www.what2do.co.il

דואר אלקטרוני, חוק הספאם ודואר זבל, עד מתי?

דרגו את המאמר

דואר אלקטרוני, חוק הספאם ודואר זבל, עד מתי?


סוף סוף, דואר הזבל מוזכר בחקיקה הישראלית. נושא זה, המעסיק מאות מיליוני משתמשים באינטרנט בעולם, מגיע לקראת הסדר עם חקיקת החוק החדש נגד הפצת דואר זבל.

מהו דואר זבל?

דואר זבל הוא דואר, באמצעים המגוונים המשמשים להעברתו, שנשלח בתפוצה רחבה על-ידי מפרסמים, לנמענים שלא נתנו את אישורם לקבלת דואר זה. בסוף המאה העשרים, עם התרחבות השימוש בדואר אלקטרוני, משמש המושג דואר זבל להתייחסות לדואר זבל אלקטרוני, אך המושג נוצר עוד קודם לכן, ומתייחס לכל דרכי העברת המסרים: דואר, פקס, טלפון, מסרון וכדומה.

ספאם דרך הדואר האלקטרוני הוא הדרך הנפוצה ביותר לשליחת פרסומות באינטרנט. לעתים קרובות, שולחי דואר זבל משתמשים בתכסיסים שונים כדי לעקוף את מסנני הדואר האלקטרוני. ספאמרים משיגים כתובות דואר אלקטרוני בכמה אמצעים: איסוף כתובות מהודעות של Usenet, רישומי DNS, או סריקת אתרי אינטרנט.

דואר זבל הוא הצפה של תיבת-הדואר האלקטרונית שלנו בכמות אדירה של מסרי דואר שטותיים, מועתקים זה מזה, בניסיון לכפות על המקבל מידע מיותר, שלא היה בוחר לקרוא אותו מעצמו. דואר זה כולל דברי הדואר פרסומיים המגיעים לחשבונות הדואר שלנו, אשר כוללים הצעות מפתות לרכישת תרופות, הזמנה לאתרים פורנוגרפים, הצעות פיננסיות, מכירה ישירה, היכרויות, והצעות אחרות.

 

מהו היקף התופעה?

במהלך השנים האחרונות עלה היקף התופעה לממדים משמעותיים ביותר עד כי היום מתריעים חברות טכנולוגיה המתמחות בתחום, כי עוד השנה יגיע שיעור דואר הזבל לכ-90% מכלל הדואר שנקבל. יודגש כי דואר Spam לא מזיק אך כאמור מטריד מאוד. לעיתים מכיל הדואר הפניות אל האינטרנט, והמתפתה להכנס מוצא עצמו בסבך של חלונות מתפרצים הנפתחים בזה אחר זה (ידיעון מרכז המחשבים של אוניברסיטת בר אילן).

מלחמה בדואר זבל החוק החדש

כנסת ישראל אישרה לאחרונה הצעת חוק האוסרת משלוח דואר זבל על כל צורותיו האחרות ללא הסכמה בכתב של המקבל. החוק החדש ייכנס לתוקפו בדצמבר 2008. החוק קובע פיצויים בסך של עד 1000 שקלים עבור הודעת פרסום שתשלח ללא הסכמה או אישור בכתב וזאת ללא הוכחת נזק, כלומר, על מנת לקבל את הפיצוי מספיק להוכיח שקבלת את הפרסומת ללא רצונך ואישורך.

החוק קובע כי לא ישגר מפרסם דבר פרסומת באמצעות פקסימיליה, מערכת חיוג אוטומטי, הודעה אלקטרונית או הודעת מסר קצר, בלא קבלת הסכמה מפורשת מראש של הנמען, בכתב, לרבות בהודעה אלקטרונית או בשיחה מוקלטת.

מהו פרסום מותר לאור החוק החדש?

יחד עם זאת פנייה חד-פעמית מטעם מפרסם לנמען שהוא בית עסק, באחת הדרכים האמורות בסעיף קטן זה, המהווה הצעה להסכים לקבל דברי פרסומת מטעמו, לא תיחשב הפרה של הוראות סעיף זה.

על אף הוראות כאמור רשאי מפרסם לשגר דבר פרסומת אף אם לא התקבלה הסכמת הנמען, בהתקיים כל אלה:

 

  • הנמען מסר את פרטיו למפרסם במהלך רכישה של מוצר או שירות, או במהלך משא ומתן לרכישה כאמור, והמפרסם הודיע לו כי הפרטים שמסר ישמשו לצורך משלוח דבר פרסומת מטעמו...
  • המפרסם נתן לנמען הזדמנות להודיע לו כי הוא מסרב לקבל דברי פרסומת כאמור, דרך כלל או מסוג מסוים, והנמען לא עשה כן.
  • דבר הפרסומת מתייחס למוצר או לשירות מסוג דומה למוצר או לשירות האמורים בפסקה (1).

 

אם הסכים הנמען לקבל דברי פרסומת או לא הודיע על סירובו לקבלם, רשאי הוא, בכל עת, להודיע למפרסם על סירובו לקבל דברי פרסומת, דרך כלל או מסוג מסוים, ולחזור בו מהסכמתו, ככל שניתנה (בסעיף זה – הודעת סירוב); הודעת הסירוב לא תהיה כרוכה בתשלום, למעט עלות משלוח ההודעה; הודעת הסירוב תינתן בכתב או בדרך שבה שוגר דבר הפרסומת, לפי בחירת הנמען.

איך לפרסם, מה לכתוב בהודעה, מותר ואסור ... קראו את התיקון לחוק ...

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

תאונת דרכים את מי תובעים?

נפגעת בתאונת דרכים? נגרמו לך נזקי גוף? את מי תובעים לאחר תאונת דרכים? 

תביעות נגד משרד הביטחון

מתי תוגש תביעה נגד משרד הביטחון? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

רשלנות רפואית, מהי עוולת הרשלנות?

כדי להכריע בשאלה האם קמה לתובעת עילת תביעת בנזיקין בשל רשלנות הנתבעים ו/או מי מטעמם, יש לענות על שלוש שאלות ... 

הצהרת בריאות בפוליסת ביטוח

מהי הצהרת בריאות? מהו חשוב לדעת עם מתן פרטים רפואיים במסגרת הצהרת בריאות? 

תאונות אופניים

נפגעתם בתאונת אופניים? שוקלים הגשת תביעה בגין תאונת אופניים? האם תאונת אופניים הינה תאונת דרכים? ממי ניתן לתבוע פיצויים? 

מחלות מקצוע

מהי מחלת מקצוע? כיצד היא מוגדרת בפסיקה? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורכי דין באתר 

מיקרוטראומה

מיקרוטראומה

מיקרוטרואמה ופיצויים...מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר... 

פגיעות במתקני ספורט, שעשועים

ילדך נפגע תוך משחק במתקן שעשוע? בחצר המשחקים? בבריכה? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר... 

תאונות בחו"ל - איך לתבוע פיצויים

נפגעת בתאונה במדינה זרה? נגרמו לך נזקים? איך לתבוע פיצויים ועצות נוספות.... 

פיצויים בעקות תאונה אשר איננה תאונת עבודה - מהם דמי תאונה?

עובד בישראל אשר נפגע בתאונה שאיננה תאונת עבודה (לדוגמא, תאונה במהלך משחק כדורגל ביום חופש) יכול להגיש למוסד לביטוח לאומי תביעה לקבלת "דמי תאונה"... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.