האם תאונת עבודה? בוחן לקה בהתקף לב לאחר טסט מסוכן
דרגו את המאמר |
|

בוחן תנועה לקה בהתקף לב – האם בגלל נהיגה בלתי זהירה של נבחנת?
בוחני תנועה במשרד התחבורה "נאלצים" מדי יום להיכנס לרכב כאשר מאחורי ההגה יושב נהג צעיר וחסר ניסיון. היות והכבישים בישראל אינם מקום בטוח לחלוטין, פעמים רבות נאלצים בוחנים אלו להפעיל את תושייתם ואף למנוע תאונות דרכים קטלניות.
האם בוחן תנועה, אשר לקה בהתקף לב, לטענתו בגין נהיגה מסוכנת ביותר של נבחנת צעירה, יוכר כנפגע עבודה? סוגיה זו הונחה לפתחו של בית הדין לעבודה, וזאת לאחר שפקיד התביעות במוסד לביטוח לאומי דחה את תביעתו של הבוחן.
קראו עוד בתחום:
- ההבדל בין סיכון סביר לבין סיכון בלתי סביר - אחריות המעביד
- הקשר הסיבתי בתורת המיקרוטראומה
- לחץ חריג בתור אירוע בעבודה אשר גרם להתקף לב, האמנם?
- התקף לב ותאונת דרכים - האם פיצויים מחברת הביטוח?
התובע טען כי הוא יצא לביצוע מבחן נהיגה בנצרת במסגרתו ביצע שני מבחנים לשתי תלמידות. לטענת הבוחן, נהיגתה של אחת התלמידות הייתה "מסוכנת באופן קיצוני ביותר". במהלך מבחן הנהיגה התלמידה התקרבה למעגל תנועה בצורה מסוכנת, כאשר רק ידו הזריזה הצליחה להציל את הרכב מלהתנגש במשאית. כמו כן, הנבחנת המשיכה לנהוג באופן מסוכן, וזאת תוך שהיא נוסעת בין השאר כנגד כיוון התנועה. התובע טען כי לאחר הטסט הוא חש במחושים בחזהו ופנה לבית החולים.
המוסד לביטוח לאומי טען, לעומת זאת, כי לתובע לא אירעה תאונת עבודה על פי הגדרתה בחוק הביטוח הלאומי. לטענת הנתבע, לא מדובר באירוע חריג וגרסתו של התובע הייתה בלתי סבירה, בלתי מהימנה ולא נתמכה בראיות נוספות. האירוע לא הופיע ברישומים הרפואיים, לא הופיע בתעודת נפגע עבודה ושתי הנבחנות לא זומנו לתת עדותן באמצעות בית הדין.
האם מדובר באירוע חריג?
בית הדין לעבודה בחן את הראיות אשר הוצגו בפניו וקבע כי דין התביעה להידחות. התובע העיד בפני חוקר הביטוח הלאומי כי עבודתו הינה מסוכנת והוא אף מקבל תוספת של 25% על הפרמיה בפוליסת ביטוח החיים. בבית הדין לעבודה העיד התובע כי אין זה דבר חריג שבזמן מבחן נהיגה תלמיד לא ישלוט ברכב או ינהג בצורה מסוכנת. כמו כן, התובע נשאל האם הוא נדרש בעבר להזיז את ההגה, לבלום את המכונית או להתערב בצורה זו או אחרת בנהיגתם של התלמידים. לשאלה זו השיב הבוחן בחיוב.
לסיכום, בית הדין לעבודה קבע כי תפקידו של התובע, בתור בוחן נהיגה, הינו תפקיד הכרוך במידה של סיכון. דברים אלו עלו הן מהעדויות בבית הדין לעבודה והן מדבריו של התובע במהלך ההליכים. "אין זה דבר חריג שבזמן מבחן נהיגה תלמיד נוהג בצורה מסוכנת או שאינו שולט ברכב", נכתב בפסק הדין, "כמו כן, התובע העיד בעצמו כי היו מקרים אחרים בהם הוא נאלץ להזיז את ההגה, לבלום, או להתערב בצורה כזו או אחרת על מנת למנוע תאונה".