תשלום על פינוי אמבולנס לאחר פגיעה בעבודה
דרגו את המאמר |
|

מי ישא בתשלום האמבולנס לאחר תאונת עבודה?
בית הדין לעבודה נדרש לדון בתביעה אשר הוגשה על ידי אדם שנפגע בתאונת עבודה. במסגרת תביעתו, טען העובד כי בעת פינויו לאחר תאונת העבודה, התחייב הוא לשאת בתשלום הוצאות פינויו באמבולנס.
סכום התשלום עמד על 535 ₪ אך התובע לא פרע אותו. בעקבות התחמקויותיו אלו, הגישה מד"א תביעה כנגדו וזכתה בפסק דין במעמד צד אחד. בעקבות העובדה שהתובע לא קיים את פסק הדין, נפתחו כנגדו הליכים בהוצאה לפועל.
לאחר שנפתחו הליכים אלו, הגיש התובע תביעה בעבור תשלום הוצאות הפינוי נגד הביטוח הלאומי וקופת חולים. בינתיים החוב צמח לכ-3,000 שקלים הכוללים הוצאות המשפט, שכ"ט עו"ד והפרשי ריבית והצמדה.
קראו עוד בתחום:
- אחריות קבלן בניין כלפי עובד - בטיחות בעבודה
- ערעור ללא נימוק, האם ידחה על הסף?
- תאונת דרכים במסגרת סידורים פרטיים בשעות העבודה
- האם רואה חשבון חלה בפסוריאזיס בגין לחץ בעבודה
התובע טען כי לאחר תאונת העבודה הוא הציג בפני קופת החולים את התחייבותו לתשלום הפינוי, ועל הקופה היה הנטל לפרוע את החוב. לטענתו, היה הוא בטוח כי החוב "סגור" ועל כן הופתע לקבל אזהרה מהלשכה להוצאה לפועל. הביטוח הלאומי טען לעומתו כי אין הוא חייב לשאת בתשלום, לא כל שכן בתפיחת החוב עקב מחדליו של התובע.
כמו כן, הביטוח הלאומי הוסיף כי מי שצריך לשאת בנטל זוהי קופת החולים, בהתאם להסכם בין המל"ל לקופת החולים בשנת 1990. קופת החולים טענה כי התביעה התיישנה, שכן התובע לא הציג כתב התחייבות כנטען על ידו במשך שנים רבות (התביעה הוגשה רק לאחרונה, למעלה מתשע שנים מיום קרות האירוע).
האם התביעה התיישנה?
ראשית, בית המשפט קיבל את טענותיו של הביטוח הלאומי וקבע כי המל"ל איננו צריך לשאת בנטל התשלום בכל אופן. השופטים הזכירו את סעיף 14 להסכם בין הביטוח הלאומי לקופת חולים. בסעיף זה נקבע במפורש כי חובת התשלום של הוצאות ההסעה באמבולנס חלים על קופת החולים. כמו כן, השופטים דחו את טענת ההתיישנות אשר עלתה מצידה של קופת החולים.
עם זאת, הוכח בבית המשפט כי מד"א פתחה בהליכים בבית המשפט, נגד התובע, רק כעבור 6 שנים מיום ביצוע הנסיעה. זאת ועוד, ההליכים נפתחו בבית המשפט בתל אביב, בעוד המבוטח דר בסכנין. השופטים ציינו כי אין לזקוף את מחדליה של מד"א לחובתו של התובע. עם זאת, השתהותו של התובע בטיפול בעניין מול מד"א, וצבירת הפרשי החוב, אינם עומדים לחובתה של קופת החולים.
מכל האמור לעיל, בית הדין לעבודה קבע כי קופת החולים תיסע בתשלום הראשוני של הוצאות הנסיעה, דהיינו 535 ₪, ואילו התובע ישלם את היתרה שנוצרה בגין התעלמותו מכתב התביעה.