה ולשון הרע.

בית המשפט השלום, אשר לפתחו הוגשה התביעה, קבע כי המכתב שהוגש אכן מכיל דברי דיבה כלפי התובע. בפסק הדין נכתב כי מטרתו של הנתבע במכתב הייתה אחת – לפגוע בתובע ולהטיח בו האשמות, על ידי פגיעה במוניטין שלו וניסיון לחבל בסיכויי הצלחת דרכו לראשות הלשכה.

 

      קראו עוד בתחום:

 

בבית המשפט צוין כי עורך הדין אשר כתב את המכתב, העניק לראשות לשכת עורכי הדין את הסמכות להפיץ את האמור בו בקרב עורכי הדין החברים בלשכה.

 

האם מדובר בפרסום מותר?


הנתבע טען כי מדובר בפרסום מותר ועומדות לו הגנות תום הלב ואמת בפרסום. עם זאת, השופטת, ריבה ניב, קבעה כי האמור במכתב מהווה "לשון הרע" כלפי התובע, וטענות ההגנה אשר מאחוריהן הסתתר הנתבע אינן קבילות.

 

בפסק הדין נכתב כי המכתב איננו נכנס בנעלי "פרסום נכון והוגן" כפי שהחוק דורש, והנתבע הציג את התובע ומעשיו באופן מגמתי תוך ניסיון להטעות את הקוראים. בנוסף, הנתבע לא השכיל לבדוק את נכונות המידע שברשותו, ועל כן לא עמדה לו הגנת תום הלב. השופטת אף ציינה את סירובו של הנתבע להתנצל בפני התובע.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה - 1965

חוק איסור לשון הרע נועד להגן על כבודו של אדם או איגוד ומונע פרסומים שעלולים לפגוע ולגרום נזק. 

לשון הרע על ציבור - קבוצת אנשים, גוף, ארגון

השאלה המרכזית הצריכה להישאל, כך קובעת הפסיקה, הנה האם היחיד, בהיותו יחיד, נפגע מאותו פרסום שהשמיץ את כל הקבוצה? 

ייעוץ משפטי

מדוע מומלץ לקבל ייעוץ משפטי לאחר מקרה תאונה ולא משנה אם נגרם נזק או לא? 

האם המכתבים ודרך הפצתם מהווים לשון הרע ופגיעה בפרטיות?

עוד קבעה השופטת כי המכתבים אינם שיח ושיג אקדמי על הערכות תלמידים הנהנים ממטרית חופש אקדמי. המכתבים נכתבו בתגובה על מכתבו של פרופ' בורט ופרופסורים אחרים ולא בהעברה רוטינית של הערכות על תלמידים. העמדתם כ"שיג ושיח אקדמי" היא או היתממות או ניסיון הסוואה. מרבית המכתבים עוסקת במנחה פרופ' בורט ורק חלק קטן מהם מתייחס לתובע.  

לשון הרע, כיצד מגיע בית המשפט להכרעה?

השאלה הראשונה אשר ישאל בית המשפט היא, האם המעשים המיוחסים לנתבעים עולים כדי פרסום לשון הרע. הבדיקה תעשה לפי היסודות הנמצאים בסעיפי החוק, שהוא הסעיף המגדיר מעשה של פרסום לשון הרע. לאחר בחינת המקרה לאור החוק והפסיקה ובאם התשובה תהא חיובית יבחן בית המשפט אם עומדת למפרסמים הגנה מן ההגנות המוקנות בפרק ג' לחוק. 

לשון הרע: הגנת אמת בפרסום

נתבעת בגין לשון הרע? מהי הגנת אמת בפרסום? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי הדין באתר ... 

לשון הרע: הגנת תום הלב

נתבע יהנה מהגנת סעיף 15 בהתקיים שני תנאים מצטברים. התנאי הראשון הוא שהנאשם או הנתבע עשה את הפרסום בתום לב. והתנאי השני הוא שהנתבע יוכל להצביע על כך ... 

פיצויים בגין לשון הרע

לאחר שקבע בית המשפט כי הנתבעים פרסמו כנגד התובעת פרסום שיש בו משום לשון הרע, ולא עומדות להם ההגנות שבפרק ג' לחוק, יעבור לדון בשאלת הפיצוי המגיע לתובעת בגין לשון הרע.  

פיצויים בגין זיוף פרופיל באתר האינטרנט דה מרקר

האם פרסום פרופילים מזויפים ברשת החברתית "דה מרקר קפה" מהווה הפרה של חוק איסור לשון הרע... 

לשון הרע במהלך דיון משפטי, האם ייתכן?

סעיף 13 לחוק קובע כי לא ישמש עילה למשפט פלילי או אזרחי פרסום על ידי שופט, חבר של בית דין דתי, בורר, או אדם אחר בעל סמכות שיפוטית או מעין שיפוטית על פי דין ... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.