www.what2do.co.il

פסק דין בתאונה עם אופנוע ים וכיסוי ביטוחי

דרגו את המאמר

פסק דין בתאונה עם אופנוע ים וכיסוי ביטוחי

תאונה עם אופנוע ים באילת, מי ישלם פיצויים?

 

צעירה בת 18 נפצעה במהלך רכיבה על אופנוע ים באילת. מי אחראי לפצותה בגין הנזקים שנגרמו לה? בעת חופשה באילת, פנו התובעת וחברותיה לבית עסק המשכיר אופנועי ים. הן קיבלו לרשותן שני אופנועים, ויצאו לשוט בים סוף.

 

האופנועים הונהגו על ידי שני מדריכים מטעם בית העסק, נתבע 1 ונתבע 2. הנסיעה התבצעה כאשר המדריכים ישבו מאחור והנוסעות מלפנים, על מנת לתת לנוסעות אשליה של שליטה חלקית באופנוע. התובעת רכבה על אופנוע שהונהג על ידי אחד המדריכים, בעת שהמדריך אשר הנהיג את אופנוע הים השני החליט לבצע פעלול עם האופנוע. לרוע המזל הפעלול השתבש, ואופנוע הים בו רכב האחרון התנגש בעוצמה באופנוע עליו רכבה התובעת.

 

כתוצאה מן ההתנגשות נפלה התובעת למים, ונגרמה לה פגיעה באגן ופגיעות חיצוניות אחרות. התובעת פונתה מן המקום לבית החולים באילת, ומשם הועברה לבית החולים שיבא, אשר בו הייתה מאושפזת במשך שבועיים. במהלך אשפוזה עברה ניתוח לשחזור האגן, אשר כלל הכנסת ברגים למקום הפגוע. בהמשך היא אושפזה פעמים נוספות לצורך הוצאת הבורג וכן עברה ניתוח להעברת שריר. מומחה רפואי מטעם בית המשפט קבע לתובעת 19% נכות בשל הגבלת תנועת האגן.


הצעירה תובעת את המדריכים בטענה כי התרשלו כלפיה, את בית העסק שהשכיר לה ולחברותיה את אופנועי הים בטענה כי הם אחראים באחראיות שילוחית וישירה למעשיהם של המדריכים, ואת חברת הביטוח אשר ביטחה את אופנועי הים בעת קרות האירוע.

 

התובעת מתארת בתצהיר שהגישה כי לא הוסבר לה ולחברותיה כי עלולות להיות סכנות ברכיבה על אופנועי ים, ולא צוין בפניהן כי יש צורך בהכשרה או בניסיון לשם נהיגה באופנועים אלו. מן העדויות עלה כי התאונה התרחשה בעת שהמדריך אשר רכב על האופנוע שגרם לתאונה שלט בו שליטה מלאה, מבלי שהייתה לנוסעת על אופנוע זה השפעה כלשהי על מהירותו של האופנוע או על הכיוון בו הוא נוסע.

 

המדריך הפוגע טען כי פעלולים מסוג זה היו דבר שבשגרה ברכיבות על אופנוע ים, וכי מקרה זה השתבש בשל כשל טכני באופנוע, שגרם לו להעלות את מהירותו מבלי שתהיה למדריך אפשרות לעוצרו. טענה זו נשללה על ידי בית המשפט, מאחר ולא נמצאה כל עדות מומחה התומכת בה.


פעלולים מסוכנים בוצעו כעניין שבשגרה


מאחר והטענה על תקלה באופנוע נפסלה, הגורם היחיד אשר נמצא אחראי לתאונה הוא מדריך האופנוע הפוגע. המדריך טען כי הוא פעל בהתאם למקובל, וכי פעלולים מעין זה אשר ניסה לבצע היו עניין יומיומי בעבודתו, אולם מחומר החקירה עלה כי הוא נהג במהירות העולה על המותר, ובכך הפר את חובת הזהירות שהייתה מוטלת עליו כלפי הנוסעות.

 

בנוגע למרכז להשכרת אופנועים ומנהלו, נקבע כי גם הם הפרו את חובת הזהירות שהיה מוטלת עליהם. עולה מן הראיות כי פעלולים כגון אלו שהובילו לתאונה היו עניין שבשגרה, והתנהלו בהסכמת מנהל המרכז ובעידודו, שכן פעלו כמקדם מכירות עבור בית העסק.

 

מאחר והפעלולים היו תדירים, ועל כן צפויים על ידי המרכז, לא ניתן לקבל את טענתו של מנהל המרכז, כי מעשהו המסוכן של המדריך ניתק את הקשר הסיבתי שבין מחדלו של המרכז להשכרת אופנועים ובין נזקה של התובעת.


אחריותה של חברת הביטוח


חברת הביטוח המבטחת את אופנועי הים כפרה בחבותה לשאת בנזקים, לטענתה, הופרו במקרה זה תנאי הפוליסה על ידי אי ציות לתקנות הימאים. תקנות הימאים מחייבות כי אופנוע הים יישלט בכל עת על ידי אדם המחזיק ברישיון תקף להשטתו. מאחר ובעת התאונה ישבו הנוסעות מלפנים והמדריכים מאחור, לטענת חברת הביטוח אופנוע הים הפוגע נשלט על ידי הנוסעת, ולא על ידי המדריך. טענה זו של חברת הביטוח נפסלה על הסף, מאחר וכל העדויות מצביעות על כך שהשליטה על אופנועי הים הייתה נתונה בכל עת בידי המדריכים בלבד.


לסיכום, נקבע כי מדריכי האופנועים, המרכז להשכרת אופנועים ומנהלו, וחברת הביטוח אחראיים לנזקה של התובעת. לתובעת נפסקו פיצויים בגובה של 303,000 שקלים. 100,000 שקלים בגין כאב וסבל, 173,000 שקלים בגין אובדן כושר השתכרות ופנסיה, 20,000 שקלים בגין הזדקקות לעזרת צד שלישי ו10,000 שקלים בגין החזר הוצאות רפואיות. בית המשפט קבע כי האחראית לשאת בתשלומים אלה היא חברת הביטוח.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

תאונת דרכים את מי תובעים?

נפגעת בתאונת דרכים? נגרמו לך נזקי גוף? את מי תובעים לאחר תאונת דרכים? 

תביעות נגד משרד הביטחון

מתי תוגש תביעה נגד משרד הביטחון? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

רשלנות רפואית, מהי עוולת הרשלנות?

כדי להכריע בשאלה האם קמה לתובעת עילת תביעת בנזיקין בשל רשלנות הנתבעים ו/או מי מטעמם, יש לענות על שלוש שאלות ... 

הצהרת בריאות בפוליסת ביטוח

מהי הצהרת בריאות? מהו חשוב לדעת עם מתן פרטים רפואיים במסגרת הצהרת בריאות? 

תאונות אופניים

נפגעתם בתאונת אופניים? שוקלים הגשת תביעה בגין תאונת אופניים? האם תאונת אופניים הינה תאונת דרכים? ממי ניתן לתבוע פיצויים? 

מחלות מקצוע

מהי מחלת מקצוע? כיצד היא מוגדרת בפסיקה? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורכי דין באתר 

מיקרוטראומה

מיקרוטראומה

מיקרוטרואמה ופיצויים...מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר... 

פגיעות במתקני ספורט, שעשועים

ילדך נפגע תוך משחק במתקן שעשוע? בחצר המשחקים? בבריכה? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר... 

תאונות בחו"ל - איך לתבוע פיצויים

נפגעת בתאונה במדינה זרה? נגרמו לך נזקים? איך לתבוע פיצויים ועצות נוספות.... 

פיצויים בעקות תאונה אשר איננה תאונת עבודה - מהם דמי תאונה?

עובד בישראל אשר נפגע בתאונה שאיננה תאונת עבודה (לדוגמא, תאונה במהלך משחק כדורגל ביום חופש) יכול להגיש למוסד לביטוח לאומי תביעה לקבלת "דמי תאונה"... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.