ריב בין נהגים - האם פיצויים בגין תקיפה?
דרגו את המאמר |
|

למעלה מחצי מיליון שקלים פיצויים בגין תקיפת נהגת בכביש
פעמים רבות נאלצים נהגים בכבישי ישראל לסבול מבריונות של ממש מצד נהגים אחרים המשתמשים בדרך. לא אחת, מתפתחים העימותים בין הנהגים לתגרה של ממש. פסיקה אשר ניתנה בבית המשפט השלום בתל אביב קובעת באופן מפורש כי התנהגות זו אינה משתלמת.
מדובר בתביעת פיצויים אשר הוגשה על ידי נהגת כנגד נהג שתקף אותה בכביש. בית המשפט פסק כי התוקף ישלם פיצויים לתובעת בשיעור של כ-600,000 שקלים, וזאת בגין נזקי גוף מהם היא סובלת לאחר האירוע.
התובעת, אישה בת 51, הותקפה על ידי הנתבע בעת שנהגה ברכבה. לטענתה, הייתה היא בדרך לעבודה כאשר ביקשה לפנות לנתיב השמאלי ואותתה שמאלה. באותה השעה נסע הנתבע מאחורי התובעת עם בני משפחתו. התובעת טענה כי הנתבע צפר לה בפראות ולא אפשר לה לעבור נתיב.
קראו עוד בתחום:
- מטופל בבית חולים לחולי נפש תקף את אחד האחים המטפלים
- תקיפה של חוקר המל"ל כעילה לשלילת קצבה
- פיצויים למאבטח בגין אירוע תקיפה שאירע במהלך משמרתו
בעקבות צפירותיו של הנתבע. הוציאה התובעת את ידה מהחלון ולטענתה סימנה לנהג מאחוריה בתנועת – "עוד רגע". הנתבע היה בטוח כי מדובר בתנועה מגונה. אי לכך, עקף הנתבע את רכבה של התובעת מימין וחסם אותה. לאחר מכן, יצא הנתבע מרכבו ונעמד מול דלת מכוניתה של התובעת.
הנתבע משך את ידה של התובעת אל מחוץ לחלון, טלטל אותה בחוזקה והטיח אותה מספר פעמים במשקוף החלון. התובעת טענה כי התחננה שיפסיק אך הנתבע חדל ממעשיו רק לאחר ששמע את קול פצפוץ העצמות. התובעת הוסיפה כי הנתבע אמר לה "עכשיו לא תשתמשי בידך יותר" ונמלט מהמקום. בעקבות האירוע הוגש כנגד הנתבע כתב אישום והוא הורשע במסגרת הסדר טיעון בעבודות כתב האישום כפי שתוארו לעיל.
הנזק שנגרם לתובעת
התובעת טענה כי כתוצאה מהתקיפה היא נפגעה קשות בידה. לאחר האירוע, התובעת הובאה לבית החולים ושם נמצא כי היא סובלת משבר אלכסוני וחייבת לעבור ניתוח באופן דחוף. כמו כן, התובעת אובחנה כסובלת משיתוק של העצב הרדיאלי. התובעת שוחררה לביתה לאחר שישה ימי אשפוז עם הוראות להמשך טיפול, משככי כאבים, פיזיותרפיה, שימוש בסד דינמי, גפה מורמת, והמשך מעקב אורטופדי.
בנוסף לכך, התובעת החלה לפתח תסמינים נפשיים אשר באו לטענתה לידי ביטוי בחרדות, דיכאון, סיוטים, קשיי שינה, התפרצויות בכי וזכם, חוסר חיוניות, מחשבות אובדניות וחוסר תאבון.
מומחה רפואית אשר מונתה מטעם בית המשפט (וזאת בשל פערים בחוות הדעת המקצועיות בין הצדדים) קבעה כי התובעת סובלת מנכות רפואיות משוקללת בשיעור של 19% לצמיתות. גם בתחום הפסיכיאטרי מינה בית המשפט מומחה מטעמו אשר קבע כי התובעת סובלת מנכות נפשית בשיעור של 15%. לסיכום, נכותה הכללית המשוקללת של התובעת נקבעה על 31%.
ב"כ התובעת ביקשה להעמיד את נכותה התפקודית של מרשתה על 75%. לטענתה, לא יכולה להיות מחלוקת שאדם אשר נמנע ממנו להשתמש בידו השמאלית יתקשה בתפקוד היומיומי. ב"כ התובעת הוסיפה כי נכותה המרכזית של התובעת היא נכותה הנפשית. בית המשפט בחן את העדויות והעמיד את הנכות התפקודית של התובעת על 25%.
הפיצויים:
הפסדי השתכרות בעבר – על בסיס שכרה הממוצע של התובעת, ובהתחשב בתקופות אי הכושר שלאחר התאונה, נפסקו עבור התובעת פיצויים בגין הפסדי השתכרות בעבר בסך 163,520 ₪.
הפסדי השתכרות בעתיד לרבות הפסדי פנסיה – התובעת הינה בת 51 ונותרו לה עוד 15.5 שנות עבודה. בית המשפט קבע כי לאחר שמביאים בחשבון נכות תפקודית בת 25%, יש לפסוק את הפסדה של התובעת בראש נזק זה על 220,000 שקלים.
עזרה צד ג' לעבר ולעתיד – 40,000 שקלים בעבור העזרה מצד החברים והמשפחה לאחר המקרה.
הוצאות רפואיות – התובעת לא צירפה קבלות בעניין זה ועל כן נפסקו לה עבור הוצאות רפואיות, 5,000 שקלים בלבד.
כאב וסבל – "התובעת הפסיקה את עבודתה, נדרשה לטיפולים נפשיים ואורטופדיים, נדרשה ללמוד להסתגל למצבה החדש מבחינת הפחתת הכוח בידה וכן ללמוד לחיות עם פחדים מנהיגה וכדו'", נכתב בפסד הדין. אי לכך, בית המשפט העמיד את הפיצוי בגין ראש נזק זה על 200,000 שקלים.