www.what2do.co.il

אי הכרה במחלת צליאק כמחלה אשר נגרמה בעקבות השירות הצבאי

דרגו את המאמר

אי הכרה במחלת צליאק כמחלה אשר נגרמה בעקבות השירות הצבאי

האם צריכת גלוטן בצבא גרמה להתפרצות צליאק?


חיילת אשר השתחרה מצה"ל בפרופיל 21 טענה כי נאלצה לאכול מזון רב המורכב בבצק, בכמויות להן לא הייתה רגילה, וכתוצאה מכך פרצה בגופה מחלת הצליאק. מדובר במחלה אשר הגורמים לה טרם התבררו באופן סופי במסגרת המחקר הרפואי. ישנן מחקרים המצביעים על כך שמדובר בנטייה גנטית, ויש המעריכים כי גורמים כגון נגיף או לחץ נפשי מביאים להתפרצות הצליאק.


קצין התגמולים דחה את תביעתה של החיילת להכיר במחלת הצליאק כפגיעה אשר נגרמה בעקבות השירות הצבאי. אי לכך, הוגש על ידה ערעור על ההחלטה לוועדת הערעורים. לדאבונה, גם וועדת הערעורים השיבה פניה ריקם. החיילת טענה כי כבר במהלך השירות הצבאי היא החלה לסבול משלשולים וכאבי בטן. לטענתה, בדיקות רבות אשר נערכו לה גילו כי היא סובלת מצליאק וכתוצאה מכך היא שוחררה מהשירות.

 

      קראו עוד בתחום:

 

המערערת טענה כי בטרם גיוסה היא הייתה בריאה לחלוטין ושילוב של תנאי השירות עם טיפול רפואי לקוי גרמו להתפרצות המחלה. החיילת הוסיפה כי הטיפול בתלונותיה ובמצבה הבריאותי ארך זמן רב וחמישה חודשים לקחו לגורמים הרפואיים הצבאיים לאבחן המחלה.


קצין התגמולים קבע כי מחלת הצליאק, ככל שהוכח ברפואה, הינה מחלה כרונית אשר הגורמים לה הינם גנטיים. לטענתו, כבר עם גיוסה של הצעירה לצה"ל קיננה המחלה בגופה. התפרצות המחלה במהלך השירות לא הייתה קשורה, לטענת המשיב, לשירות הצבאי אלא מקורה בנסיבות גנטיות. כמו כן, נטען על ידי קצין התגמולים כי הטיפול לו זכתה המערערת היה סביר ולא השפיע הוא על התקדמותה הטבעית של המחלה חשוכת המרפא.

 

תלונות על כאבי בטן לפני הגיוס ודודה החולה בצליאק


המומחה הרפואי מטעם קצין התגמולים קבע כי מדובר בחיילת אשר הייתה לה נטייה גנטית לחלות בצליאק. בחוות דעתו הצביע המומחה על כך שדודתה של החיילת לוקה במחלה ונסיבות העניין מצביעות כי היא חלתה בצליאק כבר טרם גיוסה. המומחה הפנה את וועדת הערעורים למסמך רפואי בעניינה של החיילת, אשר נערך כשנתיים לפני גיוסה, ובו נטען כי היא מתלוננת על כאבי בטן ושלשולים. כמו כן, במסמך זה הומלץ לשלול צליאק.


וועדת הערעורים קבעה, כאמור, כי דין הערעור להידחות. בפסק הדין נכתב כי מדובר במחלה גנטית אשר בינה לבין נסיבות השירות לא התקיים הקשר הסיבתי הדרוש על מנת להכיר בחיילת כנכת צה"ל. צריכת הגלוטן המוגדלת בצבא לא הביאה להתפרצות המחלה אלא לאבחונה, קבעה וועדת הערעורים.

 

צוין כי החיילת לא הוכרחה לאכול מוצרים עתירי גלוטן והיה באפשרותה לבחור במוצרי מזון אחרים. זאת ועוד, לאחר אבחון המחלה, החלה המערערת לשמור על דיאטה נכונה מבחינת מוצרי הבצק ומצבה הרפואי השתפר והתייצב. זאת ועוד, נקבע כי מיד עם תלונתה הראשונה של החיילת היא הופנתה לשורה של בדיקות לרבות בדיקת רגישות לצליאק. התהליך כולו ארך שלושה חודשים בלבד.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

תביעות נגד משרד הביטחון

מתי תוגש תביעה נגד משרד הביטחון? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

התיישנות - משרד הביטחון, צבא

מתי מתיישנת הזכות להגיש בקשות בגין פגיעה או מחלה במהלך השירות? 

פסוריאזיס, צבא - קשר בין המחלה לשרות

האם מחלת הפסוריאזיס יכולה להיגרם כתוצאה מתנאי השירות? אם כן כיצד נתבע פיצויים? 

כיב קיבה, שרות צבאי והקשר

כיצד ניתן להוכיח קשר סיבתי בין פרוץ אולקוס (כיב קיבה) לבין שירות בצבא ו/או בכוחות הביטחון? 

הלם קרב

מהו הלם קרב? את מי תובעים במקרה של הלם קרב? מה מועד ההתיישנות? ועוד... 

הקשר בין מחלת הסוכרת לשרות הצבאי

לצורך בחינת שאלה האם יש קשר בין מחלת הסוכרת לשרות הצבאי יש לשים לב כי ישנם שני סוגי סכרת... 

הקשר בין השרות הצבאי למחלות נפש

כיצד מוכיחים קשר בין שירות צבאי או משטרתי ומחלת נפש אשר נגרמה או הוחמרה כתוצאה מתנאי השירות? 

בחירת זכויות לפי חוק הביטוח הלאומי או לפי חוק הנכים?

חייל או שוטר שנפגע או חלה יכול לתבוע במסגרת ביטוח לאומי או קצין תגמולים, מהו המסלול המומלץ? 

נכי צה"ל וחוק הנכים, לאן?

חוק הנכים נכנס לתוקפו בשנת 1959. מדובר בחוק בעל מטרות סוציאליות ואשר עניינו לעזור ולאפשר סיוע לאנשי כוחות ביטחון אשר חלו או נפגעו או במסגרת שירותם... 

קצין תגמולים- מידע משפטי ומדריך להגשת תביעה

נפגעת בצבא? מעוניין להגיש תביעה נגד קצין תגמולים? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.