חלוקת אחריות לאחר נזקי גוף במהלך מסיבת ריקודים
דרגו את המאמר |
|
![]() |
התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5 |

נזקים בעקבות פציעה במהלך מסיבת ריקודים
בית המשפט קיבל את תביעתה של צעירה אשר הגישה תביעה כנגד מרכז הקונגרסים וצוות המארגן מסיבות ריקודים וזאת בעקבות נזקי גוף אשר נגרמו לה במהלך מסיבה. לטענתה של התובעת, הגיעה היא עם מספר חברים למסיבה במרכז הקונגרסים בפברואר 2002 ותוך כדי ריקוד על רחבת הריקודים נפלה היא לבור.
לטענתה, הבור היה למעשה מרווח בין פסל בצורת סרטי צילום לבין הבמה אשר הוקמה סביבו. התובעת טענה כי הנתבעים התרשלו כלפיה בכך שלא סימנו את הבור על ידי אזהרה, שילוט או כל אמצעי אחר. לדבריה, מדובר היה במכשול של ממש על רחבת ריקודים במועדון כאשר האורות, מטבע הדברים, מעומעמים והמקום אפוף עשן.
הוכחת התאונה
הנתבעות טענו, ראשית, כי אין לקבל את גרסתה של התובעת בדבר אופן התרחשות התאונה. עם זאת, בית המשפט ביכר את הדרך בה הציגה התובעת את הדברים. השופט ציין כי התובעת וחברותיה, אשר מסרו עדות בנוגע למקרה לאחר כשבע שנים, הקפידו על גרסאות אחידות ותיארו את המקרה כטראומה של ממש.
קראו עוד בתחום:
- תביעה לאחר מוות במהלך חילוץ על ידי יחידת 669
- פציעה במשחק כדורעף חופים - פיצויים מהעירייה
- תביעה לפיצויים בגין נזקי גוף שנגרמו בטיול לילי בחיק הטבע
- תביעה נגד "החתול והכלב" בגין אפליה בסלקציה
הצוות אשר ארגן את המסיבה טען כי אף אחד מעובדיו לא ידע על התרחשות התאונה. עם זאת, בית המשפט קיבל את טענות התובעת לכך שלאחר התאונה מיהרה היא לבית החולים וחיפוש המארגנים לא היה בראש סדר העדיפויות שלה לאחר האירוע הקשה.
אחריות מרכז הקונגרסים
אחריותו של מרכז הקונגרסים נקבעה בשל היותו בעל המקרקעין בו התקיימה המסיבה. מתוקף היותו בעל המקרקעין, היה מרכז הקונגרסים אחראי כלפי התובעת וחברותיה בחובת הזהירות המושגית והקונקרטית. היה עליו לוודא ולפקח על הצוות אשר ארגן את המסיבה, ולבדוק שהמקום פועל כדין ובצורה אשר אינה מהווה סיכון לבאי המקום.
השופט ציין כי מרכז הקונגרסים איננו, בוודאי, אחראי יחיד, אך יש להטיל עליו אחריות בשיעור של 30% לנזקי התובעת. "האופן בו הורכבה הבמה מראה על אדישות מצד בעל המקרקעין לסכנות אשר אורבות לצעירים הרוקדים עליה", נכתב בפסק הדין, "כמו כן, הבמה סופקה על ידי מרכז הקונגרסים לצוות המארגן של המסיבה ואנשים מטעמו היו במקום במועד האירוע וסיפקו לצוות המארגנים שירותים שונים".
אחריות צוות המארגנים
בית המשפט קבע כי יש להטיל על צוות המארגנים של המסיבה אחריות בשיעור של 70% לנזקיה של התובעת. בפסק הדין נכתב כי כמארגן המסיבה, היה על הצוות לצפות כי פגמים בהתקנתה של הבימה עלולים לגרום לנזקי גוף לרוקדים עליה (וזאת בהתחשב בתנאי המסיבה – חושך, ריקודים, אלכוהול ועשן).
מהם אמצעים סבירים? ובכן, בית המשפט מנה מספר אמצעים אשר במידה וצוות המארגנים היה נוקט בהם, ניתן היה לשחררו מאחריות לקרות התאונה. ראשית, שילוט האוסר על ריקודים בחלק זה של הבמה. שנית, גידור המקום. שלישית, הקפדה כי המבלים מקיימים את הקבוע בשלטי האיסור. מדובר אפוא באמצעים פשוטים אשר היו יכולים למנוע מהאירוע המצער להתרחש ומהתובעת להיפגע בגופה ובנפשה.