www.what2do.co.il

פרסום אפליה בכניסה למועדון אשר לא הוכחה מהווה לשון הרע

דרגו את המאמר

פרסום אפליה בכניסה למועדון אשר לא הוכחה מהווה לשון הרע

פרסום אפליה עדתית לכאורה במועדון מהווה הוצאת לשון הרע


בני זוג, אשר חשו כי הופלו בכניסה לבר בירושלים בעקבות מוצאה האתיופי של הגברת, הפיצו דואר אלקטרוני באתרי אינטרנט שונים ובו קראו להחרמתו של המקום. בעל המועדון טען כי מדובר בהוצאת לשון הרע ותביעה בעניין זה הונחה לפתחו של בית המשפט השלום בעיר.


הודעת הדואר האלקטרוני כללה את פרטי האירוע וכן קראה לפעולות כנגד הבר בגין "מדיניותו המפלה". מנהלי הבר מיהרו והגישו כנגד בני הזוג תביעה נזיקית. התביעה הוגשה גם כנגד חברה אשר הצטרפה לבני הזוג וסייעה בהעברת המיילים. בית המשפט עסק בפסק דינו בסוגיות האחריות וקבע כי יש לקבל את התביעה אשר הוגשה על ידי בעלי הבאר. בפסק הדין נכתב כי לא הוכחה האפליה המדוברת ועל כן הדברים אינם אמת ומהווים לשון הרע.

 

      קראו עוד בתחום:


תוכן הדברים אשר פורסם כנגד הבר, ובו הוצג המקום כגזעני, בלתי מוסרי ומזלזל בחוק, היה יכול לגרום לרגשות שנאה כלפיו ולהשפלתו. קל וחומר הדברים אמורים כאשר בני הזוג גמרו אומר לפרסם את משנתם בקרב בליינים רבים ככל הניתן. בני הזוג טענו כי הם לא יצרו באופן ישיר קשר עם אתרי האינטרנט בהם התפרסמו הדברים. עם זאת, בית המשפט קבע כי הנתבעים אחראים על הפרסום המדובר היות והם כותביו הרשמיים והבלעדיים של הטקסט. צוין עוד כי בני הזוג הביעו סיפוק רב מכך שהחומר פורסם באתרים רבים ברשת האינטרנט ועל כן האחריות רובצת לפתחם.


אמת בפרסום, האמנם?


לא בכל מקרה בו מפורסמים דברים פוגעניים מדובר בהוצאת לשון הרע. חוק איסור לשון הרע מונה שורה של הגנות העומדות לצידו של המפרסם, ואשר מחריגות את חבותו בפיצויים בגין הפרסום. אחת מהגנות אלו הינה הגנת האמת בפרסום. על פי הגנה זו, כאשר עולה בידיו של המפרסם להוכיח כי עסקינן בדברים אשר הינם אמת, והיה עניין ציבורי בפרסומם, לא תעמוד כנגד האחרון החובה לפצות את הנפגע.

 

במקרה זה, בית המשפט קבע כי אם היה עולה בידיהם של בני הזוג להוכיח את טענות האפליה, ייתכן וניתן היה לקבוע כי הגנה זו חלה על המקרה. עם זאת, הנתבעים לא עמדו בנטל הנ"ל וטענותיהם נדחו. בעל הבר הוכיח כי במקום מבלים בליינים רבים ממוצא אתיופי ואין מדיניות ברורה ומובנית של אפליית קבוצה זו בכניסה.

 

כמו כן, השופט קיבל את טענות בעל הבר כי האירוע התרחש ביום שבת עמוס כאשר בליינים נוספים אינם נכנסים למקום בשל הצפיפות בתוכו. בין השאר, בעל הבר ציין כי בתור עמדו גם עובדי המקום אשר הכניסה נמנעה מהם בהתאם לנסיבות ולהגבלה שהוטלה על ידי משטרת ישראל. יתרה מכך, הנתבעת, אשר טענה כי הופלתה, העידה כי בילתה במקום בעבר.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה - 1965

חוק איסור לשון הרע נועד להגן על כבודו של אדם או איגוד ומונע פרסומים שעלולים לפגוע ולגרום נזק. 

לשון הרע על ציבור - קבוצת אנשים, גוף, ארגון

השאלה המרכזית הצריכה להישאל, כך קובעת הפסיקה, הנה האם היחיד, בהיותו יחיד, נפגע מאותו פרסום שהשמיץ את כל הקבוצה? 

ייעוץ משפטי

מדוע מומלץ לקבל ייעוץ משפטי לאחר מקרה תאונה ולא משנה אם נגרם נזק או לא? 

האם המכתבים ודרך הפצתם מהווים לשון הרע ופגיעה בפרטיות?

עוד קבעה השופטת כי המכתבים אינם שיח ושיג אקדמי על הערכות תלמידים הנהנים ממטרית חופש אקדמי. המכתבים נכתבו בתגובה על מכתבו של פרופ' בורט ופרופסורים אחרים ולא בהעברה רוטינית של הערכות על תלמידים. העמדתם כ"שיג ושיח אקדמי" היא או היתממות או ניסיון הסוואה. מרבית המכתבים עוסקת במנחה פרופ' בורט ורק חלק קטן מהם מתייחס לתובע.  

לשון הרע, כיצד מגיע בית המשפט להכרעה?

השאלה הראשונה אשר ישאל בית המשפט היא, האם המעשים המיוחסים לנתבעים עולים כדי פרסום לשון הרע. הבדיקה תעשה לפי היסודות הנמצאים בסעיפי החוק, שהוא הסעיף המגדיר מעשה של פרסום לשון הרע. לאחר בחינת המקרה לאור החוק והפסיקה ובאם התשובה תהא חיובית יבחן בית המשפט אם עומדת למפרסמים הגנה מן ההגנות המוקנות בפרק ג' לחוק. 

לשון הרע: הגנת אמת בפרסום

נתבעת בגין לשון הרע? מהי הגנת אמת בפרסום? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי הדין באתר ... 

לשון הרע: הגנת תום הלב

נתבע יהנה מהגנת סעיף 15 בהתקיים שני תנאים מצטברים. התנאי הראשון הוא שהנאשם או הנתבע עשה את הפרסום בתום לב. והתנאי השני הוא שהנתבע יוכל להצביע על כך ... 

פיצויים בגין לשון הרע

לאחר שקבע בית המשפט כי הנתבעים פרסמו כנגד התובעת פרסום שיש בו משום לשון הרע, ולא עומדות להם ההגנות שבפרק ג' לחוק, יעבור לדון בשאלת הפיצוי המגיע לתובעת בגין לשון הרע.  

פיצויים בגין זיוף פרופיל באתר האינטרנט דה מרקר

האם פרסום פרופילים מזויפים ברשת החברתית "דה מרקר קפה" מהווה הפרה של חוק איסור לשון הרע... 

לשון הרע במהלך דיון משפטי, האם ייתכן?

סעיף 13 לחוק קובע כי לא ישמש עילה למשפט פלילי או אזרחי פרסום על ידי שופט, חבר של בית דין דתי, בורר, או אדם אחר בעל סמכות שיפוטית או מעין שיפוטית על פי דין ... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.