תקיפה של כלב שמירה, האם פיצויים?
דרגו את המאמר |
|
נשיכה של כלב שמירה, האם פיצויים?
ההגיון הבריא, כמו גם ההלכה הפסוקה, מכירים בכך שבעלי כלבים אחראים למעשיו של בעל החיים. עם זאת, האם במקרים בהם אדם ננשך על ידי כלב שמירה, כאשר בעליו איננו בבית, מדובר בעניין המזכה בפיצויים? האם כאשר מדובר באדם פרטי שלא התכוון לגנוב מביתו של הנתבע, אך הותקף על ידי כלב השמירה כאשר טעה לחשוב שהוא איננו תוקפני, זכאי לפיצויי כספי?
פסק דין תקדימי, אשר עסק בסוגיה זו, יצא לפני מספר שנים מבית משפט השלום בירושלים. התביעה במקרה דנא הוגשה על ידי התובעת, צעירה בת 23, והוריה. השלושה העידו כי היו הם מעוניינים לרכוש בניין בשכונת רמות בירושלים. אי לכך, הגיעו הם לפתחו של הבית, כאשר בעליו לא היה בישראל.
קראו גם:
- פיצויים מבעל הבית לאורח אשר נפגע בביתו, האמנם?
- אם תרצו דורשת הגשת תביעה אזרחית נגד משתתפי המשט
- פיצויים בגין פגיעה של ענף אשר נפל על הולכת רגל
השלושה בחנו את הבית כאשר לפתע הופיע מעבר לגדר, כלב דלמטי השייך לבעל הבית. בבית המשפט טענו התובעים כי ניכר היה שלא מדובר בחיה תוקפנית. אי לכך, התובעת ליטפה את הכלב בעדינות. הכלב, אשר במשך דקה או שתיים לא נבח או איים, התנפל לפתע על התובעת וגרם לה לנזקים כבדים. האחרונה נאלצה לעבור ניתוחים פלסטיים בארץ ובחו"ל, ונגרמו לה נכויות בדרגות שונות (פיסיות ונפשיות).
האם הצעירה "הרגיזה את הכלב"?
בעקבות תקיפה זו, הוגשה כנגד בעל הכלב תביעה לתשלום פיצויים. בעל הבית הנתבע טען במהלך הדיון בבית המשפט כי הצעירה הרגיזה את הכלב ועל כן הוא תקף אותה. השופט דחה את טענותיו אלו וקבע כי אדם אשר מחזיק ברשותו כלב שמירה, חייב להיות אחראי למעשיו של בעל החיים כאשר מדובר בעוברי אורח שלא פלשו למתחמו.
כמו כן, השופט ציין כי בעל הבית לא נקט בכל האמצעים הדרושים על מנת למנוע מהכלב לתקוף אנשים כאשר הם עומדים על גדר החצר בה הסתובב. בסיום, השופט פסק לטובת הצעירה פיצויים על סך 1.8 מיליון שקלים ושכ"ט עורך דין בגובה 340,000 שקלים.