www.what2do.co.il

תביעה נגד האוניברסיטה בגן נזקי גוף במהלך יום הסטודנט

דרגו את המאמר

תביעה נגד האוניברסיטה בגן נזקי גוף במהלך יום הסטודנט

תביעה בגין נזקי גוף במהלך יום הסטודנט באוניברסיטת בן גוריון


ימי סטודנט הינם ימי פעילות אשר הפכו בשנים האחרונות לתופעה נפוצה בקרב המוסדות להשכלה גבוהה בישראל. במהלך ימים אלו, נהנים הסטונדטים והאורחים מהופעות של אמנים מובילים ומגוון אטרקציות. מיותר לציין כי נזקי גוף אשר נגרמים במהלך אירועים אלו מקימים עילה להגשת תביעה נזיקית כנגד המארגנים. מיהו, אפוא, הגוף האחראי לתשלום פיצויים עבור תובעת אשר נפגעה במהלך שימוש במתקן ביום הסטודנט בבאר שבע בשנת 2002?

 

התובעת השתתפה כאורחת באירועי יום הסטודנט אשר קיימה אוניברסיטת בן גוריון ביוני 2002. במסגרת האירועים השתתפה התובעת בפעילות במתקן מתנפח ולדאבונה – נפלה ונחבלה. הצדדים הגיעו להסכם פשרה אשר לפיו הנתבעים אינם מודים באחריות לתאונה אך ישלמו לתובעת פיצויים בסך 115,000 שקלים. לפי ההסכם, הסכום היה אמור להיות משולם במימון ביניים בלבד וזאת בהתאם לקבלת פסק דין לגבי חלוקת האחריות בין הנתבעים וצדדים נוספים.

 

      קראו עוד בתחום:


למעשה, במסגרת הדיונים בשאלת האחריות נדרש בית המשפט להכריע בחבות בין האוניברסיטה, אגודת הסטודנטים, חברה אשר נשכרה על מנת להיות אחראית על הבטיחות של יום הסטודנט, או הספק והמפעיל של המתקנים המתנפחים.
 

האוניברסיטה טענה כי האחריות לבטיחות באירוע רובצת על ספק המתקן ועל החברה אשר נשכרה לשם בטיחות יום הסטודנט. כמו כן, האוניברסיטה הטילה את האחריות על אגודת הסטודנטים אשר הפיקה והזמינה את האירוע. לטענתה, פעלה היא באופן סביר כאשר ווידאה שהן האגודה, והן הפעילויות השונות, מבוטחות ואחראיות לבטיחות החוגגים. האוניברסיטה הוסיפה כי האגודה התרשלה כאשר לא וידאה שלספק המתקנים יש ביטוח כדין, ולא שמרה את מסמכי הביטוח באופן בו נגרם לצדדים נזק ראייתי.


אגודת הסטודנטים טענה כי האחריות רובצת לפתחם של מפעיל המתקנים והחברה אשר הייתה אחראית לבטיחות יום הסטונדט. כמו כן, האגודה הוסיפה כי במידה ותוטל אחריות עליהם מכוח מארגני האירוע, יש לגלגל אחריות גם לפתחה של האוניברסיטה כשותפה בכירה בארגון יום הסטונדט.


חברת הבטיחות אשר הייתה אמורה לפקח את בטיחות המתקנים ביום הסטודנט טענה כי לא הוכח כל פגם במתקן אשר חמק מעינה הבוחנת. לשיטתה, התובעת נפלה בעת שנדחפה על ידי מפעיל המתקן אשר עבד מטעם הספק. לטענת נתבעת זו, האחראי הבלעדי לנזקי הגוף שנגרמו לתובעת הינו הספק ומפעיל המתקנים.


ספק המתקנים לא התגונן מול ההודעות לצד שלישי אשר נשלחו לו על ידי האוניברסיטה ואגודת הסטודנטים. לפיכך, ניתן נגדו פסק דין מותנה בהודעת האוניברסיטה באפריל 2007. משום מה, לא ניתן בשעתו פסק דין מותנה נגד הספק בהודעת האגודה, אשר גם מולה לא הציג הספק כל התגוננות.


אחריות האוניברסיטה


דין האוניברסיטה הודה בבית המשפט כי המוסד ראה עצמו כאחראי על בטיחות באי יום הסטונדט. בעדותו, הודה הדיקן כי האוניברסיטה ידעה שלא ניתן להעניק את מלוא המושכות הבטיחותיות לאגודת הסטודנטים, וזאת מטבע הדברים שהאחרונים הינם צעירים חסרי ניסיון. המתקן היה ממוקם על הדשא באוניברסיטה, ומכך ניתן להסיק כי מדובר באירוע שאירע בשטחה של האוניברסיטה.

 

      קראו עוד על נזקי גוף:


לפיכך, נקבע כי האוניברסיטה הייתה אחראית לבטיחות יום הסטונדט. עם זאת, חובת הזהירות הנ"ל לא הופרה על ידי הנתבעת. התנהלותה בפועל, בדמות דרישות הבטיחות שהציבה לפני הסטודנטים, הצביעה על מודעותה לחובותיה.
לא הייתה מחלוקת כי האוניברסיטה התנתה את קיום יום הסדונדט תוך שכירות שירותיו של מומחה לבטיחות על ידי האגודה. העובדה שמומחה הבטיחות לא איבחן את הליקויים במתקן המדובר איננה קשורה לרשלנות לכאורה של האוניברסיטה.


אחריות אגודת הסטונדטים


בית המשפט קבע כי לא יכול להיות כל ספק בדבר חובת הזהירות של האגודה כלפי הבאים בשערי האוניבסיטה ביום הסטודנט. האגודה קיבלה ויישמה את דרישת האוניברסיטה לשכור מומחה לבטיחות. כמו כן, האירועים לא נפתחו בטרם ביצע המומחה את בדיקתו.

 

באופן זה, יצאה האגודה ידי חובתה בדבר אחריותה לקרות התאונה המצערת. עם זאת, בית המשפט קבע כי לא די בכך. האגודה הייתה חייבת לשמור על בטיחות הסטודנטים וזאת משום שהינה אחראית לאירוע מכוח החיקוק. לדוגמא, האגודה גבתה מחיר בכניסה באופן בו הנכסים לאירוע ידעו כי מדובר באירוע המאורגן על ידי אגודת הסטונדטים. לפיכך, נקבע כי קיומו של מתקן לא ביטחותי באירועי יום הסטונדט מהווה הפרת חוזה בין האגודה לבין אורחי יום הסטודנט. עם זאת, אחריותה של אגודת הסטונדט הייתה נפסקה כאחריות שילוחית בלבד ולא רשלנות ישירה.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

תאונת דרכים את מי תובעים?

נפגעת בתאונת דרכים? נגרמו לך נזקי גוף? את מי תובעים לאחר תאונת דרכים? 

תביעות נגד משרד הביטחון

מתי תוגש תביעה נגד משרד הביטחון? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

רשלנות רפואית, מהי עוולת הרשלנות?

כדי להכריע בשאלה האם קמה לתובעת עילת תביעת בנזיקין בשל רשלנות הנתבעים ו/או מי מטעמם, יש לענות על שלוש שאלות ... 

הצהרת בריאות בפוליסת ביטוח

מהי הצהרת בריאות? מהו חשוב לדעת עם מתן פרטים רפואיים במסגרת הצהרת בריאות? 

תאונות אופניים

נפגעתם בתאונת אופניים? שוקלים הגשת תביעה בגין תאונת אופניים? האם תאונת אופניים הינה תאונת דרכים? ממי ניתן לתבוע פיצויים? 

מחלות מקצוע

מהי מחלת מקצוע? כיצד היא מוגדרת בפסיקה? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורכי דין באתר 

מיקרוטראומה

מיקרוטראומה

מיקרוטרואמה ופיצויים...מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר... 

פגיעות במתקני ספורט, שעשועים

ילדך נפגע תוך משחק במתקן שעשוע? בחצר המשחקים? בבריכה? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר... 

תאונות בחו"ל - איך לתבוע פיצויים

נפגעת בתאונה במדינה זרה? נגרמו לך נזקים? איך לתבוע פיצויים ועצות נוספות.... 

פיצויים בעקות תאונה אשר איננה תאונת עבודה - מהם דמי תאונה?

עובד בישראל אשר נפגע בתאונה שאיננה תאונת עבודה (לדוגמא, תאונה במהלך משחק כדורגל ביום חופש) יכול להגיש למוסד לביטוח לאומי תביעה לקבלת "דמי תאונה"... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.