הוצאת דיבה במכתב לראש לשכת עורכי הדין
דרגו את המאמר |
|

מכתב לראש לשכת עורכי הדין – הוצאת לשון הרע
מכתב שנשלח לראש לשכת עורכי הדין, ובו דיווח כאילו עו"ד אילן בומבך הבטיח לבכירים בקמפיין הבחירות שלו לראשות הלשכה כי ימנה אותם לבוררים לכשיזכה, הביא להגשת תביעה בעוון הוצאת דיבה ולשון הרע.
בית המשפט השלום, אשר לפתחו הוגשה התביעה, קבע כי המכתב שהוגש אכן מכיל דברי דיבה כלפי התובע. בפסק הדין נכתב כי מטרתו של הנתבע במכתב הייתה אחת – לפגוע בתובע ולהטיח בו האשמות, על ידי פגיעה במוניטין שלו וניסיון לחבל בסיכויי הצלחת דרכו לראשות הלשכה.
קראו עוד בתחום:
- ציטוט ועדת הכנסת - האם הוצאת לשון הרע?
- שאול מופז חתם על הסכם פשרה בגין תביעת לשון הרע
- תביעה נגד מועדון ירושלמי בגין אי הכנסת בליינים עם כיפה
- פיצויים בעקבות לשון הרע של עיתונאי
בבית המשפט צוין כי עורך הדין אשר כתב את המכתב, העניק לראשות לשכת עורכי הדין את הסמכות להפיץ את האמור בו בקרב עורכי הדין החברים בלשכה.
האם מדובר בפרסום מותר?
הנתבע טען כי מדובר בפרסום מותר ועומדות לו הגנות תום הלב ואמת בפרסום. עם זאת, השופטת, ריבה ניב, קבעה כי האמור במכתב מהווה "לשון הרע" כלפי התובע, וטענות ההגנה אשר מאחוריהן הסתתר הנתבע אינן קבילות.
בפסק הדין נכתב כי המכתב איננו נכנס בנעלי "פרסום נכון והוגן" כפי שהחוק דורש, והנתבע הציג את התובע ומעשיו באופן מגמתי תוך ניסיון להטעות את הקוראים. בנוסף, הנתבע לא השכיל לבדוק את נכונות המידע שברשותו, ועל כן לא עמדה לו הגנת תום הלב. השופטת אף ציינה את סירובו של הנתבע להתנצל בפני התובע.