החמרה במצב בריאותי לאחר תאונת עבודה
דרגו את המאמר |
|

פעמים רבות נפגעים עובדים במהלך עבודתם באופן בו מוכרת הפגיעה כ"תאונת עבודה", המזכה אותם בפיצויים אגב קביעת שיעורי נכות. לאחר שהכיר המוסד לביטוח לאומי בפגיעה כ"תאונת עבודה", רשאי המבוטח, אחת לחצי שנה, להגיש בקשה לבדיקה חוזרת כל אימת שהוא חש כי חלה החמרה במצבו הבריאותי.
פנייה מחודשת זו נעשית על ידי פנייה לרופא תעסוקתי בקופת חולים, בו מציג המבוטח את פרוטוקול הוועדה הרפואית האחרונה שעבר, ואליו מצרף מסמכים רפואיים המעידים על החמרה במצבו מאז הבדיקה האחרונה.
קראו עוד בתחום:
- תאונת עבודה - דחיית תביעה בעקבות אי צירוף חוות דעת רפואית
- כיצד מוכיחים שצפצופים באוזניים הם תאונת עבודה?
- בית המשפט ביטל החלטה של ועדה רפואית ושלח אותה לדיון מחודש
במידה והרופא התעסוקתי קובע כי אכן חלה החמרה במצבו של המבוטח, על פי המסמכים אשר הונחו לפניו, מצייד הוא את המבוטח בטופס מיוחד עבור הביטוח הלאומי. טופס זה מאפשר פתיחה מחודשת של תיק הנפגע וזימון לוועדה רפואית לצורך בדיקה חוזרת.
האם ניתן לערער על החלטת הוועדה?
המבוטח יעמוד לאחר מכן בפני ועדה רפואית אשר תדון בעניינו, כאשר שמורה לו הזכות לערער על החלטתה לוועדת העררים. במידה וגם החלטתה של וועדת העררים איננה מקבלת את טענותיו, רשאי המבוטח להגיש ערעור על החלטתה לבית הדין לעבודה.
מרבית הפגיעות - שמיעה ועמוד שדרה
פגיעות שכיחות אשר מהוות עילה להגשת תביעה להחמרת מצב רפואי הינן בעיקר פגיעות בתחום השמיעה ונזקים גופניים לעמוד השדרה והגב. לדוגמא, ליקויי שמיעה ידועים כליקויים אשר מחמירים במידה וממשיך עובד אשר סובל מהם לעבוד בתנאי העסקה בהם הוא חשוף לרעש. אי לכך, לעובדים אשר הוכרה פגיעה בשמיעתם מומלץ להקפיד ולעבור בדיקות שמיעה עדכניות אחת למספר חודשים.
עם זאת, יש לציין כי לא אחת דוחה המוסד לביטוח לאומי את טענותיהם של העובדים להחמרה במצבם, או שולל את הקשר הסיבתי שבין מקום העבודה להחמרה במצב הבריאותי. אי לכך, מומלץ בהחלט לפנות לעורך דין המתמחה בתחום זה על מנת לקבל ייעוץ משפטי ודרכי פעולה אפשריות.