www.what2do.co.il

מהו תפקידו של רופא תעסוקתי עקב תאונת עבודה?

דרגו את המאמר
  התקבלו 2 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

מהו תפקידו של רופא תעסוקתי עקב תאונת עבודה?

רופא תעסוקתי מתמחה באופן בלעדי בביצוע בדיקות רפואיות לעובדים, אשר נפגעו במסגרת עבודתם, עקב מחלת מקצוע, תאונת עבודה, תאונת דרכים, או כל פגיעה אחרת, במטרה להעריך את כשירותם להמשך עבודה וכן לצורך הגשת תביעת פיצויים מול המוסד לביטוח לאומי וחברות הביטוח.

 

בסמכותו של רופא תעסוקתי לאשר היעדרות ממקום העבודה לתקופה ממושכת ולקבוע בעניין אובדן כושר עבודה חלקי או מלא. רופא משפחה אינו מוסמך להחליט לגבי כושר עבודה, ורק רופא תעסוקתי יכול לתת אישור רפואי לעובד המעוניין להתפטר עקב מצבו הבריאותי הלקוי, או שאינו מסוגל להמשיך בעבודתו באותם התנאים, והוא מוסמך לקבוע אם העובד יכול להמשיך לעבוד בהיקף משרה נמוך יותר, בתנאים אחרים או אינו יכול כלל לשוב לעבודתו הקודמת.

 

מהו היקף תפקידו של רופא תעסוקתי?

 

רופא תעסוקתי, העובד במסגרת קופת חולים, מאבחן את המצב הרפואי ורמת התפקוד של העובד אשר נדרשת עבורו הערכה בנוגע לכושר עבודתו הנוכחי והעתידי לבצע עבודה מסוימת. הרופא מוסמך לבצע בדיקות לעובדים במקומות שונים, בהתאם לאופי מקום העבודה, לצורך שמירה על בריאותם ומניעת מחלות.

 

רופא תעסוקתי מוסמך לבדוק את רמת חשיפה למזיקים העלולים לגרום למחלות שונות, את תנאי סביבת העבודה, כגון: רעש, טמפרטורה, תהליכי עבודה וייצור וכדומה, וגם לבחון קריטריונים אישיים של העובד כמו גיל ומצב בריאותי, זאת כדי לקבוע האם הוא כשיר הוא אינו כשיר לעבודה. כמו כן, רופא תעסוקתי קובע ומנסח חוות דעת בנושאי מחלות מקצוע, תאונות עבודה ותאונות דרכים במהלך העבודה, לצורך תביעת פיצויים ומימוש זכויות רפואיות של נפגעי עבודה.

 

מה כוללת בדיקה אצל רופא תעסוקתי?

 

אדם אשר מגיע לבדיקה נדרש להביא עמו את כל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים, אשר יוכלו להעיד על מצבו הבריאותי, בעבר ובהווה. לאחר עיון בתיעוד הרפואי, מנהל הרופא התעסוקתי שיחה עם המטופל ומתשאל אותו לגבי תפקידו בעבודה, התנאים שבהם הוא מועסק ומנסה לברר מה מצבו הנוכחי. במידת הצורך, עורך הרופא בדיקה פיזית, כדי שיוכל להכריע בעניין ולתת החלטה סופית.

 

תוצאות הבדיקה אצל רופא תעסוקתי בעלות משקל רב מכיוון שיש להן השפעה ישירה על המשך העסקת העובד במקום העבודה. הרופא יכול לקבוע, על סמך אבחנתו המקצועית, כי הנפגע לא איבד באופן מוחלט את כושר עבודתו והוא יכול להמשיך ולעבוד באותם התנאים, או בהגבלתו לסוג מסוים של עבודה ולתקופה מסוימת או לצמיתות.

 

קבלת החלטות לגבי נפגעי עבודה

 

עובד שנפגע כתוצאה מתאונת עבודה, מתאונת דרכים, חלה במחלת מקצוע או נפגע עקב רשלנות רפואית, ובעקבות האירוע איבד את כושרו לעבוד באופן חלקי או מלא, נדרש לפנות אל רופא תעסוקתי כדי שיבדוק אותו ויקבע האם ביכולתו לחזור ולעבוד באותו תחום שבו עבד לפני התאונה, האם הוא יכול לחזור לעבוד בכלל או האם אין ביכולתו עוד לעבוד כלל.

 

הגורם המוסמך הבלעדי לקבל את ההחלטות לגבי תביעות עובדים אשר נפגעו בעבודה מול המוסד לביטוח לאומי הוא רופא תעסוקתי. עובד שנקבעה לו דרגת נכות על ידי הוועדה הרפואית של ביטוח לאומי וברצונו להעלות את אחוזי הנכות עקב החמרה במצבו הבריאותי, נדרש לעשות זאת באמצעות בדיקה אצל רופא תעסוקתי כדי שיאשר את הטענה.

 

רופא תעסוקתי מקבל החלטות גם כאשר התביעה מתנהלת מול חברות ביטוח, במקרים שבהם העובד תובע פיצויים בגין אבדן כושר עבודה. בשלב תביעת אובדן כושר עבודה, תפקידו של הרופא התעסוקתי הוא לסייע לנפגע בהליכים כדי לזכות בפיצויים ולממש את מלוא הזכויות.

 

אישור על החמרה במצב הבריאותי

 

ניתן להגיש תביעה להחמרה רק לאחר חצי שנה ומעלה מאז שקבעה הוועדה הרפואית הראשונה את דרגת הנכות, באמצעות אישור בכתב מרופא תעסוקתי כי קיימת החמרה במצב הבריאותי. לשם כך נדרש הנפגע לגשת לרופא תעסוקתי בקופת החולים שבה הוא מבוטח, להציג בפניו את פרוטוקול הוועדה, בצירוף מסמכים רפואיים המעידים על החמרה במצבו. כל רופא תעסוקתי של קופת חולים שבה מטופל הנפגע, רשאי לרשום אישור על כך, אם השתכנע כי אכן חלה החמרה.

 

לצורך קבלת מכתב החמרה, יש להציג בפניו את פרוטוקול הוועדה הקודם, ולצרף אישור של מומחה רפואי המפרט את המצב הנוכחי החמור יותר. אם הרופא שוכנע כי המצב החמיר מאז הופעתו הקודמת מול הוועדה הרפואית, על הנפגע לבקש ממנו להנפיק טופס החמרת מצב, שבאמצעותו נפתח דיון מחדש בביטוח לאומי.

 

עם זאת, אישור של רופא תעסוקתי לא מחייב את הוועדה לקבוע כי אכן קיימת החמרה במצבו, והוא משמש בעיקר כטופס רפואי שבלעדיו הוועדה לא תתכנס. במקרה של פגיעה חדשה, הוועדה תקבע אם קיים קשר סיבתי בין התאונה לבין הפגיעה החדשה. במקרה שלא קיים קשר סיבתי, הוועדה לא תקבע דרגת נכות לאותה פגיעה, אולם היא רשאית להגדיל את אחוזי הנכות, על סמך אישור רפואי ותנאים נוספים על פי נסיבות המקרה.

 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

מהי תאונת עבודה?

מהי תאונת עבודה וכיצד ניתן לתבוע פיצויים...מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

את מי תובעים לאחר תאונת עבודה ?

נפגעת בעבודה? נגרמו לך נזקי גוף? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר  

עצות לנפגעי תאונות עבודה

עצות לנפגעים לאחר תאונת עבודה...מאמרים, פסקי דין ומידע משפטי נוסף. 

תאונות עבודה נוספות

נפגעתי במהלך השתלמות...האם תאונת עבודה? דוגמאות נוספות, מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

תביעת ביטוח בגין נכות מתאונה ומחלוקת בנוגע לפרשנות חישוב הפיצוי

מהו ביטוח "נכות מתאונה"? האם חברת הביטוח יכולה "לשחק עם פרשנות הסעיף"? 

מחלות מקצוע

מהי מחלת מקצוע? כיצד היא מוגדרת בפסיקה? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורכי דין באתר 

מיקרוטראומה

מיקרוטראומה

מיקרוטרואמה ופיצויים...מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר... 

תאונות עבודה או נכות כללית מה עדיף?

עשרות פסקי דין, מאמרים, עצות בנושאי תאונת עבודה, נכות ופניה אל עורכי דין באתר 

ועדה רפואית - אחוזי נכות

מהי ועדה רפואית? מי היא קובעת? מאמרים, עצות משפטיות ופניה אל עורכי דין באתר 

ועדות רפואיות

איך להתכונן לועדה רפואית? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין העוסקים בתחום הפיצויים 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.