בתי עסק אשר אינם בתי מגורים ופטור מארנונה לנכי צה``ל
דרגו את המאמר |
|

פטור מארנונה עבור עסקים בבעלות נכי צה"ל – לא רק עסקים בבתים מעורבים
האם נכי צה"ל אשר יש בבעלותם בתי עסק לא יהיו מחויבים בתשלום ארנונה לרשות המקומית? בית המשפט העליון פסק כי הנכים יהיו פטורים מהתשלום וזאת כל אימת שהם לא היו חייבים בתשלום מקדמות במהלך שנת הכספים הנדונה על פי פקודת מס הכנסה. מדובר בפסק דין תקדימי אשר ניתן במסגרת ערעור אשר הוגש על פסיקתו של בית המשפט המחוזי (שקבעה כי הפטור יהיה רק לגבי נכסים מעורבים, דהיינו נכסים אשר נעשה בהם שימוש הן למגורים והן לעסקים).
קראו עוד בתחום:
- תביעה נגד קצין התגמולים להכרה בסוכרת נעורים
- הכרה בהחמרה במצב נפשי של חייל אשר שירת בקריה
- תגמולים אשר שולמו בטעות יבוטלו לאחר 24 שנים
- משרד הביטחון הכיר בלוחמי השייטת אשר נפצעו על המאווי מרמרה כנכי צה"ל
עיריות רבות ברחבי הארץ החלו, בעקבות פסק הדין אשר ניתן בבית המשפט המחוזי, לגבות ארנונה מעסקים בבעלות נכי צה"ל אשר לא שימשו גם למגורים. ארגון נכי צה"ל, אשר הצטרף לעתירה וביקש להביע את עמדתו, טען כי יש להעניק את הפטור גם לעסקים לא מעורבים וזאת בשל תכליתו הסוציאלית של החוק. "מדובר בהוראת חוק אשר מטרתה הינה לעודד נכי צה"ל לשוב למעגל העבודה", טען ארגון נכי צה"ל.
"בשורה עבור נכי צה"ל"
עמדתו של הארגון התקבלה על ידי בית המשפט העליון (השופטים ג'ובראן, חיות וגרוניס). בפסק הדין התקדימי נקבע כי יש להחיל את הפטור האמור מארנונה לא רק על נכסים מעורבים אלא גם על נכסים עסקיים בלבדיים. השופטים הדגישו כי אכן מטרת החוק הייתה להעניק זכויות סוציאליות לנכי צה"ל ולעודד את האחרונים לצאת לעבודה.
במטרה זו הייתה מקופלת בתוך התפיסה החברתית בישראל כי יש לסייע לאוכלוסיות אשר העניקו סיוע למדינה וכעת הן מצויות במצוקה כלכלית. אי לכך, בית המשפט קבע כי יש לבטל את ההבחנה הקיימת כיום בין נכה צה"ל המקיים את עסקו מבית מעורב, לבין נכה צה"ל אשר מפריד בין עסקו לבין מקום המגורים. לדוגמא, בפסק הדין נקבע כי אין הבדל בין נכה צה"ל המנהל משרד עורכי דין מביתו, לבין נכה העוסק בנגרות ומנהל עסקיו מנגריה שאינה בביתו.
מארגון נכי צה"ל נמסר כי "פסק הדין הנ"ל הינו פסק דין תקדימי אשר יש בו בשורה של ממש מבחינת ציבור נכי צה"ל בעלי עסקים. פסיקתו של בית המשפט העליון תביא לביטול החיוב אשר הוטל על נכים רבים לאחר פסיקתו של בית משפט קמא. פסק הדין הנ"ל מחדש פעם נוספת את החובה המוסרית שבין המדינה לבין לוחמיה וחייליה".