אחריות מעביד בעקבות תאונת עבודה לאחר רשלנות עובד
דרגו את המאמר |
|

תאונת עבודה – אחריות המעביד על רשלנות העובד
בית משפט השלום ברמלה נדרש לדון בתביעה אשר עסקה בסוגית אחריותו של המעביד לתאונת עבודה אשר נגרמה בעקבות פעילות רשלנית של עובד. האירוע נשוא התובענה ארע לאחר יום העצמאות בשנת 2004, כאשר גנן שעבד בתור איש תחזוקה במושב נחלים, נדרש על ידי ועד הישוב להסיר את הקישוטים שנתלו במושב לרגל חגה של ישראל.
העובד החל להסיר את הקישוטים בעזרת סכין יפאנית המחוברת למוט ארוך בנייר דבק, זאת למרות שבד"כ מוסרים הקישוטים לאחר יום העצמאות על ידי טרקטור בעל זרוע. לאחר שסיים העובד להסיר את כל הקישוטים, פנה הוא למלאכת פירוק הסכין מן המוט.
קראו עוד בתחום:
- עצות להכנת תביעת פיצויים כולל טיפול רפואי, עורך דין וכו'
- את מי תובעים במקרה של תאונת עבודה?
- אובדן כושר עבודה- אחריות מעביד
- גרם המדרגות במשרד היה מסוכן - המעביד יפצה את העובדת שנפגעה
לדאבונו, עקב חוסר זהירות בהפרדת הסכין, נחתך הוא באצבעו ונגרם לו נזק גוף חמור. בית המשפט קבע אמנם "אשם תורם" של העובד בשיעור של 40%, אך ליבה של התביעה עסק בשאלת החבות בגין 60 האחוזים הנותרים.
האם המעסיק חייב בחובת זהירות כלפי העובד?
העובד הגיש תביעה נגד המעסיק ובה טען כי ועד המושב נושא באחריות המלאה לאופן עבודתו, ועל כן חייב הוא לשאת בתשלום הפיצויים. בא כוחו של העובד טען כי למרות שהעובד הינו אדם המנוסה יותר בעבודות הידיים מן המעסיק, וחרף העובדה שהמעביד העניק לו חופש פעולה מלא לפעול על פי ראות עיניו, קיימת בין התובע לנתבע חובת זהירות.
לטענותיו של עורך הדין המלומד – על המעסיק היה לפקח על עבודתו של מרשו, ולהדריך אותו מהי הדרך הטובה לבצע את העבודה, תוך שימוש בכלים הנכונים ובאופן הבטיחותי ביותר.
בית המשפט מתח אמנם ביקורת על התנהלות התובע, והצביע על מספר דרכים בהן ניתן היה למנוע את האירוע נשוא התובענה. אך עם זאת, השופט קבע כי גם על כתפיו של הועד רובצת האחריות למקרה. השופט כתב בפסק הדין שעל כתפיו של המעביד מוטלת האחריות לפקח על העובדים, להדריך אותם ולהעניק להם את הכלים המתאימים לביצוע עבודתם.
בית המשפט קבע כי העדר ההדרכה מסוג זה הינה כמחדל רשלני של המעביד ועל כן חייב הוא בתשלום פיצויים לעובד בעקבות נזקי הגוף מהם הוא סובל.