www.what2do.co.il

על פי נתונים של משרד הבריאות - ישראל מובילה ברכישת ביטוחי בריאות פרטיים

דרגו את המאמר

על פי נתונים של משרד הבריאות - ישראל מובילה ברכישת ביטוחי בריאות פרטיים

עלייה של 80% ברכישת ביטוח בריאות פרטי בישראל

 

משרד הבריאות פרסם ביום רביעי בשבוע שעבר (14.3) נתונים לגבי אחוזי הישראלים הרוכשים ביטוח בריאות פרטיים. על פי הנתונים הללו, היקף רכישת הביטוחים הפרטיים בישראל גבוה באופן משמעותי מההיקף המקביל במדינות ה-OECD. המחקר נערך על ידי טוביה חורב, ניר קידר, ודניאלה אריאלי, מהאגף לכלכלה וביטוח במשרד הבריאות. מנתוני המחקר עולה עוד כי בין השנים 2005 ו-2010, חלה בישראל עליה של כ-80% בהוצאה על ביטוחי בריאות. לעומת זאת, לגבי ביטוחים אחרים מדובר בעליה מידתית ביותר של כ-10% בלבד.

 

הדו"ח מצביע על נתון מעניין נוסף לפיו המבוטחים בישראל מקבלים בתמורה רק 50% מהשקעתם בפוליסות הביטוח הפרטי בעבור ביטוח בריאות. מנהל תחום כלכלת בריאות במשרד טוען כי "יתרת הכסף הולך לרווחיה של חברת הביטוח ולעמלות הסוכנים". לדבריו, "מדובר בנתון מדהים, על כל שקל אשר מושקע בפרמיה הביטוח החודשית, המבוטח מקבל רק חצי שקל". המשמעות עבור האזרח, טוענים במשרד הבריאות, הינה כי האזרחים לא מקבלים בהכרח תמורה מלאה עבור כספם המושקע בביטוחי הבריאות הפרטיים. אי לכך, מוסיפים במשרד, על כל אזרח המבקש לרכוש פוליסת ביטוח בריאות פרטית לשים לנגד עיניו נתונים אלה.

 

      קראו עוד בתחום:


זאת ועוד, הדו"ח מצביע גם על כך שבין השנים 2003 ו-2009 חלה עלייה של ממש בהוצאה הפרטית על בריאות בישראל. הוצאה זו, אשר מקפלת בתוכה הוצאות של כלל משק הבית בתחום הבריאות, עלתה בשנים הללו בכ-21% לעומת שינוי של 7% בלבד במדינות אחרות החברות ב-OECD.

 

בנוגע להוצאה לנפש עבור ביטוח בריאות בישראל, הנתונים מהמחקר מצביעים על כך שמדובר בעלייה של לא פחות מ-58% לעומת 37% במדינות ה-OECD. במשרד הבריאות מביעים חשש כי ניתן ללמוד מהנתונים על חוסר אמון של הציבור ברפואה הציבורית ועל מעבר לרפואה פרטית אשר "ייבש את מאגריה של הרפואה הציבורית" ויגרום לקריסתה.

 

רוכשים ביטוח בריאות? שימו לב!


כפי שניתן לראות, רכישת ביטוח בריאות פרטית איננה עניין של מה בכך. עורכי דין העוסקים בתחום ממליצים על קבלת ייעוץ משפטי בטרם אתם פונים לרכישה של פוליסה ביטוח בריאות לכם ולבני משפחתכם. בעת רכישת ביטוח כגון דא, מומלץ לשים לב לשורה של היבטים כגון:

 

  1. מהי חברת הביטוח? האם מדובר בחברת ביטוח גדולה ובעלת ותק?
  2. כיצד מתיישב הביטוח הפרטי מול הביטוח במסגרת קופת חולים (כגון ביטוח משלים, זהב וכדומה). הימנעו מרכישת ביטוחים כפולים.
  3. בידקו הכללתם של נושאים מורכבים כגון ניתוחים, טיפולים בחו"ל, השתלות, ליווי רפואי צמוד, תרופות מחוץ לסל הבריאות וכדומה.
  4. השוו בין הפרמיות המוצעות בין החברות השונות. קשה להשוות את פוליסות הביטוח שכן כל פוליסה שונה מרעותה. עם זאת, ניתן להשוות "פוליסות דומות" (פחות או יותר).
  5. בקשו את רשימת הרופאים העובדים עם חברת הביטוח ובידקו האם מדובר ברופאים "מן השורה הראשונה". במרבית חברות הביטוח ניתן לברר זאת על ידי גלישה באתר האינטרנט של החברה.
  6. האם לחברת הביטוח יש הסכמים רבים עם מרכזים רפואיים בחו"ל.
  7. בדקו מהן החרגות הפוליסה. דהיינו, באיזה מקרים הפוליסה לא תחול עליכם. פרק זה מופיע בתחילת הפוליסה ואותיותיו מודגשות (לדוגמא, חבות חברת הביטוח במקרה של תאונת דרכים או תאונת עבודה).
  8. החיתום הרפואי – מהו והאם ניתן לערער עליו.
     
לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

מיקרוטראומה

מיקרוטראומה

מיקרוטרואמה ופיצויים...מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר... 

פוליסת ביטוח אובדן כושר עבודה

מהו ביטוח אובדן כושר עבודה? מהו למעשה אובדן כושר עבודה? האם אובדן היכולת לעבוד במקצוע אחד הינה אובדן כושר עבודה?  

היעדר גילוי בחברת הביטוח וטענה בדבר מצב רפואי קודם

מהי טענת העדר גילוי בתביעת ביטוח? מהו חיתום מחדש? האם חברת הביטוח יכולה להתחמק מתשלום התגמולים לפי הפוליסה? 

ביטוח חיים בהלוואת משכנתא

על מנת לקבל משכנתא לרכישת דירה, הבנקים מחייבים את הלווים לרכוש גם ביטוח חיים להבטחת החזר המשכנתא. פוליסה זו בעצם מבטחת כנגד מקרה מוות של אחד מהלווים 

אי מסירת פוליסת ביטוח

אי העברת הפוליסה למבוטח יגרור מניעה מחברת הביטוח להסתמך על חריגים וסייגים הקיימים בפוליסה... 

תביעה לתגמולי ביטוח- מצב רפואי קודם

תביעה לתגמולי ביטוח אי תשלום ביטוח בשל מצב רפואי קודם- האומנם? 

מהו ביטוח אחריות מקצועית?

ביטוח אחריות מקצועית מגן על בעלי מקצוע חופשיים (כמו: עו"ד, רואי חשבון, מהנדסים, אדריכלים, מתווכים, מנהלי תיקי השקעות, חברות חיתום וחברות לניהול קרנות נאמנות .... 

הצהרת בריאות בפוליסת ביטוח

מהי הצהרת בריאות? מהו חשוב לדעת עם מתן פרטים רפואיים במסגרת הצהרת בריאות? 

את מי תובעים לאחר תאונת עבודה ?

נפגעת בעבודה? נגרמו לך נזקי גוף? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.