www.what2do.co.il

מחלת מקצוע מיתרי הקול – האם צרידות נחשבת לתאונת עבודה?

דרגו את המאמר
  התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

מחלת מקצוע מיתרי הקול – האם צרידות נחשבת לתאונת עבודה?

צרידות היא תופעה הנפוצה בעיקר אצל עובדי הוראה, אשר מאמצים באופן קבוע את מיתרי הקול, והיא נגרמת בדרך כלל בעקבות תפקוד לקוי של מיתרי הקול עקב אי סגירה או נפיחות, או בעיה במיתרים בשילוב דלקת גרון מקומית, אלרגיה ובעיות בוושט. צרידות קבועה נחשבת לנכות רפואית ובמקרים רבים ניתן לקבל בגינה פיצויים בגין אובדן כושר השתכרות.

 

כדי שהפגיעה תוכר כמחלת מקצוע ותזכה את העובד הנפגע בתשלום דמי פגיעה, מענקים וקצבאות שונות, יש להוכיח כי המחלה מוגדרת בתקנות הביטוח הלאומי, וכי העובד חלה בה בתקופה שהוכרה כמחלת מקצוע ושקיים קשר סיבתי בינה ובין עבודתו.

 

פיצויים בגין ירידה בכושר ההשתכרות עקב צרידות

 

עובדים רבים נדרשים במסגרת תפקידם להרים את הקול, כגון: מורים, מדריכים, מרצים, גננות, זמרים וכדומה, ולעתים קרובות סובלים מפגיעה במיתרי הקול, עקב שימוש ממושך ולא תקין של מיתרים, נשימה מאומצת וצעקות. בקבוצת הסיכון נמצאים בעיקר מורים אשר נאלצים להרים את קולם באופן קבוע ואף לצעוק על התלמידים כדי להשליט סדר בכיתה, במשך שעות רבות מדי יום ובתקופה שיכולה להתפרש על פני עשרות שנים.

 

הפגיעה יכולה להתבטא בצרידות וביבלות על מיתרי הקול. הצעקות יכולות לגרום להיווצרות שטפי דם על מיתרי הקול, לבצקות ואף להופעת יבלות ופוליפים על מיתרי הקול. במקרים חמורים עלולה הצרידות להוביל לאבדן קול.

 

מחלת מקצוע היא מחלה שנקבעה בתקנות המוסד לביטוח לאומי, והעובד חלה בה בזמן שהייתה קבועה כמחלת מקצוע, עקב עבודתו כשכיר או עקב עיסוקו כעצמאי. עובד שנפגע במהלך עבודתו זכאי לתשלום דמי פגיעה מביטוח לאומי עבור ימי היעדרות מהעבודה והוצאות טיפול רפואי. במקרה של נכות צמיתה כתוצאה מהפגיעה, זכאי העובד גם לתשלום קצבת נכות.

 

פגיעות זעירות חוזרות ונשנות בתדירות גבוהה

 

ביטוח לאומי יכול להכיר בצרידות כתאונת עבודה במקרה של צעקה חד פעמית וחריגה אשר גרמה לפגיעה במיתרי הקול, או בדרך המיקרו טראומה, המתייחסת לפגיעות זעירות וממושכות במקרה של שימוש יתר או שימוש לקוי במיתרי הקול לאורך זמן.

 

כדי שהפגיעה במיתרי הקול תיחשב למחלת מקצוע עליה לעמוד במספר תנאים. תנאי ראשון הוא שהמחלה נכללה ברשימת מחלות המקצוע המופיעה בתקנות ביטוח לאומי בזמן שהעובד נפגע. תנאי שני, על העובד להוכיח כי המחלה התרחשה עקב העבודה וקיים קשר סיבתי בין המחלה למקום ותנאי עבודתו.

 

כדי לממש את הזכאות לקבלת דמי פגיעה וגמלה מביטוח לאומי עקב מחלת מקצוע, יש להגיש תביעה לתשלום דמי פגיעה והודעה על פגיעה בעבודה בתוך שנה מקרות הפגיעה. לאחר מכן יש להגיש תביעה לקביעת דרגת נכות ולתשלום גמלת נכות מעבודה.

 

דרגת הנכות נקבעת על ידי רופא אף אוזן גרון במסגרת הוועדה הרפואית, בהתאם לרמת הצרידות. במידה והרופא קבע כי מדובר בצרידות קבועה וניכרת ללא קשיים בקליטת הדיבור התובע יהיה זכאי לקבל מענק חד פעמי מביטוח לאומי. אם קבע הרופא כי מדובר בצרידות קבועה הגורמת לקשיים בהבנת הדיבור או קליטתו ייתכן והתובע יהיה זכאי לקבלת קצבה חודשית.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

מהי תאונת עבודה?

מהי תאונת עבודה וכיצד ניתן לתבוע פיצויים...מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

את מי תובעים לאחר תאונת עבודה ?

נפגעת בעבודה? נגרמו לך נזקי גוף? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר  

עצות לנפגעי תאונות עבודה

עצות לנפגעים לאחר תאונת עבודה...מאמרים, פסקי דין ומידע משפטי נוסף. 

תאונות עבודה נוספות

נפגעתי במהלך השתלמות...האם תאונת עבודה? דוגמאות נוספות, מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

תביעת ביטוח בגין נכות מתאונה ומחלוקת בנוגע לפרשנות חישוב הפיצוי

מהו ביטוח "נכות מתאונה"? האם חברת הביטוח יכולה "לשחק עם פרשנות הסעיף"? 

מחלות מקצוע

מהי מחלת מקצוע? כיצד היא מוגדרת בפסיקה? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורכי דין באתר 

מיקרוטראומה

מיקרוטראומה

מיקרוטרואמה ופיצויים...מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר... 

תאונות עבודה או נכות כללית מה עדיף?

עשרות פסקי דין, מאמרים, עצות בנושאי תאונת עבודה, נכות ופניה אל עורכי דין באתר 

ועדה רפואית - אחוזי נכות

מהי ועדה רפואית? מי היא קובעת? מאמרים, עצות משפטיות ופניה אל עורכי דין באתר 

ועדות רפואיות

איך להתכונן לועדה רפואית? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין העוסקים בתחום הפיצויים 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.