שוטר תפס צד בסכסוך שכנים על מנת לגבות עדות, האם הוצאת דיבה?
דרגו את המאמר |
|

האם המשטרה תפצה עורך דין בגין לשון הרע?
בית המשפט השלום בתל אביב דחה את תביעה בגין הוצאת דיבה ולשון הרע, שהגיש עורך דין כנגד משטרת ישראל. לטענת התובע, השוטר הגיע לפתור סכסוך בו הוא היה מעורב, ובמהלך שיחותיו עם הצד השני, הביע כלפיו דעה שלילית וכינה אותו "בריון".
קראו עוד בתחום:
- לשון הרע: הגנת אמת בפרסום
- לשון הרע במהלך דיון משפטי, האם ייתכן?
- פרסום תמונות מטקס חינה בדואי, האם פגיעה בפרטיות?
- סופר פארם תפצה לקוחה בגין חשד לא מבוסס לגניבה
ביום נשוא התובענה, הוזעק השוטר לביתו של עורך הדין, לאחר שזה פצח בדין ודברים עם שכנתו. השוטר פנה לשכנה על מנת לגבות ממנה עדות, אך זו סירבה משום שחששה "להסתבך" עם עורך הדין. השוטר ניסה לדבר לליבה אך לשווא. ובמהלך ניסיונותיו אלו כינה את עורך הדין "בריון" אשר המערכת כבר תטפל בו.
הפיצוי המבוקש - 158,000 שקלים
בעקבות אמירותיו אלו של השוטר, הגיש עורך הדין תביעת הוצאה דיבה כנגדו. עורך הדין טען כי על משטרת ישראל לפצותו בסך 158,192 שקלים. לדבריו, אמירות אלו נשמעו באוזני מספר אנשים, במהלך המקרה ולאחריו, ועל כן מדובר בלשון הרע.
משטרת ישראל טענה בבית המשפט כי אין שחר לדבריו של עורך הדין. כמו כן, טען השוטר, כי עומדות להגנתו מספר הגנות מטעם חוק איסור לשון הרע. בית המשפט השלום קבע כי השוטר אכן אמר את הדברים הנטענים, והם אף מהווים לשון הרע.
עם זאת, משטרת ישראל נהנתה מהגנת החוק, משום שאמירותיו אלו של השוטר נאמרו על מנת לסייע לשלום הציבור. השוטר פעל כנדרש, בבואו לשכנע מתלוננת להעניק עדות לרשויות החוק, ועל כן דבריו של השוטר הינם לגיטימיים בנסיבות המקרה.
בית המשפט דחה את התביעה נגד משטרת ישראל וחייב את עורך הדין בהוצאות משפט מוגברות בסך 15,000 שקלים.