www.what2do.co.il

מי זכאי לקצבת שירותים מיוחדים מביטוח לאומי?

דרגו את המאמר
  התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

מי זכאי לקצבת שירותים מיוחדים מביטוח לאומי?

סעיף 206 לחוק הביטוח הלאומי עוסק בקצבת שירותים מיוחדים, ומגדיר שירותים מיוחדים כשירותים לטיפול אישי לנזקק ולעזרת בית לשירותו האישי ולמשק ביתו. הקצבה מוענקת לאנשים מגיל 18 ושלושה חודשים עד גיל פרישה, אשר זקוקים לסיוע רב של הזולת בפעולות בסיסיות יום יומיות, ואינם מאושפזים במוסד רפואי, סיעודי או שיקומי.

 

קצבת שירותים מיוחדים משולמת לזכאים בנוסף לקצבת נכות כללית ושיעורה נקבע על פי מידת התלות של הנכה בזולת לצורך ביצוע פעולות היום יום, כמו גם בהיקף הפעולות שאליהן מתייחסת אותה תלות, לרבות: לבישה, אכילה, רחצה, ניידות בבית ושליטה בצרכים.

 

בעקבות התיקון בחוק, מאז סוף חודש מאי 2015, נקבעה גם הזכאות לקצבה מיוחדת בשיעור של 111.9% מקצבת יחיד מלאה גם למי שזקוק להשגחה מתמדת למניעת סכנת חיים לעצמו או לאחרים. שיעור הגמלה במקרה זה זהה לשיעור הגמלה שלו זכאי נכה התלוי בעזרה רבה מהזולת בביצוע כל פעולות היומיום ברוב שעות היממה.

 

מהם התנאים לקבלת קצבת שר"ם?

 

כדי לקבל קצבת שירותים מיוחדים מביטוח לאומי יש לעמוד בכל התנאים הבאים: על המבקש להיות מבוטח בביטוח לאומי, גילו 18 ושלושה חודשים ומעלה, והוא זקוק לסיוע רב של אדם אחר בפעולות היום יום, או זקוק להשגחה מתמדת למניעת סכנת חיים לעצמו או לאחרים, ואף בעל צורך בעזרה בפעולות הקשורות במשק הבית.

 

מבוטח שהגיע לגיל פרישה, יכול להגיש את התביעה לקצבה עד חצי שנה לאחר שהגיע לגיל הפרישה, ויהיה זכאי לקבל את הקצבה בכפוף לאישור רפואי. מי שנמצא זכאי לקצבה כאשר הגיע לגיל פרישה, ימשיך לקבל אותה כל עוד הוא עונה על תנאי הזכאות.

 

על מגיש התביעה להימצא בארץ, למעט במקרים הבאים: מבקש שנמצא בחו"ל יקבל את הקצבה במשך שלושה חודשים לאחר יציאתו מהארץ, אם קיבל את הקצבה במשך חודשיים רצופים לפחות לפני יציאתו. מי שיצא לחו"ל לצורך טיפול רפואי או עבודה מטעם מעסיק ישראלי עשוי להיות זכאי לקצבה עד שנתיים ממועד היציאה מהארץ בהתאם להחלטת המוסד לביטוח לאומי.

 

מבקש שנמצא בחו"ל בשליחות המדינה יהיה זכאי להמשיך לקבלה ללא מגבלת זמן בתנאי שהוא עומד בשאר התנאים לזכאות, כלומר: הוא מקבל קצבת נכות כללית ונקבעה לו נכות רפואית בשיעור של 60% לפחות, או שאינו מקבל קצבת נכות, אך נקבעה לו נכות רפואית בשיעור של 75% והוא עונה על שני התנאים הבאים:

 

תנאי אחד, הוא לא מקבל קצבה מיוחדת לנפגעי עבודה ואינו מקבל תשלום עבור טיפול אישי או עזרה בבית על פי חוק כלשהו, והכנסתו החודשית אינה עולה על חמש פעמים מהשכר הממוצע. תנאי שני, הוא לא מקבל הטבות במסגרת גמלת ניידות, אלא אם נקבעה מוגבלות בניידות בשיעור של 100%, או שהוא זקוק לכיסא גלגלים ומשתמש בו, או שהוא מרותק למיטה. בעל רכב יהיה זכאי לקצבה רק אם היא תיקבע בשיעור של 100% לפחות.

 

כמו כן, ניתן להגיש בקשה לקבלת קצבת שר"מ מביטוח לאומי: מי שמקבל טיפולי דיאליזה פעמיים בשבוע לפחות, מי שעבר השתלת איברים למשך חצי שנה מיום ההשתלה. וכן, מי שעבר השתלת מח עצם מתורם זר או השתלת מח עצם עצמית וחולים אונקולוגיים.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

ביטוח לאומי - תביעות פיצויים נפגעי תאונות עבודה

ביטוח לאומי- תביעות פיצויים לנפגעי תאונות עבודה, מחלת מקצוע או מיקרוטראומה.  

ועדה רפואית - אחוזי נכות

מהי ועדה רפואית? מי היא קובעת? מאמרים, עצות משפטיות ופניה אל עורכי דין באתר 

ועדות רפואיות

איך להתכונן לועדה רפואית? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין העוסקים בתחום הפיצויים 

זכויות נכים בביטוח לאומי

במאמר זה ננסה לפרסם חלק מההטבות אשר ניתנו לנכי תאונת עבודה. כל ההטבות שסופקו לתובעים הנ"ל, ניתנו בכפוף למבחנים שנקבעו בחוק, בתקנות ובפסיקה הנ"ל. זאת, למרות התכחשות המוסד לביטוח לאומי לזכאויות נכי תאונות עבודה ואי פרסום זכויות אלה.  

תביעת ביטוח בגין נכות מתאונה ומחלוקת בנוגע לפרשנות חישוב הפיצוי

מהו ביטוח "נכות מתאונה"? האם חברת הביטוח יכולה "לשחק עם פרשנות הסעיף"? 

תאונות עבודה או נכות כללית מה עדיף?

עשרות פסקי דין, מאמרים, עצות בנושאי תאונת עבודה, נכות ופניה אל עורכי דין באתר 

פיצויים בעקות תאונה אשר איננה תאונת עבודה - מהם דמי תאונה?

עובד בישראל אשר נפגע בתאונה שאיננה תאונת עבודה (לדוגמא, תאונה במהלך משחק כדורגל ביום חופש) יכול להגיש למוסד לביטוח לאומי תביעה לקבלת "דמי תאונה"... 

את מי תובעים לאחר תאונת עבודה ?

נפגעת בעבודה? נגרמו לך נזקי גוף? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר  

מיקרוטראומה

מיקרוטראומה

מיקרוטרואמה ופיצויים...מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר... 

מחלות מקצוע

מהי מחלת מקצוע? כיצד היא מוגדרת בפסיקה? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורכי דין באתר 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.