www.what2do.co.il

פיצויי רטרואקטיבי לחייל אשר שהה בשבי המצרי

דרגו את המאמר

פיצויי רטרואקטיבי לחייל אשר שהה בשבי המצרי

פדויי שבי בתביעה נגד קצין התגמולים - תגמולים רטרואקטיביים

 

האם חייל אשר הוכר כזכאי להכרת זכות ממשרד הביטחון בשל נזקים נפשיים בגין שהות בשבי המצרי, זכאי לתגמולים רטרואקטיביים מיום שחרורו? מדובר בערעור אשר הוגש על ידי חייל משוחרר שסובל מפוסט טראומה בגין שהותו בשבי המצרי במלחמת יום הכיפורים.
 

המערער הינו פדוי שבי אשר שירת בתור חייל סדיר במלחמת יום הכיפורים. במהלך המלחמה, נפל המערער בשבי המצרי ביחד עם לוחמים אחרים אשר שירתו עימו במוצב המזח. בשל התנאים הקשים בשבי, אושפז המערער במתקן אשפוז במשך כשבועיים לאחר פדיתו על ידי ישראל.

 

      קראו עוד בתחום:

 

עת שוחרר המערער מן האשפוז, נקבע הפרופיל הרפואי שלו על 24 באופן זמני לחצי שנה. בעקבות האירועים, הגיש המערער תביעה להכיר בו כנכה בשל מצבו הנפשי. וועדה רפואית קבעה כי המערער סובל מנכות זמנית בשיעור 20%, מתוכם 10% בלבד בגין השירות הצבאי. כמו כן, נקבע כי לאחר חצי שנה זו, תעמוד נכותו הנפשית של המערער על 0%.

 

מספר שנים לאחר מכן, החליטה וועדה רפואית לשחרר את המערער משירות מילואים אך האחרון התנדב לשרת במשך ארבע שנים נוספות (עד אשר ביקש להפסיק התנדבותו ונענה בחיוב). בסוף שנות ה-90, בחלוף 7 שנים, פנה המערער במסגרת התארגנות פדויי השבי להכרת זכות. נקבע כי הוא סובל מפוסט טראומה בשיעור 50% בשל שהותו בשבי ומאז 1997 משולמת לו גמלה ממשרד הביטחון.

 

למעשה, המערער הגיש תביעה לקצין התגמולים לנכות רטרואקטיבית בעבור השנים שבין ביטול הנכות הזמנית לבין ההכרה המחודשת בפוסט טראומה.

 

משרד הביטחון היה אמור לדאוג למערער לאחר שחרורו ממילואים

 

בית המשפט קבע כי יש לקבוע כי המערער זכאי לתגמולים ממשרד הביטחון החל מיום שחרורו מצה"ל, ולכל הפחות מיום הפסקת שירותו בצבא מילואים. ראשית, לא הייתה מחלוקת כי כבר לאחר שחרורו מהשבי המצרי, אושפז המערער בגין בעיותיו הנפשיות.

 

בפסק הדין נקבע כי ניתן היה ללמוד שבמשך שני העשורים שחלפו מאז שחרורו של המערער מהשבי, ואף כי השתלב בשוק העבודה, אף הקים משפחה –התנהלותו העידה על ירידה ביציבות תעסוקתית, על תנודתיות בכושר ההשתכרות, עם השלכות שליליות באינטגרציה התדמיתית ובהשתלבות הבין-אישית חברתית בעולם התעסוקה.

 

כמו כן, ב-1983, מועד בו שוחרר המערער משירות מילואים, הכיר משרד הביטחון בכך שהטעם לבקשתו לשחרור היה השפעת תוצאות שהייתו בשבי על התנהלותו (שכאמור כבר הוכרו על ידי המשיב בעבר|). חובה הייתה על קצין התגמולים לטפל במערער ולקיים מעקב אחריו תוך הצגת האפשרות לפנות לקצין התגמולים.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

תביעות נגד משרד הביטחון

מתי תוגש תביעה נגד משרד הביטחון? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

התיישנות - משרד הביטחון, צבא

מתי מתיישנת הזכות להגיש בקשות בגין פגיעה או מחלה במהלך השירות? 

פסוריאזיס, צבא - קשר בין המחלה לשרות

האם מחלת הפסוריאזיס יכולה להיגרם כתוצאה מתנאי השירות? אם כן כיצד נתבע פיצויים? 

כיב קיבה, שרות צבאי והקשר

כיצד ניתן להוכיח קשר סיבתי בין פרוץ אולקוס (כיב קיבה) לבין שירות בצבא ו/או בכוחות הביטחון? 

הלם קרב

מהו הלם קרב? את מי תובעים במקרה של הלם קרב? מה מועד ההתיישנות? ועוד... 

הקשר בין מחלת הסוכרת לשרות הצבאי

לצורך בחינת שאלה האם יש קשר בין מחלת הסוכרת לשרות הצבאי יש לשים לב כי ישנם שני סוגי סכרת... 

הקשר בין השרות הצבאי למחלות נפש

כיצד מוכיחים קשר בין שירות צבאי או משטרתי ומחלת נפש אשר נגרמה או הוחמרה כתוצאה מתנאי השירות? 

בחירת זכויות לפי חוק הביטוח הלאומי או לפי חוק הנכים?

חייל או שוטר שנפגע או חלה יכול לתבוע במסגרת ביטוח לאומי או קצין תגמולים, מהו המסלול המומלץ? 

נכי צה"ל וחוק הנכים, לאן?

חוק הנכים נכנס לתוקפו בשנת 1959. מדובר בחוק בעל מטרות סוציאליות ואשר עניינו לעזור ולאפשר סיוע לאנשי כוחות ביטחון אשר חלו או נפגעו או במסגרת שירותם... 

קצין תגמולים- מידע משפטי ומדריך להגשת תביעה

נפגעת בצבא? מעוניין להגיש תביעה נגד קצין תגמולים? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.