עובד מסעדה נפל מהאופנוע, כיצד קובעים את שכרו לפיצויים?
דרגו את המאמר |
|

עובד מסעדה נפל מהאופנוע, כיצד קובעים את שכרו לפיצויים?
צעיר בשנות העשרים לחייו נפגע בתאונת דרכים בדרכו לעבודה וידו גובסה למשך תקופה של חצי שנה. לאחר התאונה ולפני פנייתו לעזרה רפואית, המשיך הצעיר לעבוד במשך כארבעה וחצי חודשים למרות הכאבים, דבר אשר פגע במשרתו ומשכורתו. כידוע, תאונת דרכים הנגרמת בדרך לעבודה או ממנה מוגדרת בד"כ כתאונת עבודה.
הצעיר עבד במסעדת "לואיזה" בתור ברמן, ומתוך כך הרוויח שכר בסיס ותוספות המורכבות מהתשר שקיבל כהערכה על השירות שנתן ללקוחות. רופא מומחה מטעם בית המשפט העריך את נכותו בשיעור של 5% לצמיתות, אך שופט בית המשפט השלום בחיפה, יהושוע טרנר, קבע כי הרופא המעיט בנכותו והעמיד אותה אחרי תיקון על 10%.
השופט נדרש לקבוע את גובהם של דמי הפיצויים אשר ישולמו לצעיר מתוקף חוק ביטוח נפגעי עבודה.
לא המציא מסמכים המתעדים את סכומי ה"טיפים"
מכיוון שהיקף עבודתו ירד בכ-20-25% בחודשים שלאחר התאונה ולפני הטיפול, החליט השופט לפצות את הצעיר בארבעה חודשים בעבור שכר חלקי ועוד תשעה חודשים בגין אובדן שכר מלא.
אחת הבעיות בקביעת גובה השכר לפיצויים היה חוסר הוכחה לגובה הטיפים אשר היוו חלק ארי משכרו של הצעיר. התובע לא השכיל להמציא מסמכים המאשרים את הסכומים הללו, למרות שבעל המסעדה העיד בבית המשפט כי ישנה מחברת מסודרת בה הם מתועדים לפרטי פרטים.
גם עדותה של חברתו לעבודה, שעובדת כברמנית במסעדה, הייתה כללית ולא מדויקת, ולא ניתן היה להסתמך עליה בבית המשפט.
קרא גם:
עובד לא יקבל פיצויים על תאונת עבודה בשל חוסר אמינותו
תשלום פיצויי בגין נזקי גוף בשל תאונת עבודה
מצד שני, השופט לא רצה להעריך את שכרו של הצעיר באופן מוטעה או בצורה שתפגע בו ולכן קבע אותו על 3,500 ₪ בשיעור. במידה והיה הצעיר מצליח להוכיח את גובה שכרו הממוצע (שהרי היה גבוה בהרבה ממה שנקבע ע"י השופט), יכול להיות שבית המשפט היה מזכה אותו בסכום גדול כפי שמגיע לו על פי חוק.
לאחר חישוב דמי נסיעות, פיצויי כאב וסבל, הפסד שכר בעבר והשתכרות עתידית, קבע השופט את גובה הפיצויים על 188,000 שקלים.