www.what2do.co.il

דמי פגיעה בעבודה מביטוח לאומי: מי זכאי לקבל דמי פגיעה?

דרגו את המאמר
  התקבלו 2 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

דמי פגיעה בעבודה מביטוח לאומי: מי זכאי לקבל דמי פגיעה?

עובד שנפגע במסגרת עבודתו בתאונת עבודה או במחלת מקצוע ועונה על תנאי הזכאות של המוסד לביטוח לאומי, זכאי לקבל דמי פגיעה, בהתאם לתעודות אי הכושר שהונפקו על ידי רופא. הפיצויים ישולמו לפרק זמן שלא יעלה על 90 ימים רצופים, החל מהיום למחרת מועד הפגיעה.

 

המוסד לביטוח ישלם דמי פגיעה לנפגעי עבודה העומדים בתנאים הבאים: תנאי אחד הוא כאשר הנפגעים מבוטחים בביטוח נפגעי עבודה. תנאי שני, בעקבות הפגיעה הם אינם מסוגלים לעבוד בעבודתם או בעבודה מתאימה אחרת בהתאם להחלטת רופא. תנאי שלישי הוא הצגת תעודה מרופא על אי כושר עבודה המציינת את התקופה שבמהלכה לא ניתן לעבוד, ותנאי רביעי הוא שהנפגעים לא עבדו בתקופה המצוינת בתעודה.

 

נפגע שעבד באופן מלא בתקופת אי כושר שנקבעה לו בתעודה הרפואית אינו זכאי לקבל דמי פגיעה. אם שהה בתקופת אי כושר חלקית ושעות עבודתו צומצמו על פי אישור רפואי, הוא זכאי לדמי פגיעה מופחתים בהתאם לשעות שבהן נעדר. עובד שזכאי גם לתגמולי מילואים בעת פגיעה בעבודה, יכול לקבל רק גמלה אחת וזכאי לבחור איזה גמלה לקבל. כמו כן, עבור תקופה זו, הנפגע לא יהיה זכאי לדמי אבטלה.


איך להגיש תביעה לדמי פגיעה?

 

עובד שנפגע בעבודה נדרש בשלב ראשון למלא ולחתום על טופס תביעה לתשלום דמי פגיעה בעבודה והודעה על פגיעה בעבודה. בטופס יש לציין את סוג הפגיעה ונסיבותיה, ולכתוב את מועד הפסקת העבודה עקב הפגיעה. לטופס יש לצרף כתב ויתור על סודיות רפואית ומסמכים רפואיים רלוונטיים המעידים על מצבו הבריאותי של העובד ותעודה רפואית ראשונה לנפגע בעבודה.

 

יש למסור למעסיק את טופס התביעה, כדי שיאשר את נסיבות הפגיעה ויפרט את שכרו של הנפגע בשלושת החודשים הקודמים לחודש שבו הופסקה העבודה עקב הפגיעה ויחתום על הטופס. מעסיק שקיבל אישור מביטוח לאומי, ישלם ישירות לעובד את דמי פגיעה, במועד שבו משולם השכר, והסכום לא יהיה נמוך מדמי הפגיעה המגיעים לעובד על פי חוק.

 

חשוב להגיש את טופס התביעה לא יאוחר משנה לאחר הפגיעה. ואף רצוי להגישה בסמוך למועד התרחשותה. במקרה שהפנייה נדחתה, העובד רשאי לפנות אל בית דין האזורי לעבודה ולהגיש ערעור על ההחלטה תוך שנה מיום הדחייה.

 

90 ימי היעדרות ראשונים

 

דמי הפגיעה משולמים החל מיום המחרת של מועד הפגיעה, עבור 13 השבועות הראשונים, שהם 91 ימים כולל שבתות וחגים, כאשר עבור יום הפגיעה ישלם המעסיק את שכרו של עובד שכיר. במקרה שנותרה נכות כתוצאה מהפגיעה בעבודה, או ממחלת מקצוע, ניתן להגיש קצבת נכות מעבודה, לצורך המשך קבלת פיצויים.

 

כדי להגיש תביעת נכות מהעבודה, הנפגע נדרש להתייצב בפני הוועדה הרפואית של ביטוח לאומי לצורך קביעת אחוזי נכות, וכדי לברר האם הנכות נגרמה כתוצאה מפגיעה בעבודה. סכום קצבה נקבע על פי החלטת הוועדה בהתאם לחומרת הפציעה והנזק שנגרם לעובד.

 

דמי פגיעה עבור 12 ימים ראשונים

 

עבור 12 הימים הראשונים, ישלמו דמי הפגיעה בשיעור של 75% מהכנסתו הקבועה של העובד השכיר. אם העובד נעדר מהעבודה פחות מ 12 ימים, הוא זכאי לדמי פגיעה עבור ימי ההיעדרות החל מהיום השלישי שלמחרת הפגיעה. במקרה של היעדרות של למעלה מ- 12 ימים, ישולמו דמי פגיעה החל ביום שלמחרת יום הפגיעה. לעובד עצמאי ישולמו דמי פגיעה בניכוי 12 ימי ההיעדרות הראשונים, בהתאם לתקופת אי כושר.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

ביטוח לאומי - תביעות פיצויים נפגעי תאונות עבודה

ביטוח לאומי- תביעות פיצויים לנפגעי תאונות עבודה, מחלת מקצוע או מיקרוטראומה.  

ועדה רפואית - אחוזי נכות

מהי ועדה רפואית? מי היא קובעת? מאמרים, עצות משפטיות ופניה אל עורכי דין באתר 

ועדות רפואיות

איך להתכונן לועדה רפואית? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין העוסקים בתחום הפיצויים 

זכויות נכים בביטוח לאומי

במאמר זה ננסה לפרסם חלק מההטבות אשר ניתנו לנכי תאונת עבודה. כל ההטבות שסופקו לתובעים הנ"ל, ניתנו בכפוף למבחנים שנקבעו בחוק, בתקנות ובפסיקה הנ"ל. זאת, למרות התכחשות המוסד לביטוח לאומי לזכאויות נכי תאונות עבודה ואי פרסום זכויות אלה.  

תביעת ביטוח בגין נכות מתאונה ומחלוקת בנוגע לפרשנות חישוב הפיצוי

מהו ביטוח "נכות מתאונה"? האם חברת הביטוח יכולה "לשחק עם פרשנות הסעיף"? 

תאונות עבודה או נכות כללית מה עדיף?

עשרות פסקי דין, מאמרים, עצות בנושאי תאונת עבודה, נכות ופניה אל עורכי דין באתר 

פיצויים בעקות תאונה אשר איננה תאונת עבודה - מהם דמי תאונה?

עובד בישראל אשר נפגע בתאונה שאיננה תאונת עבודה (לדוגמא, תאונה במהלך משחק כדורגל ביום חופש) יכול להגיש למוסד לביטוח לאומי תביעה לקבלת "דמי תאונה"... 

את מי תובעים לאחר תאונת עבודה ?

נפגעת בעבודה? נגרמו לך נזקי גוף? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר  

מיקרוטראומה

מיקרוטראומה

מיקרוטרואמה ופיצויים...מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר... 

מחלות מקצוע

מהי מחלת מקצוע? כיצד היא מוגדרת בפסיקה? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורכי דין באתר 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.