www.what2do.co.il

הכרה בכאבי גב על בסיס תורת המיקרוטראומה בתור תאונת עבודה

דרגו את המאמר

הכרה בכאבי גב על בסיס תורת המיקרוטראומה בתור תאונת עבודה

הכרה בכאבי גב בתור תאונת עבודה על בסיס תורת המיקרו-טראומה


בית הדין לעבודה קיבל את ערעורו של עובד על החלטת המוסד לביטוח לאומי שלא להכיר בכאבי גב ובנכות 30% לצמיתות מהם הוא סובל כתאונת עבודה. המערער במקרה זה הינו אדם בן כ-50 אשר עבר במשך כ-25 שנה בתור חרט-כרסם-מסגר במכון וויצמן.

 

במרוצת השנים, כללה עבודתו של המערער הרמה של מתכות כבדות משקל. בשנת 1993, במהלך העבודה, הרים התובע ראש של מחרטה במשקל 4 ק"ג וחש כאב חד בגבו. בעקבות האירוע הנ"ל עבר העובד סדרה ארוכה של טיפולים ואושרה לו גמלת נכות מלאה מטעם קרן הפנסיה של מבטחים למשך כשמונה חודשים.

 

      קראו עוד בתחום:

 

במהלך תקופה זו עבר התובע הכשרות שונות ושב למכון וויצמן לאחר שנה בתפקיד משרדי. המערער הגיש תביעה לביטוח הלאומי על מנת להכיר בפגיעה בגבו כתאונת עבודה. עם זאת, תביעתו נדחתה ועל כן הוגש ערעור לבית הדין לעבודה.


ההלכה הפסוקה בדבר תורת המיקרו-טראומה הינה כי יש לראות במצבו של מבוטח כתאונת עבודה אשר נסיבותיה הינן פגיעות רבות וזעירות, רק בכפוף לעדות רופא.

 

השאלה המשפטית הינה באילו נסיבות יש לראות אף בפגיעות זעירות מצטברות (להבדיל מפגיעה רבתי) תאונת עבודה ומהם הרכיבים הדרושים להגדרה זו. השאלה הרפואית הינה האם מצבו הרפואי של אדם הינו תוצאה של תהליך תחלואתי או תוצאה של פגיעות זעירות מצטברות.

 

המערער מביא לפסילת המומחה הרפואית


בית הדין האזורי מינה רופאה מומחית מטעמו על מנת לבחון האם מדובר בתחלואה טבעית או שמא בכאבי גב אשר מקורן בפגיעות זעירות. המומחה הרפואית הייתה חד משמעית בקביעותיה – לא מדובר בתאונת עבודה. חרף כך, הגיש המערער שאלות הבהרה רבות למומחית הרפואית אך לא התרצה. אי לכך, הגיש המערער בקשה לפסילת המומחה הרפואית ובקשתו התקבלה בבית הדין הארצי.

 

בית הדין האזורי מינה מומחה רפואי נוסף אשר גם הוא קבע כי לא מדובר בתאונת עבודה. המערער לא אמר נואש והגיש ערעור על החלטה זו לבית הדין הארצי. לשמחתו, ערעורו נשא פרי והתקבל. בית הדין הארצי קבע כי קריאה מדוקדקת של חוות דעתו של המומחה הרפואי הנוסף הייתה צריכה להביא למסקנה כי תנאי עבודתו של המערער, כפי שתוארו בהחלטת בית הדין, מצביעים על מאמצים שגרמו לנזק בגבו של המערער.

 

השופטים ציינו כי תנאי העבודה הללו, אליהם התייחס המומחה הנוסף בחוות דעתו, באו לידי ביטוי בתנועות חוזרות ונשנות – קרי מיקרו-טראומה. במילים אחרות, המומחה הרפואי הנוסף התייחס לתשתית העובדתית אשר הוצגה בפניו בבית הדין לעבודה, אשר קבעה במפורש שתנאי עבודתו של המערער כללו פעולות חוזרות ונשנות.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

מהי תאונת עבודה?

מהי תאונת עבודה וכיצד ניתן לתבוע פיצויים...מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

את מי תובעים לאחר תאונת עבודה ?

נפגעת בעבודה? נגרמו לך נזקי גוף? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר  

עצות לנפגעי תאונות עבודה

עצות לנפגעים לאחר תאונת עבודה...מאמרים, פסקי דין ומידע משפטי נוסף. 

תאונות עבודה נוספות

נפגעתי במהלך השתלמות...האם תאונת עבודה? דוגמאות נוספות, מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

תביעת ביטוח בגין נכות מתאונה ומחלוקת בנוגע לפרשנות חישוב הפיצוי

מהו ביטוח "נכות מתאונה"? האם חברת הביטוח יכולה "לשחק עם פרשנות הסעיף"? 

מחלות מקצוע

מהי מחלת מקצוע? כיצד היא מוגדרת בפסיקה? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורכי דין באתר 

מיקרוטראומה

מיקרוטראומה

מיקרוטרואמה ופיצויים...מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר... 

תאונות עבודה או נכות כללית מה עדיף?

עשרות פסקי דין, מאמרים, עצות בנושאי תאונת עבודה, נכות ופניה אל עורכי דין באתר 

ועדה רפואית - אחוזי נכות

מהי ועדה רפואית? מי היא קובעת? מאמרים, עצות משפטיות ופניה אל עורכי דין באתר 

ועדות רפואיות

איך להתכונן לועדה רפואית? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין העוסקים בתחום הפיצויים 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.