הכאבים בכתפה של מטפלת בבית אבות יוכרו כ``תאונת עבודה``
דרגו את המאמר |
|

מטפלת סיעודית הסובלת מכאבים בכתף תוכר כנפגעת עבודה
האם אישה אשר עבדה כמטפלת סיעודית בבית אבות, ובמסגרת עבודתה עסקה בפעולות סיעוד הקשישים, תזכה להכרה על ידי הביטוח הלאומי בכאבי הגב והכתף שלה כ"תאונת עבודה"?
תביעה מסוג זה הוגשה לביטוח הלאומי, ולאחר שנדחתה על ידי המוסד, הגיעו הדברים לבית הדין האזורי לעבודה בירושלים.
העובדת טענה בבית הדין, כי במשך כעשר שנים עבדה היא במשך שש שעות ביום, כאשר עיקר עבודתה מורכבת מהלבשת הקשישים, רחיצתם, החלפת חיתולים, הליכה עימם, הרמתם ועוד. במילים אחרות – העובדת טענה כי כאבי הגב והכתף מהם היא סובלת, הינם תוצאה של העבודה הפיסית המאומצת בבית האבות.
קראו עוד בתחום:
- סרטן בגין חשיפה לשמש ולחומרים כימיים בשעות העבודה יוכר כ"תאונת עבודה"
- האם וויכוח בין העובד למנכ"ל הינו אירוע חריג היכול להחשב כ"תאונת עבודה"?
- אי הכרה בליקויי שמיעה כ"תאונת עבודה"
- תאונת עבודה - עובד גלידריה נפצע ממיכל קצפת
- גרם המדרגות במשרד היה מסוכן - המעביד יפצה את העובדת שנפגעה
המוסד לביטוח לאומי דחה את תביעתה כשהוגשה אליו, בטענה כי לא התובעת לא השכילה להציג אירוע חריג כלשהו שיש בו בכדי ליצור פגיעה בעבודה. כמו כן, לטענת הביטוח הלאומי, מחלתה של העובדת איננה נובעת ממיקרו-טראומה ולא קיים קשר סיבתי בין הפגימות בכתפה ובגבה לבין עבודתה.
המחלקות בין הצדדים הייתה למעשה - האם יש קשר סיבתי בין הפגימות בעמוד השדרה הצווארי ובכתף, לבין עבודת התובעת לאור חוות דעתו של המומחה. כמו כן, האם יש להכיר בפגיעות אלה כתאונות עבודה.
המומחה הרפואי קובע - רק כאבי הכתף הימנית הינם "תאונת עבודה"
בית הדין מינה מומחה רפואי מטעמו אשר קבע בחוות הדעת שהגיש כי כאבי הגב של התובעת נבעו משתי סיבות אפשריות - חשד לספונדילוליזיס או חוסר חיבור מולד של חלק מהאלמנטים האחוריים של החוליות בעמוד השדרה. המומחה כתב בתצהירו כי במידה וזו האבחנה – לא קיים קשר בין תנאי עבודתה של התובעת לבין כאביה.
לעומת זאת, בנוגע לכאבי הכתף של התובעת, טען המומחה הרפואי כי קיימת סבירות שהחמרתם של הכאבים נבעה מפעילותה של העובדת בשעות עבודתה. המומחה סבר כי פעולותיה של התובעת בעת כיפוף הגוף לפנים והרמת/סיבוב חולה במיטתו כאשר הידיים במנח של הרמה, כיפוף ופישוק "מעל" לגובה הכתפיים, נעשו אגב הפעלת כח פיסי רב.
בית הדין קבע כי בהתאם לחוות דעתו של המומחה, קיים קשר סיבתי בין עבודת התובעת לבין הפגימה בכתף, ויש לקבל את תביעתה בחלקה (לגבי הפגיעה בכתף). אי לכך, תוכר הפגימה בכתפה כתאונת עבודה על פי תורת המיקרו-טראומה ושיעור נכותה ייקבע כל ידי וועדה רפואי של המוסד לביטוח לאומי.
כמו כן, בית המשפט קבע כי על הביטוח הלאומי לשלם הוצאות המשפט לתובעת על סך 3,000 שקלים