ערעור ללא נימוק, האם ידחה על הסף?
דרגו את המאמר |
|

ביטול דחיית תביעה על הסף בגין איחור בהגשת נימוקים
מבוטח אשר הוכר על ידי המוסד לביטוח לאומי כנפגע עבודה זכה להכרה בנכות צמיתה בשיעור של 0%. בעקבות החלטה זו, הגיש העובד ערעור על ההחלטה לוועדה הרפואית לעררים. למרות שערעורו הוגש בזמן, נימוקי הערעור נשוא בקשתו הוגשו לאחר המועד הקבוע בחוק. אי לכך, הביטוח הלאומי קבע כי דין ערעורו להידחות על הסף מחמת האיחור.
קראו עוד בתחום:
- חשיבות המסמכים הרפואיים במסגרת תביעה בגין תאונת עבודה של עצמאי
- תאונת דרכים במסגרת סידורים פרטיים בשעות העבודה
- פיצויים מחברת חשמל לעובד אשר נשרף בגלל קצר בארון המונים
העובד לא אמר נואש והגיש ערעור על החלטתו של הביטוח הלאומי לבית הדין לעבודה. לטענתו, שגה המוסד לביטוח הלאומי כאשר דחה את תביעתו, זאת משום שישנה הצדקה לאיחור בהצגת הנימוקים. המערער טען כי מדובר בנימוקים אשר היו תלויים בחוות דעת רפואית שהצריכה בדיקות וצילומים עדכניים. אי לכך, לא הייתה כל הצדקה לדחות את ערעורו על הסף ועניין זה נעשה כלפיו שלא בדין.
המסגרת המשפטית והרציונאל הסוציאלי מאחורי החוק
תקנה 27(א) לתקנות המוסד לביטוח לאומי קובעת כי ערעור על החלטה אשר ניתנה בוועדה רפואית מדרגה ראשונה יהיה מוגש תוך 30 ימים מהמצאת ההחלטה בעבור המבוטח. כמו כן, תקנה 28 מוסיפה שנימוקי הערעור יכולים להיות מוגשים לאחר 30 ימים נוספים. במקרה דנן, בית הדין קבע כי כל איחורו של התובע היה עשרה ימים מעבר לקבוע בתקנה 28 לתקנות הביטוח הלאומי.
השופטים סברו שלנוכח התכלית הסוציאלית העומדת מאחורי החוק, יש לדחות את הדחייה על הסף ולקיים דיון בעניינו של העובד.
"בעניינינו לא היה מקום לשלול מהמערער את הזכות להביא את עניינו בפני וועדה רפואית לעררים לצורך בחינה מעמיקה של מצבו, אך ורק מטעמים פרוצדורליים. דבקות בטעמים הפרוצדורליים במקרה דנן, תהווה פגיעה חמורה בזכויותיו הסוציאליות של המערער, במיוחד אמורים הדברים שעה שהמערער הגיש את כתב הערעור במסגרת הזמן הקבוע בתקנות", כתב השופט בפסק הדין.