תאונה בגן ילדים - 200,000 שקלים פיצויים
דרגו את המאמר |
|
משרד החינוך ישלם פיצויים בגין נזקי גוף שנגרמו לקטין
בית המשפט השלום בתל אביב פסק פיצויים בסך 200,000 שקלים לילד אשר נפגע במהלך משחק בגן ילדים, וזאת כאשר הוא נתון תחת השגחתה של הגננת. עורך דינו של הקטין טען כי מרשו נטל פח אשפה אשר היה בחצר, העמיד אותו בסמוך לארגז חול אשר היה מקורה בסככה, טיפס על הפח וביקש לתפוס באחד מהמוטות אשר הרכיבו את הסככה. לטענת ב"כ התובע, לא עלה בידו של הקטין לתפוס את המוט המבוקש וכתוצאה מכך הוא נפל לתוך ארגז החול ונגרמו לו נזקי גוף שונים. בעקבות האירוע, הוגשה על ידי הקטין והוריו תביעת פיצויים כנגד משרד החינוך ועיריית תל אביב.
קראו עוד בתחום:
- העדר כיסוי ביטוחי ונפילת קטינה במעון - פיצויים בסך 40,000 שקלים
- רשלנות מטופלת בפעוטון בגין נפילת תינוק ממתקן החלתה, האמנם?
- קייטנה לא דאגה לפוליסת ביטוח תאונות אישיות - האם תשלם פיצויים?
- תביעה נגד משרד החינוך בעקבות טביעת תלמיד בטיול שנתי
העירייה טענה כי האירוע במקרה דנן נגרם בגין העדר פיקוח ובקרה מצדן של הגננות. משרד החינוך טען כי מדובר באירוע פתאומי אשר אירע בתוך שניות בהפסקה בגן הילדים. לטענת משרד החינוך, לא ניתן להטיל על הגננת אחריות גדולה מהורה הסביר והתאונה במהלכה נפגע הקטין הייתה יכולה להתרחש באותו האופן גם בבית ו\או בחזקת ההורים.
בית המשפט קבע כי בחינת נזקי גופו של התובע לא יכולה להצביע באופן עובדתי וברור על מקור השבר ממנו סבל הילד. עם זאת, לא הייתה מחלוקת כי הפגיעה בידו של הקטין נגרמה לאחרון בגין נפילתו בארגז החול. בפסק הדין נקבע כי לעניין אחריותה של הגננת, מדובר אפוא בהפרת חובת הזהירות הקונקרטית והמושגית.
אחריות הגננת
הגננת אחראית כלפי הקטין מתוקף תפקידה ומעמדה. כמו כן, חובת הזהירות הופרה וזאת משום שבהינתן פח אשפה בחצר, הגננת הייתה צריכה לצפות כי ילדים עלולים לטפס עליו ולנסות את מזלם בקפיצה ממנו. הגננת טענה כי גם אם היו במקום "עשרות אנשים אשר היו מפקחים" על הזאטוטים, לא ניתן היה למנוע את התאונה. ב"כ הגננת הפנתה את בית המשפט לפסקי דין בהם לא הוכרה אחריותו של משרד החינוך בגין פציעות במהלך אירועים פתאומיים וספונטנים.
לדוגמא, בע"א 715/79 גדעון דניאלי נ' אורט ישראל,נתניה לה(2) 764, נקבע כי "לא ניתן לקיים השגחה רצופה ובלתי פוסקת על כל תלמיד ותלמיד וכי ישנם אירועים אשר אינם ניתנים למניעה גם בקיומה של השגחה סבירה".
בית המשפט דחה טענה זו מכל וכל. בפסק הדין נכתב כי כאשר ילד מבצע מעשה אסור ו\או מסוכן, הוא בודק תמיד האם מישהו רואה אותו. אי לכך, קבע השופט, גם קריאה של הגננת הייתה מספיקה בכדי למנוע את הקפיצה של הצעיר, ולא היה על האחרונה להיות בכל שניה ושנייה ליד כל אחד מילדי הגן.
השופט הוסיף כי גם אם הגננת הייתה נוכחת בחצר בעת המקרה, ניתן לראות בבירור כי האחרונה לא מילאה את חובתה לשמור על הילדים ולא שמה לב לפעולות אשר עשה התובע, ואשר הביאו לפציעתו. בסופו של היום, משרד החינוך חויב לשלם לקטין ולהוריו פיצויים בסך כ-200,000 שקלים בגין נזקיו.