בית הדין לעבודה החזיר את עניין התובעת לוועדת העררים
דרגו את המאמר |
|

האם בית הדין לעבודה ידחה החלטת וועדת העררים בביטוח לאומי?
לטענתה של המערערת, לוועדה לא היו כל מסמכים רפואיים אשר על בסיסם הם יכולים לקבוע טענתם. שני המסמכים הרלבנטיים היחידים שהונחו על שולחן הוועדה היו סיכום המחלה ואישור החמרה החתומים על ידי בית החולים אסף הרופא מפברואר 2008.
האם הוועדה התעלמה ממסמכים רלבנטיים מהתיק הרפואי?
כמו כן, הוועדה לא התייחסה לתעודת האי-כושר ולא העניקה למערערת נכות זמנית. מסמכים נוספים שלא הוצגו בפני הוועדה הינם – בדיקת MRI טרם ביצוע הניתוח, ההחלטה המעניקה למערערת נכות צמיתה בשיעור 10% בגין שינויים אריתרטים, ומסקנות הוועדה אינן מתיישבות עם ממצאיה הקובעים כי המערערת סובלת ממוגבלות בתנועת הברך.
לטענת הוועדה היא התייחסה למסמכים הדרושים והראויים בהתאם לפסיקה, למעט תעודת אי הכושר. עם זאת, לא ראתה הוועדה לנכון לשנות את דרגת נכותה של המערערת.
מתי מבטל בית המשפט החלטה של וועדה רפואית?
בבואו של בית הדין לעבודה לבחון החלטה של וועדה רפואית, עליו לשנותה רק במידה והיא נעשתה שלא כדין מבחינה משפטית. בית המשפט איננו אסמכתא רפואית ולכן אין הוא מציב לנגד עיניו שאלות רפואיות. באופן זה קביעת דרגת נכות היא בסמכותה של וועדה רפואית ולא של בית הדין.
קראו עוד בתחום:
- לאחר תביעה בבית הדין לעבודה - חולה סרטן יקבל תרופה שאינה בסל התרופות
- הנכים תובעים את ביטוח לאומי
- עדכון התגמולים בביטוח הלאומי לנפגעי פעולות איבה
מעיון בפרוטוקול הוועדה ניתן לראות כי הוועדה הרפואית התכנסה שתי פעמים, רשמה את תלונותיה של המערערת וערכה לה בדיקה קלינית יסודית. התייחסה לבדיקות MRI ובדיקות CT, קבעה כי הבדיקה הקלינית לא העלתה כל ממצא התומך בהגבלה ביישור ובכיפוף של הברך. עם זאת, המתינה הוועדה לקביעתו של אורטופד בנוגע למצבה העדכני של הברך. לאחר שהגיע מכתבו של האורטופד לביטוח הלאומי, התכנסה הוועדה בשנית וקבעה כי ממצאיו מתיישבים עם ממצאיה ואין לקבוע למערערת דרגת נכות חדשה.
לסיכום,
השופט קבע כי בהתאם לפסיקה אין הוועדה חייבת להתייחס לכל מסמך בתיקה הרפואי של המערערת. "לא מצאתי כי יש מסמך מהותי שהוועדה לא התייחסה אליו ומקריאת החלטת הוועדה ברור כי הוועדה הייתה מודעת לאחוזי הנכות שהוענקו למערערת עובר לניתוח", דברי השופט.
עם זאת, לפי בקשתה של המערערת, ישוב עניינה לוועדת העררים לדיון בנושא תעודת אי-הכושר. המערערת תוזמן לעמוד בפני הוועדה ולטעון טיעוניה.