תביעה בגין תאונת דרכים במהלך השירות הצבאי - את מי תובעים?
דרגו את המאמר |
|

חייל אשר נפצע במהלך שירותו הצבאי יכול להגיש תביעה לפיצויים והכרה בנכותו ממשרד הביטחון. עם זאת, ישנם מקרים בהם החייל יכול לתבוע גורמים נוספים (כגון האחראים לנזק הגוף שנגרם לו, חברת ביטוח של רכב וכדומה). סוגיית הנתבע הינה סוגיה חשובה שכן היא ברת השפעה על היקף הפיצוי, שיעורו ומועד תשלומו.
לדוגמא, חייל אשר נפגע בתאונת דרכים רשאי להגיש תביעה נגד משרד הביטחון או נגד חברת הביטוח אשר ביטחה את הרכב במועד התאונה. בדומה לתאונות דרכים בדרך מהעבודה הביתה או בדרך לעבודה מהבית, גם תאונת דרכים בדרך לצבא יכולה להיות מוכרת כתאונה אשר אירעה לחייל עקב שירותו הצבאי.
קראו עוד בתחום:
- משרד הביטחון יכיר בחיילת אשר נאנסה במהלך שירותה כנכת צה"ל
-
הכרה במחלת הסכרת כתאונה המזכים בפיצויים מקצין התגמולים -
החמרה במצב נפשי בעקבות אינתיפאדת אל אקצה
במקרה זה, במידה והתובע יצליח להוכיח בתביעתו כי מדובר במקרה אשר מקים עילת תביעה נגד קצין התגמולים ומשרד הביטחון, יזכה הוא לתגמול חודשי קבוע אשר איננו תלוי בכושר השתכרותו לפני ואחרי התאונה (זולת מקרים חריגים אשר במסגרתם מושפעת יכולת השתכרותו של הנפגע). כמו כן, חייל אשר הוכר בתור נכה צה"ל זכאי לקבל טיפולים רפואיים וזכויות נוספות ממשרד הביטחון.
זכויות אלו יכולות להיות פטור ממיסי עירייה, פטור ממס בעת רכישת רכב, סיוע ברכישת דירה, מענק נישואין ועוד. ההטבות השונות אשר מגיעות לחייל המוכר כנכה צה"ל נקבעות על פי הנכות ממנה סובל החייל בגין פגיעתו.
תביעות נגד חברת הביטוח, מדוע?
תביעה כנגד חברת הביטוח של הרכב הינה תביעה שונה המוגשת מכוח חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. חישוב הפיצויים במסגרת תביעה זו נעשה על בסיס יכולתו של הנפגע להשתכר לפני תאונת הדרכים, ויכולת הפרנסה העתידית שלו בהתחשב בנסיבות המקרה.
על פי רוב, במקרה בו מדובר בחייל בשירות חובה, יפסוק בית המשפט פיצויים בשיעור השכר הממוצע במשק עד לגיל הפנסיה עוד תום תקופת הנכות. כמו כן, ניתן לתבוע בגין ראשי נזק נוספים כגון עזרה צד ג', הוצאות רפואיות, עוגמת נפש וכדומה. הטיפולים הבריאותיים אשר יוענקו לחייל במקרה זה יהיו מטעם קופת חולים ועל בסיס חוק ביטוח בריאות ממלכתית. על פי רוב, חברות הביטוח משלמות למובטח סכום חד פעמי מהוון.
בבואכם לבחון מיהו הגורם המתאים להגשת התביעה כנגדו, התייעצו עם עורך דין המתמחה בתחום ובדקו מהי דרך הפעולה הטובה ביותר. הימנעו מהתייעצות עם חברים ובני משפחה. בתי המשפט בוחנים כל מקרה לגופו וזאת על בסיס הפסיקה, התקנות והחקיקה. ההחלטה כנגד מי להגיש את תביעת הפיצויים מורכבת מגורמים שונים כגון סוג הנכות, שיעור הנכות, אופן הפגיעה, הערכת כושר השתכרותו של הנפגע, גילו של הנפגע וכדומה.