האם ילד אשר נפגע בקייטנה במהלך גלישה במגלשה מתנפחת יזכה לפיצויים?
דרגו את המאמר |
|

פציעה בקייטנה – פיצויים בסך 172,000 שקלים
ילדים רבים בישראל מבלים בקייטנות במהלך חופשת הקיץ. אי לכך, תאונות תלמידים אינן תופעה אשר מאפיינת רק את שנת הלימודים. דוגמא לכך ניתן לראות בפסק דין אשר ניתן בבית המשפט השלום בקריית גת. עשר שנים לאחר שנפצע בקייטנה באשדוד, קבע בית המשפט כי ט', אשר היה קטין בתחילת שנות ה-2000, יזכה לפיצויים בסך כ-172,500 שקלים.
על פי כתב התביעה, ט', אשר היה בן 10 בתקופה נשוא התובענה, הצטרף לקייטנה אשר הופעלה על ידי מתנ"ס ט"ו באשדוד. באחד מימי הקייטנה, הלכו כל הילדים להשתובב בבריכת השחייה של מתנ"ס בית לברון בעיר. באותו היום, הוצב במקום מתקן גלישה מתנפח במרכז הדשא. ט' וחבריו טיפסו על המתקן, וזאת ללא הדרכה מצד האחראים עליהם וללא שמירה על הזאטוטים.
הילדים עלו על המתקן בצפיפות ובדוחק ולמרות זאת לא היו בסביבה מדריכים מטעם הקייטנה אשר ישליטו "סדר בבלאגן". ט' העיד כי הילדים קפצו ביחד על המגלשה ו"כל ילד הלך לאן שהוא רוצה". ט' קפץ אף הוא מהמגלשה, אך לדאבונו הוא נחת על ילד אחר ונפגע בידו. לאחר התקרית הגיע למקום מדריך מטעם הקייטנה, וט', אשר בינתיים נלקח לחדר צדדי, פונה לבית החולים. הרופאים אבחנו שבר בידו של ט' ונאלצו לגבס את היד ולקבוע בה מסמרים. הוא נאלץ להיות מאושפז במשך מספר ימים.
נכות בשיעור 5% לצמיתות
ט' הגיש, באמצעות הוריו, תביעה נזיקית כנגד החברה הארצית למתנ"סים אשר הייתה אחראית על הפעלת מתנ"ס בית לברון. כמו כן, התביעה הוגשה גם כנגד החברה העירונית אשדוד אשר הפעילה את המתנ"ס שהפעיל הקייטנה. בית המשפט מינה מומחה רפואי מטעמו על מנת לקבוע מהו שיעור הנכות ממנו סובל ט'. המומחה ערך חוות דעת מקצועית ובה העריך את הנכות כנכות צמיתה בשיעור של 5%.
קראו עוד בתחום:
- קייטנה לא דאגה לפוליסת ביטוח תאונות אישיות - האם תשלם פיצויים?
- נער טבע בבריכה במהלך קייטנה - כיצד תחולק האחריות בנזיקין?
- העדר כיסוי ביטוחי ונפילת קטינה במעון - פיצויים בסך 40,000 שקלים
- תביעה נגד משרד החינוך בעקבות טביעת תלמיד בטיול שנתי
החברה הארצית למתנ"סים טענה כי אין עסקינן ברשלנות. לשיטתה, מדובר ב"אירוע פתע" של שני ילדים אשר התנגשו זה בזה בעודם משתמשים בצוותא במתקן בטיחותי. "גם אם היו מדריכי הקייטנה בסביבה, לא היה ניתן למנוע את האירוע", טענה הנתבעת, "באין רשלנות – אין אחריות", הוסיפה.
בית המשפט דחה טענה זו. בפסק הדין נקבע כי רשלנות הייתה גם הייתה, וזאת משום שהילדים עשו שימוש במגלשה בחוסר סדר ובצפיפות. מדריכים מטעם הקייטנה היו יכולים להסדיר את עלייתם של הקטינים ולמנוע מהם להשתולל ברמה המסכנת את בריאותם הפיסית, קבע השופט.
הנתבעת, בתור מפעילת קייטנות קיץ, הייתה צריכה לצפות כי פעילות אינטנסיבית של ילדים על מתקן כגון מתקן הגלישה, יכולה לגרום לנזקי גוף שונים בהעדר השגחה ראויה. "רשלנותה של הנתבעת באה לידי ביטוי באי העמדת מדריך אחראי לצד הקטינים המשתוללים, מהלך אשר את תוצאותיו המצערות יסחוב ט' בידו לכל חייו", כתב השופט.
בית המשפט קבע כי החברה העירונית אשדוד תישא ב-80% מנזקיו של הקטין, ואילו החברה הארצית למתנ"סים תישא ב-20% הנותרים. בסך הכל, השופט העמיד את הפיצויים עבור ט' על סך של כ-172,500 שקלים.