www.what2do.co.il

קצבת נכות: מי זכאי לקבל קצבת נכות כללית?

דרגו את המאמר
  התקבלו 2 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

קצבת נכות: מי זכאי לקבל קצבת נכות כללית?

אדם שנפגע או נפצע זכאי לקבל קצבת נכות כללית מהמוסד לביטוח לאומי אם כושר ההשתכרות שלו ירד בלפחות 50%. נכון לשנת 2016, שיעור הקצבה המלאה עומד על סך של 2,342 שקלים לחודש. על פי חוק לרון, אם נפגע שמקבל קצבת נכות החל לעבוד, הסכום הכולל שיתקבל מעבודתו ומקצבת העידוד, יהיה גבוה יותר מסכום קצבת הנכות שקיבל.

 

קצבת נכות חודשית משולמת לאדם שעקב נכות גופנית, שכלית או נפשית, צומצם כושרו להשתכר בחמישים אחוז לפחות, ולעקרת בית שכושרה לתפקד במשק בית נפגע בחמישים אחוז ומעלה. דרגת אי כושר נקבעת על ידי ועדה רפואית, אשר קובעת גם את אחוזי הנכות הרפואית.

 

כיצד מגישים תביעה לקבלת קצבת נכות?

 

קצבת נכות מיועדת לתושב או תושבת ישראל, החל מגיל 18 ושלושה חודשים עד גיל הפרישה, עקב אובדן כושר השתכרות, או פגיעה בתפקוד משק בית בשל ליקוי פיזי, נפשי או שכלי, כתוצאה ממחלה, תאונה או מום מולד.

 

כדי להגיש את התביעה יש למלא פרטים אישיים בטופס התביעה לביטוח לאומי ולצרף מסמכים המעידים על המצב הרפואי, כולל מידע על סוג המחלה, טיפולים ותרופות נחוצות. עובדים שכירים נדרשים לצרף לטופס גם תלושי שכר של 15 חודשים אחרונים, או אישור על העסקת עובד ושכר עבודה. את טופס התביעה ניתן לשלוח בדואר, בפקס או להניח בתיבת השירות של סניף ביטוח לאומי, הקרוב למקום המגורים.

 

זימון לוועדה רפואית של ביטוח לאומי

 

לאחר הגשת התביעה, יישלח זימון לוועדה רפואית מטעם ביטוח לאומי. הוועדה תיקבע את אחוזי הנכות, ואם נקבעה נכות רפואית בשיעור של 50% ומעלה, יחליט פקיד מטעם הוועדה על פי המלצת רופאים מומחים באיזו מידה הנכות הרפואית משפיעה על כושר העבודה וההשתכרות. בסיום כל הבדיקות תישלח הודעה בדואר על ההחלטה.

 

במקרה שתוצאות הוועדה אינן משקפות את דרגת הנכות והמצב הרפואי, ניתן להגיש ערר על ההחלטה בתוך 60 ימים. כמו כן, אפשר להגיש תביעה חוזרת כעבור חצי שנה, או אם חלה החמרה במצב הבריאותי.

 

מי זכאי לתוספת בקצבה חודשית?

 

הקצבה החודשית מוענקת בהתאם לאחוזי הנכות הרפואית, כאשר שיעור הקצבה המלאה נכון לשנת 2016 עומד על סך של 2,342 שקלים. הקצבה משולמת אחת לחודש ומועברת ישירות לחשבון הבנק של הזכאי או לחשבון האפוטרופוס.

 

תשלום הקצבה מתחיל בתום 90 יום מהמועד שבו נקבעה דרגת אי הכושר. ניתן לקבל תוספת אם נקבעה דרגת אי כושר בשיעור 75% ומעלה, או נכות רפואית בשיעור של 50% לפחות, נכות נפשית או שכלית בשיעור של 40% לפחות, כאשר הנפגע אינו שוהה במוסד שיקומי או סיעודי.

 

מהן הזכויות של מקבלי קצבת נכות?

 

פרט לקצבת הנכות, זכאים מקבלי הקצבה במקרים מסוימים להנחה בארנונה, לשם כך יש להגיש לרשות המקומית. בנוסף בעלי נכות בשיעור של 75% ומעלה, עשויים להיות זכאים להנחה בתחבורה הציבורית, לסיוע בשכר דירה או ברכישת דירה של משרד הבינוי והשיכון. בעלי נכות רפואית בשיעור של 80% ומעלה, עשויים להיות זכאים לפטור ממס או הנחה בדמי הסכמה המשולמים למנהל מקרקעי ישראל ולפטור מתשלום מס הכנסה.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

ביטוח לאומי - תביעות פיצויים נפגעי תאונות עבודה

ביטוח לאומי- תביעות פיצויים לנפגעי תאונות עבודה, מחלת מקצוע או מיקרוטראומה.  

ועדה רפואית - אחוזי נכות

מהי ועדה רפואית? מי היא קובעת? מאמרים, עצות משפטיות ופניה אל עורכי דין באתר 

ועדות רפואיות

איך להתכונן לועדה רפואית? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין העוסקים בתחום הפיצויים 

זכויות נכים בביטוח לאומי

במאמר זה ננסה לפרסם חלק מההטבות אשר ניתנו לנכי תאונת עבודה. כל ההטבות שסופקו לתובעים הנ"ל, ניתנו בכפוף למבחנים שנקבעו בחוק, בתקנות ובפסיקה הנ"ל. זאת, למרות התכחשות המוסד לביטוח לאומי לזכאויות נכי תאונות עבודה ואי פרסום זכויות אלה.  

תביעת ביטוח בגין נכות מתאונה ומחלוקת בנוגע לפרשנות חישוב הפיצוי

מהו ביטוח "נכות מתאונה"? האם חברת הביטוח יכולה "לשחק עם פרשנות הסעיף"? 

תאונות עבודה או נכות כללית מה עדיף?

עשרות פסקי דין, מאמרים, עצות בנושאי תאונת עבודה, נכות ופניה אל עורכי דין באתר 

פיצויים בעקות תאונה אשר איננה תאונת עבודה - מהם דמי תאונה?

עובד בישראל אשר נפגע בתאונה שאיננה תאונת עבודה (לדוגמא, תאונה במהלך משחק כדורגל ביום חופש) יכול להגיש למוסד לביטוח לאומי תביעה לקבלת "דמי תאונה"... 

את מי תובעים לאחר תאונת עבודה ?

נפגעת בעבודה? נגרמו לך נזקי גוף? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר  

מיקרוטראומה

מיקרוטראומה

מיקרוטרואמה ופיצויים...מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר... 

מחלות מקצוע

מהי מחלת מקצוע? כיצד היא מוגדרת בפסיקה? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורכי דין באתר 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.