www.what2do.co.il

האם גמלה להעסקת עובד זר סיעודי תועבר למשפחות ישירות?

דרגו את המאמר

האם גמלה להעסקת עובד זר סיעודי תועבר למשפחות ישירות?

תיקון לחוק הביטוח הלאומי – תשלום לעובדים סיעודיים ישירות למשפחה

הצעת חוק אשר עשוייה להיות שינוי משמעותי באופן העסקת עובדים סיעודיים לקשישים עברה בקריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת ונכנסה לספר החוקים. הצעת החוק הוגשה על ידי חברי הכנסת שלי יחימוביץ’ (עבודה) וחיים כץ (ליכוד), ולמעשה מהווה היא תיקון חשוב בחוק הביטוח הלאומי.

החוק עבר בקריאות שנייה ושלישית לאחר שנתיים של ניסיון בארבעה אזורים שונים. עד כה, כספי הסיעוד של המוסד לביטוח לאומי אשר הועברו לצורך שכירת עובד זר לטיפול סיעודי, הגיעו באופן ראשוני לחברות כוח אדם. חברות אלו היו משלמות את משכורתו של העובד הזר, כאשר הן "גוזרות קופון", כדבריה של יחימוביץ', על גבם של הקשישים ומשפחותיהם. על מנת לסבר את האוזן, חברות כוח האדם היו מקבלות מהביטוח הלאומי שכר לעובד הזר בגובה של 40 שקלים לשעה, בעוד שכרו של המטפל בפועל עמד על 22-25 ₪.

 

      קראו עוד בתחום:

 

חברי הכנסת יחימוביץ’ וכץ החליטו להפסיק את גביית דמי התיווך הנוספים והציעו להעביר את הכסף ישירות למשפחות. על פי ההצעה, שנכנסה לתוקף בספר החוקים החל מהראשון בינואר 2010, תורחב תקופת הניסיון לשנה נוספת ולתשעה אזורים נוספים.

חברות כוח האדם, אשר נהנו מההסדר הקיים, הביעו התנגדות חריפה לחוק וטענו כי המשפחות תגזולנה את כספם של הקשישים ותפקיר אותם לעת זקנה. עם זאת, ציפיותיהם התבדו והניסוי נחל הצלחה מסחררת.

וכך כותבת שלי יחימוביץ’ באתרה הרשמי:


"חוק הסיעוד הוא אחד החוקים היפים במדינת ישראל. המדינה נוטלת אחריות על קשישיה ומעבירה להם, על-פי צורכיהם, כסף כדי שיוכלו להעסיק מטפל שיטפל בהם כאשר הם חסרי ישע ומתקשים בתפקוד.

 

אלא שיישומו של חוק הסיעוד היה כרוך בהקמת מפלצת מנגנונית, שברובה פועלת על בסיס אינסנטיב עסקי וכספי. אותם כספים שהקשיש זכאי להם כדי להעסיק עובד סיעודי לא מועברים לקשיש או למשפחתו, בניגוד לכל גמלה אחרת שמשלם הביטוח הלאומי לרבות גמלאות לחסרי ישע, אלא לחברות כוח-אדם".

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

ביטוח לאומי - תביעות פיצויים נפגעי תאונות עבודה

ביטוח לאומי- תביעות פיצויים לנפגעי תאונות עבודה, מחלת מקצוע או מיקרוטראומה.  

ועדה רפואית - אחוזי נכות

מהי ועדה רפואית? מי היא קובעת? מאמרים, עצות משפטיות ופניה אל עורכי דין באתר 

ועדות רפואיות

איך להתכונן לועדה רפואית? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין העוסקים בתחום הפיצויים 

זכויות נכים בביטוח לאומי

במאמר זה ננסה לפרסם חלק מההטבות אשר ניתנו לנכי תאונת עבודה. כל ההטבות שסופקו לתובעים הנ"ל, ניתנו בכפוף למבחנים שנקבעו בחוק, בתקנות ובפסיקה הנ"ל. זאת, למרות התכחשות המוסד לביטוח לאומי לזכאויות נכי תאונות עבודה ואי פרסום זכויות אלה.  

תביעת ביטוח בגין נכות מתאונה ומחלוקת בנוגע לפרשנות חישוב הפיצוי

מהו ביטוח "נכות מתאונה"? האם חברת הביטוח יכולה "לשחק עם פרשנות הסעיף"? 

תאונות עבודה או נכות כללית מה עדיף?

עשרות פסקי דין, מאמרים, עצות בנושאי תאונת עבודה, נכות ופניה אל עורכי דין באתר 

פיצויים בעקות תאונה אשר איננה תאונת עבודה - מהם דמי תאונה?

עובד בישראל אשר נפגע בתאונה שאיננה תאונת עבודה (לדוגמא, תאונה במהלך משחק כדורגל ביום חופש) יכול להגיש למוסד לביטוח לאומי תביעה לקבלת "דמי תאונה"... 

את מי תובעים לאחר תאונת עבודה ?

נפגעת בעבודה? נגרמו לך נזקי גוף? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר  

מיקרוטראומה

מיקרוטראומה

מיקרוטרואמה ופיצויים...מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר... 

מחלות מקצוע

מהי מחלת מקצוע? כיצד היא מוגדרת בפסיקה? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורכי דין באתר 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.