אובדן כושר עבודה זמני, מהו?
דרגו את המאמר |
|

כל אחד מאיתנו עלול בשלב כזה או אחר לסבול מאובדן כושר עבודה. בין אם מדובר באובדן כושר עבודה כתוצאה ממחלה, ובין אם עסקינן בתאונה כלשהי, אין ספק כי לפגיעה ביכולתנו להשתכר עלולות להיות השלכות קשות על מצבנו הכלכלי. פעמים רבות, הפגיעה גורמת לאובדן כושר עבודה זמני "בלבד". פגיעה בכושר העבודה, גם באופן זמני, עלולה לגרום לנזקים משמעותיים לצמיתות. למשל, אדם אשר מאבד את מקום פרנסתו בגיל מבוגר, בגין אובדן כושר עבודה זמני.
קראו עוד על אובדן כושר עבודה:
-
אובדן כושר עבודה זמני ותגמולי ביטוח בגין ביטוח מחלות - קצבת אובדן כושר עבודה מביטוח פרטי אינה שוללת קצבת נכות כללי מביטוח לאומי
- מחלה קשה אשר גרמה לאובדן כושר עבודה - תביעת ביטוח
- הצהרת בריאות מקוצרת בפוליסת ביטוח קולקטיבי לאובדן כושר עבודה
- האם יש לדחות תביעת ביטוח אובדן כושר עבודה בשל "הצהרת בריאות כוזבת"?
במקרה זה, הנפגע אמנם ישוב לאיתנו, אך ייתכן והוא ימצא עצמו מובטל ומתקשה למצוא עבודה בשל גילו המתקדם. שוק הביטוח בישראל מאפשר בין השאר רכישת פוליסת ביטוח למקרים של אובדן כושר עבודה. קיימת בשוק הביטוח שורה ארוכה של פוליסות כגון דא, אשר שונות זו מזו בפרמטרים המרכיבים אותן.
לדוגמא, הגדרת המונח הבסיסי - "אובדן כושר עבודה" - שונה מפוליסה לפוליסה וכתולדה מכך גם זכאותם של המבוטחים לתגמולים החודשיים. מקל וחומר, הסוגיה מורכבת עוד יותר כאשר עסקינן במצב של אובדן כושר עבודה זמני. כיסוי ביטוחי בגין אובדן כושר עבודה זמני יכול בהחלט לשמש כגלגל הצלה שאין שני לו במקרים בהם הנזקים החולפים גרמו לפגיעה ביכולתו של פלוני להתפרנס ולפרנס את בני משפחתו. התגמולים החודשיים, גם כאשר הם זמניים בלבד, יכולים לשמש עבור המבוטח כרשת ביטחון עד לעמידתו על הרגליים, לא רק מבחינה גופנית.
התמודדות עם חברות הביטוח - לא עניין פשוט
חשוב לדעת כי העובדה שאתם מבוטחים בפוליסת אובדן כושר עבודה איננה מבטיחה לכם כי תקבלו את תגמולי הביטוח ביום פקודה. פעמים רבות, חברות הביטוח מעלות טענות שונות ומשונות כנגד מבוטחים העומדים על זכותם לקבל את התגמול החודשי. לדוגמא, חברת הביטוח יכולה להכחיש את מקרה הביטוח (ולטעון כי מדובר במצב רפואי קודם שלא היה כלול בפוליסה), לקבוע כי הפגיעה לא גרמה לאובדן כושר עבודה בשיעור הדרוש, לטעון כי התביעה התיישנה (כאשר המבוטח כלל לא ידע שהוא מבוטח או שהוא הגיש את תביעתו באיחור לאחר קבלת האישורים הרפואיים).
במילים פשוטות, ההתנהלות מול חברת הביטוח איננה בהכרח נעימה. יודגש כי גם את תביעתכם לחברת הביטוח נדחתה, אין זה אומר כי אבדו סיכוייכם לזכות בתגמולים. פעמים רבות, הגשת תביעת ביטוח לבית המשפט תביא לפסיקת פיצויים לטובת המבוטח בגין אובדן כושר עבודה.
שימו לב, פוליסת ביטוח אובדן כושר עבודה כוללת פעמים רבות סעיפים דרקוניים ומסובכים המקשים על מבוטחים לזכות במגיע להם בגין פגיעה או מחלה. אי לכך, בעת רכישת פוליסת ביטוח אובדן כושר עבודה, מומלץ להתייעץ עם עורכי דין העוסקים בתחום. במידה וכבר חתמתם על הטופס "הדרקוני", חשוב לדעת כי ניתן לעיתים להביא לביטול חלק מסעיפיו, וזאת כאשר הדברים לא היו ברורים ובולטים לעין. החוק קובע כי סעיפים המחריגים את חבותה של חברת ביטוח לשלם את התגמולים הנטענים צריכים להיות בולטים באופן מיוחד ואינם יכולים להירשם "באותיות קטנות".
פעמים רבות, הפוליסה טוענת כי אובדן כושר עבודה חייב להיות מוחלט, וכל אימת שהמבוטח יכול לעבוד בעבודה אחרת, הרי שהוא אינו זכאי לתגמולים. היות וקשת העבודות האפשריות הינה רחבה ומגוונת, חברות הביטוח תולות לא אחת את מלוא יהבן על סעיף זה. חשוב לדעת כי עורכי דין העוסקים בתחום יוכלו במרבית המקרים לסתור את טענות חברת הביטוח בעניין העבודה החלופית המדוברת. עיסוק סביר איננו כל עיסוק על פני כדור הארץ. מדובר בעיסוק סביר בהתאם להשכלתו, הכשרתו, מעמדו וכישרונותיו של המבוטח. לדוגמא, לא ניתן לקבוע כי פרופ' למתמטיקה באוניברסיטה, אשר נפגע בפלג גופו התחתון, היה צריך לעבוד בטלמרקטינג עד אשר הוא יחלים מפציעתו.