עצות להכנת תביעת פיצויים כולל טיפול רפואי, עורך דין
|
|
התקבלו 4 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5 |
נפגעת בתאונה ? מעוניין להגיש תביעת פיצויים ? עצות בסיסיות להכנת תביעת פיצויים...
לצערנו כמעט כל אחד מאיתנו מכיר מישהו שנפגע בתאונת דרכים, תאונת עבודה, רשלנות רפואית, תאונת תלמידים בבית הספר או אף, לא עלינו, עבר תאונה שכזו בעצמו. להלן כמה טיפים להכנת תביעת פיצויים, חשוב לציין כי מומלץ לפנות אל עורך דין העוסק בדיני הנזיקין - תביעות פיצויים בהקדם ככל האפשר.
פניה לטיפול רפואי:
במקרים רבים נזקי גוף נוטים להתגבש לאחר שנה מיום קרות התאונה ולעיתים אף יותר. על הנפגע בתאונה לדעת כי גם אם הוא נפגע באופן קל יחסית, ואין הוא סובל באותו הרגע באופן מיוחד, אין כל בטחון כי כך ירגיש גם בהמשך. נהפוך הוא, במיקרים רבים, ובמיוחד במיקרים של פגיעות בגב ובצוואר (כבפגיעה הנקראת "צליפת שוט"), הכאבים והמגבלות בתנועות, צצים ומופיעים רק מס’ ימים לאחר התאונה.
פנייה איפוא לחדר המיון, או לפחות לרופא המטפל מיד לאחר התאונה (עדיפות ברורה לאפשרות הראשונה), הינה בגדר טיפול רפואי מינימלי שהנפגע חייב ונזקק לו, יהא מצבו הרפואי, עפ"י הרגשתו הוא, אשר יהא.
חשוב לציין כי הפניה לחדר מיון לאחר התאונה חשובה לשם איתור פגיעות וחבלות, זאת גם אם נראה שלא נגרם כל נזק ברור ובולט לעין. במהלך הטיפול הרפואי יש להקפיד ולהעלות בפני הרופאים את כל הכאבים והמגבלות מהם את/ה סובל גם אם אלה נראים ככאבים קלים ולא משמעותיים וכי לדעתך הכאב " יעבור מחר.
המשך טיפול רפואי:
באם עדיין קיימים כאבים ו/או מגבלות כלשהן מומלץ ורצוי לפנות בנוסף גם לרופא המטפל בקופת החולים, אשר מצידו עשוי לשלוח לבדיקות וצילומים נוספים. לא אחת עשויות בדיקות אלה לגלות מה שלא נתגלה ע"י רופאי חדר המיון בשעות שלאחר התאונה.
איסוף ושימור מסמכים רפואיים:
לא אחת ישנם נפגעים המגיעים אל עורך הדין לאחר מס’ חודשים ובפיהם תלונות על כאבים, מגבלות ומיחושים שונים, אשר מקורם לטענתם, בתאונה עצמה, אך ללא מסמכים רפואיים תומכים כלשהם (גם סיכום מחלה ו/או אישור פנייה לרופא המטפל, אורטופד, מכון פיזיוטרפיה הינו בהחלט בגדר מסמך רפואי שכזה וכו’). ללא איבחון מימצא רפואי כלשהוא יקשה עליהם לשכנע את חברת הביטוח (או ביהמ"ש) כי יש ליחס בהכרח את הנזק לתאונה שעברו ולא למצב רפואי קודם, תחלואים רגילים עקב גיל וכו’.
עקב חשיבות החומר הרפואי להצלחת התביעת פיצויים אנו ממליצים לנפגע לצלם כל חומר רפואי הקשור בתאונה, החל ממסמכי המיון כולל כל הבדיקות הרפואיות ובוצעו, אמנזה, ועד הפניות לטיפולים רפואיים, מרשמי תרופות, צילומי רנטגן, בדיקות אחרים כמו CT, MRI, ENG, EMGמסמכי אי כושר עבודה, אישורים רפואיים וכל מסמך שניתן במהלך טיפול רפואי.
באם לא יהיו מסמכים רפואיים התומכים בטענות הנפגע יהיה בכך להקשות בקבלת פיצויים ראויים עבור הנזק שנגרם.
חשוב לציין כי מלבד ההוצאות הרפואיות ישנם הוצאות נלוות לפגיעה בתאונה. הכוונה להוצאות נסיעה לטיפולים, חנייה, עזרה בבית, ציוד רפואי לעזרה, הפסד ימי עבודה, ציוד מיוחד, כל קבלה, חשבונית, אישור וכו... יש להעביר כל זמן מסוים את החומר אל עורך הדין המטפל בתביעה.
גם את תלושי השכר לפני התאונה יש לשמור, לצלם ולהוסיף לחומר אשר יוגש אל עורך דין להכנת תביעת פיצויים.
הכנה של תביעת פיצויים:
ההליך המשפטי בכל הנוגע לקבלת פיצוי בגין נזקי גוף, וככל שלא הגיע הנפגע להסדר עם חברת הביטוח טרם הגשת תביעה, מחוץ לכותלי ביהמ"ש, עשוי לקחת זמן רב, ואפילו, לעיתים, מס’ שנים.
מומלץ עם זאת להתחיל ולטפל בקבלת פיצויים בגין התאונה מוקדם ככל האפשר לאחר התרחשותה, ממש בדומה להמלצה הניתנת בכל הנוגע לקבלת טיפול רפואי בגינה. מטבע הדברים "נכונות" חב’ הביטוח ליתן פיצוי כספי גבוה הולכת ופוחתת ככל שעבר זמן רב יותר ממועד התאונה, והאדם שב לשיגרת חייו.
פנייה אל עורך דין להגשת תביעת פיצויים:
הפנייה לעורך הדין עם זאת בשלב מוקדם ככל הניתן לאחר התאונה רצוייה היות ומעורך הדין יוכל הנפגע לקבל הדרכה וייעוץ מבעוד מועד לגבי הדרך הנכונה לטפל בתיק: בפניותיו לרופאים, בהתייחס למקום עבודתו, ובכל הנוגע לפנייה לגורמים נוספים (כביטוח הלאומי), בכל הנוגע לקבלת סיעוד ועזרה בבית ועוד.
כל יתר העבודה מתבצעת ע"י עוה"ד עצמו אשר מגיש תביעה מסודרת (בין באמצעות ביהמ"ש ובין מחוצה לו) לחברת הביטוח, כאשר הנפגע נדרש להגיע רק פעם אחת נוספת למשרד עוה"ד לשם חתימה על שטר הסילוק ולקבלת הכספים בפועל.
יודגש כי כשם שאין עורך הדין יכול להתחיל ולטפל בתיקו של הלקוח, ללא פנייתו של זה אליו תחילה, כך גם סיום התיק וסילוקו בפיצוי כספי זה או אחר מול חב’ הביטוח בלתי אפשרי ללא הסכמת הלקוח וחתימתו על "שטר סילוק" המאשר הסכמתו לסילוק תביעתו כנגד קבלת הפיצוי המוסכם.
לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן