www.what2do.co.il

תביעה נגד ערוץ 10 בעקבות פגיעה בפרטיות

דרגו את המאמר

תביעה נגד ערוץ 10 בעקבות פגיעה בפרטיות

צילום אישה ללא הסכמתה במסגרת כתבה על השמנה – האם פגיעה בפרטיות?


האם פרסום דמותה של אישה כבדת משקל, ללא הסכמתה, במסגרת כתבה העוסקת בבעיות השמנה בחברה הישראלית והמערבית, מהווה פגיעה בפרטיותה של המצולמת?


התובעת, מהנדסת אזרחית במקצועה, הגישה תביעה על סך 200,000 ₪ נגד חברת חדשות 10. התביעה הוגשה מכוח חוק איסור לשון הרע, חוק הגנת הפרטיות ופקודת הנזיקין. לטענת התובעת, אישה כבדת משקל, צולמה היא ברחובות תל אביב כנגד רצונה, במסגרת תוכנית אשר עסקה בבעיות משקל והשמנה בחברה הישראלית.

 

      קראו עוד בתחום:


התובעת טענה כי את הכתבה ליוותה קריינות וממנה עלה כי אדם שמן הוא אדם בודד ללא חברים. כמו כן, לטענת התובעת, במסגרת הכתבה הושמעו ביטויים כגון "ההשמנה היא מגפה" וכדומה. לדבריה, נודע לה על הפרסום מתוך פניות של בני משפחה וחברים לעבודה שנדהמו לראות את דמותה על המסך, ושידור תמונותיה גרם ליצירת רושם מוטעה אצל חבריה ומכריה.

 

התובעת הוסיפה כי רק לאחר שפנתה לחדשות ערוץ 10, הושמט הקטע שבו היא מצולמת מתוך הסדרה עצמה. לתדהמתה, התברר לה, כי למרות זאת, הנתבעת שידרה שוב את תמונתה במסגרת הידיעה.

 

פרסום אדם ברשות הרבים באופן אקראי, האם פגיעה בפרטיות?


סע’ 2 (4) לחוק הגנת הפרטיות התשמ"א – 1981, קובע כי פגיעה בפרטיות הינה פרסום תצלומו של אדם ברבים בנסיבות שבהם עלול הפרסום להשפילו או לבזותו. עפ"י סע’ 18 (2) (ה) לחוק, תהיה זו הגנה טובה אם הנתבע עשה את הפגיעה בתום לב (לדוגמא, הפגיעה היא בדרך של פרסום תצלום שנעשה ברשות הרבים ודמות הנפגע מופיעה בו באקראי). הלכה פסוקה היא כי תחומי הזכות לפרטיות הינם ברורים למדי, והם מתפרשים לגבי אותם עניינים בהתאם למוסכמות חברתיות.

 


במקרה דנן קבע בית המשפט כי אין בפרסום תמונתה של התובעת, לכשעצמו, משום פוטנציאל להשפלתה או לשימה ללעג/קלס. השופטים ציינו כי התובעת הולכת ברחוב בתוך קהל אנשים אנונימי, ואין בשיבוץ תמונתה בכתבה או בידיעה משום השמתה ללעג בעיני הבריות.


"הפרסום נעשה ברשות הרבים ודמות התובעת מופיעה בו באקראי. כמו כן, לא הוכח כי הנתבעים עשו שימוש בתמונת התובעת למטרת רווח", נכתב בפסק הדין. "מתוך כתבה של 12 דקות מופיעה התובעת במשך כארבע שניות ואין כל מקום לקבל את התביעה בגין רכיב זה. מאותם נימוקים אין גם לקבל את התביעה בגין פרסום הידיעה".

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

תאונת דרכים את מי תובעים?

נפגעת בתאונת דרכים? נגרמו לך נזקי גוף? את מי תובעים לאחר תאונת דרכים? 

תביעות נגד משרד הביטחון

מתי תוגש תביעה נגד משרד הביטחון? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

רשלנות רפואית, מהי עוולת הרשלנות?

כדי להכריע בשאלה האם קמה לתובעת עילת תביעת בנזיקין בשל רשלנות הנתבעים ו/או מי מטעמם, יש לענות על שלוש שאלות ... 

הצהרת בריאות בפוליסת ביטוח

מהי הצהרת בריאות? מהו חשוב לדעת עם מתן פרטים רפואיים במסגרת הצהרת בריאות? 

תאונות אופניים

נפגעתם בתאונת אופניים? שוקלים הגשת תביעה בגין תאונת אופניים? האם תאונת אופניים הינה תאונת דרכים? ממי ניתן לתבוע פיצויים? 

מחלות מקצוע

מהי מחלת מקצוע? כיצד היא מוגדרת בפסיקה? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורכי דין באתר 

מיקרוטראומה

מיקרוטראומה

מיקרוטרואמה ופיצויים...מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר... 

פגיעות במתקני ספורט, שעשועים

ילדך נפגע תוך משחק במתקן שעשוע? בחצר המשחקים? בבריכה? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר... 

תאונות בחו"ל - איך לתבוע פיצויים

נפגעת בתאונה במדינה זרה? נגרמו לך נזקים? איך לתבוע פיצויים ועצות נוספות.... 

פיצויים בעקות תאונה אשר איננה תאונת עבודה - מהם דמי תאונה?

עובד בישראל אשר נפגע בתאונה שאיננה תאונת עבודה (לדוגמא, תאונה במהלך משחק כדורגל ביום חופש) יכול להגיש למוסד לביטוח לאומי תביעה לקבלת "דמי תאונה"... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.