www.what2do.co.il

תיקון גיל בפוליסת ביטוח בהתאם לתיקון חוק גיל פרישה

דרגו את המאמר

תיקון גיל בפוליסת ביטוח בהתאם לתיקון חוק גיל פרישה

שינוי הגיל בפוליסת ביטוח בהתאם לתיקון חוק גיל פרישה

 

האם תובע, אשר מקבל תגמולי ביטוח במסגרת פוליסת אובדן כושר עבודה, יהיה זכאי לקבל את התגמולים עד גיל 67, גיל הפרישה המעודכן לאחר התיקון לחוק גיל פרישה. האם יש לקבל את טענות חברת הביטוח לכך שהפוליסה קבעה כי תגמולים אלו ישולמו עד גיל 65 (גלי הפרישה במועד עריכת הפוליסה) ולא עד גיל פרישה. סוגיה זו הונחה לפתחו של בית המשפט השלום בעכו.

 

התובע, יליד 1944, רכש פוליסות ביטוח שונות אצל הנתבעת, לרבות פוליסה לכיסוי בגין אובדן כושר עבודה. בשנת 1998 התגלה אצל התובע גידול סרטני והוא נאלץ להפסיק את עבודתו. אי לכך, חברת הביטוח החלה לשלם לאחרון תגמולים חודשיים בסך 6,000 שקלים.

 

לאחרונה , חברת הביטוח שלח לתובע הודעה כי החל מינואר 2009 יפסקו התגמולים וזאת בשל הגיעו של התובע לגיל 65. התובע טען כי יש להאריך את התגמולים בשנתיים נוספות, וזאת משום שחוק גיל פרישה האריך את גיל הפרישה והעמיד אותו על 67.

 

      קראו עוד בתחום:

 

התובע טען כי אמנם תקופת הביטוח הוגדרה בפוליסה "עד גיל 65", אך חוק הפרישה, התשס"ד-2004 תיקן את גיל הפרישה וקבע אותו על 67. זאת ועוד, התובע טען כי סעיף 10(א) לחוק מוסיף כי הוראותיו מחייבות כל הסכם, ופוליסת ביטוח הינה הסכם. התובע הפנה את בית המשפט לפסיקות שונות אשר ניתנו בעניין זה בערכאות השונות.

 

חברת הביטוח טענה כי אין לקבל את טענותיו של התובע בנוגע לתחולת החוק על הפוליסה מתוקף היותה "הסכם". חברת הביטוח טענה כי הוראות החוק נוגעות ליחסים שבין עובד למעביד, ולא למערכת חוזית בין מבוטח למבטח.

בית המשפט קבע כי דין התביעה להידחות.

 

בפסק הדין נקבע כי דברי הפוליסה הינם ברורים – "גיל 65" ולא "גיל פרישה". "אכן", כתב השופט, "הוראות החוק מחייבות וגוברות על כל מסגרת הסכמית, אך זאת בהתייחס למסגרת הסכמית שמקורה בדיני עבודה, כגון קבלת גמלה מעבודה או תנאי עבודה אחרים".

 

למעשה, השופט קבע כי הוראות סעיף 10 לחוק גיל פרישה אינן נוגעות להסכמים בין מבוטח למבטחת וזאת משום שמדובר בפוליסת ביטוח אשר נכרתה ברצון חופשי וללא קשר לעבודתו של המבוטח. זאת ועוד, בית המשפט ציין כי תגמולי הביטוח המשולמים על ידי חברת הביטוח מחושבים על פי נתונים קבועים מראש (לרבות תקופת הביטוח הנדרשת). לפיכך, לא ניתן לקבוע כי חיובה בתגמולים מעבר לתקופת הביטוח הינו סביר ו\או צודק.

 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

מיקרוטראומה

מיקרוטראומה

מיקרוטרואמה ופיצויים...מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר... 

פוליסת ביטוח אובדן כושר עבודה

מהו ביטוח אובדן כושר עבודה? מהו למעשה אובדן כושר עבודה? האם אובדן היכולת לעבוד במקצוע אחד הינה אובדן כושר עבודה?  

היעדר גילוי בחברת הביטוח וטענה בדבר מצב רפואי קודם

מהי טענת העדר גילוי בתביעת ביטוח? מהו חיתום מחדש? האם חברת הביטוח יכולה להתחמק מתשלום התגמולים לפי הפוליסה? 

ביטוח חיים בהלוואת משכנתא

על מנת לקבל משכנתא לרכישת דירה, הבנקים מחייבים את הלווים לרכוש גם ביטוח חיים להבטחת החזר המשכנתא. פוליסה זו בעצם מבטחת כנגד מקרה מוות של אחד מהלווים 

אי מסירת פוליסת ביטוח

אי העברת הפוליסה למבוטח יגרור מניעה מחברת הביטוח להסתמך על חריגים וסייגים הקיימים בפוליסה... 

תביעה לתגמולי ביטוח- מצב רפואי קודם

תביעה לתגמולי ביטוח אי תשלום ביטוח בשל מצב רפואי קודם- האומנם? 

מהו ביטוח אחריות מקצועית?

ביטוח אחריות מקצועית מגן על בעלי מקצוע חופשיים (כמו: עו"ד, רואי חשבון, מהנדסים, אדריכלים, מתווכים, מנהלי תיקי השקעות, חברות חיתום וחברות לניהול קרנות נאמנות .... 

הצהרת בריאות בפוליסת ביטוח

מהי הצהרת בריאות? מהו חשוב לדעת עם מתן פרטים רפואיים במסגרת הצהרת בריאות? 

את מי תובעים לאחר תאונת עבודה ?

נפגעת בעבודה? נגרמו לך נזקי גוף? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.