תאונת עבודה בגין אוטם שריר הלב לאחר פיטורים, האמנם?
דרגו את המאמר |
|

התקף לב שלושה שבועות לאחר פיטורים, האם תאונת עבודה?
בית הדין לעבודה נדרש לבחון תביעה אשר עסקה בקשר הסיבתי שבין לחץ בחזה ואוטם שריר הלב לבין פיטוריו של עובד תחזוקה ממקום עבודתו.
העובד טען כי היה הוא מועסק במשך תקופה ארוכה בתור עבודה תחזוקה בחברה גדולה. לטענת התובע, עוד לפני פיטוריו המיידיים מהחברה, לדבריו, הלחץ והמתח נבעו ממערכת היחסים העכורה אשר הייתה בין הממונה הישירה עליו במקום עבודתו לבינו. יחסים אלו, לשיטתו של התובע, גרמו לו לחץ ומתח נפשי רב מחד, ועבודה מאומצת במטרה להוכיח את יעילותו בפני הממונה הישירה מאידך.
קראו עוד בתחום:
- מוות של רב חובל חולה לב במהלך הפלגה - האם תאונת עבודה?
- האם שיחה עם משקיע גרמה לבעל עסק עצמאי לאירוע לב?
- האם תאונת עבודה היא גם גילוי גידול סרטן עור באזור לא חשוף לשמש
- דרמטיטיס תוכר כתאונת עבודה על בסיס מחלת מקצוע - צבעי חשוף לחומרים רעילים
לאחר פיטוריו המיידים, החל התובע לחוש כאבים בחזה ושלושה שבועות לאחר מכן לקה באוטם שריר הלב. התובע טוען כי יש להכיר בו כנפגע עבודה על פי משמעות החוק לביטוח לאומי.
דחיית התביעה משלושה טעמים
לדאבונו של התובע, בית הדין לעבודה קיבל את טענות המוסד לביטוח לאומי וקבע כי יש לדחות את התביעה. התביעה נדחתה למעשה משלושה טעמים עיקריים.
ראשית, התובע העיד בעצמו כי סמוך למינויה של הממונה הישירה החדשה, החלו יחסי העבודה להיות מתוחים וטעונים. התובע העיד כי בין הממונה הישירה לבינו היו וויכוחים רבים. אי לכך, לא ניתן להסיק שהפיטורים המדוברים היו הפתעה גמורה עבור התובע. התובע הביא לעדות את הממונה הישירה אשר העידה כי מדובר בתקופה של חודשיים לפחות. ההלכה הפסוקה קבעה במקרים אלו כי לחץ ומתח מתמשכים, אשר מתפרשים על זמן רב, אינם מהווים אירוע חריג במקום העבודה.
שנית, חוסר ברשומות רפואיות. התובע העיד על כאבים בחזה במשך שלושה שבועות לאחר הפיטורים. עם זאת, כאבים אלו לא מצאו ביטוי ברשומות רפואיות מטעמו של התובע.
שלישית, השופטים נתנו אמון בגרסתו של התובע, אך על פי הפסיקה, לחץ ומתח מתמשכים מעצם טבעם אינם תאונה, שהרי אין מדובר באירוע חד פעמי שניתן לאתר בזמן ובמקום (אלא בתהליך מתמשך שאינו עונה להגדרה של תאונת עבודה כנדרש בסעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי).