נפילה באתר הסחנה, האם פיצויים מרשות הטבע והגנים?
דרגו את המאמר |
|

תביעה נגד רשות הטבע והגנים בגין נפילה בגן השלושה (הסחנה)
בילוי באתר הסחנה (גן השלושה) הסתיים בתביעה של תושב נתניה נגד רשות הטבע והגנים. התובע טוען כי בעודו הולך באופן תמים לחלוטין על אחד משבילי האתר, דרך הוא על אזור רטוב ונפל באופן בו נגרמו לו נזקים רבים. התובע טוען בכתב התביעה כי אין הוא מאמין שבילוי משפחתי נעים באתר המוכר, שאיננו יעד נשכח במחוזות תיירות הטבע בישראל, הסתיים בפינוי לבית החולים ונזקים רפואיים כבדים.
קראו עוד בתחום:
- חוב בגין מעשה קונדס בין ילדים
- תביעה בסך 3.5 מיליון שקלים בעקבות תקיפה חיה בספארי ברמת גן
-
אחריות נזיקית של חולה נפש המאושפז במחלקה סגורה - פיצויים בעקבות האזנת סתר אשר חשפה רומן
בתביעתו עתר התובע לפיצויי מרשות הגנים והטבע, בגין הנפילה בסחנה, על סך של כ-225 אלף שקלים. לדבריו, הוא החליק על השביל הרטוב וזו בגין תחזוקה לקויה של רשות הגנים והטבע. התובע טוען שלאחר שהשתחרר מבית החולים, נאלץ הוא לעבור בדיקות וטיפולים רפואיים רבים ויקרים, אשר גזלו ממנו זמן רב והסבו לו מפח נפש.
חוות דעת חתומה בידי אורטופד
התובע צירף לכתב התביעה חוות דעת רפואית החתומה בידי אורטופד, ממנה עולה כי הוא סובל מקרעים בגידים בכתף. לדבריו, רופאים מומחים קבעו כי עליו לעבור ניתוח בכתפו, אך ההליך הרפואי מתעכב בגין כאבים בחזהו.
לסיכום, התובע טוען כי על רשות הגנים והטבע לפצותו בגין הנכות הצמיתה ממנה הוא סובל, אשר לשיטת האורטופד מטעמו עומדת על 20%. לדבריו, מדובר באובדן כושר השתכרות מבחינתו, שכן לפני התאונה הייתה עבודתו כרוכה במאמץ פיסי. בכתב התביעה נטען כי התאונה ארעה בתחום הנתון לשיפוטה של רשות הטבע והגנים, ועל כן הופרה חובת הזהירות הקונקרטית והמושגית בין הנתבעת לבינו.