תאונת דרכים - חישוב שנים אבודות עבור בחור חרדי שהיה תלמיד ישיבה
דרגו את המאמר |
|

פיצויי לאחר תאונת דרכים למשפחה של תלמיד ישיבה - השנים האבודות
משפחות רבות מאבדות את יקיריהם בתאונות דרכים. כמו כן, מלבד האירוע המצער והכאוב, נאלצות משפחות אלו להתמודד גם עם בעיות כלכליות רבות, קל וחומר כאשר מדובר באבי המשפחה. במקרים אלו רשאים בני המשפחה הנותרים לתבוע פיצויים בעבור השנים האבודות של אב המשפחה. מה יהיה גורלה של תביעה מסוג זה אשר הוגשה כנגד השתכרותו האבודה של תלמיד ישיבה? סוגיה זו נידונה לאחרונה במסגרת תביעת פיצויים נגד חברת ביטוח, לאחר תאונת דרכים.
המנוח היה תלמיד ישיבה בן 29 אשר הותיר אחריו משפחה של אישה וילדים. האלמנה ושמונת ילדי המנוח הגישו תביעת פיצויים נגד חברת הביטוח. במסגרת תביעתם עתרו בני המשפחה כי היו הם תלויים באופן אבסולוטי בהכנסתו של המנוח. התובעים הוסיפו כי המנוח היה איש מוכשר אשר הייתה ביכולתו להשתכר ברמה המשולשת מהשכר הממוצע במשק. כמו כן, לדבריהם המנוח היה איש רב פעלים שבילה רבות מחוץ לבית והתחיל בהוראה בשנים האחרונות לחייו.
קראו עוד בתחום:
- האם מעביד ישלם פיצויים בגין תאונת טרקטור של פועל תאילנדי ללא רישיון נהיגה?
- אובדן כושר השתכרות של מובטל לאחר תאונת דרכים, כיצד?
- נפילה במהלך טיפול במשאבה על גבי משאית - האם תאונת דרכים?
- הצגת מסמך נפשי מטעם הצבא במסגרת תביעה אזרחית לאחר תאונת דרכים
חברת הביטוח טענה לעומתם כי המנוח היה תלמיד ישיבה אשר לא ניתן להתחקות אחר השתכרותו עובר לפטירתו. הנתבעת הוסיפה כי דרישות התלויים הינן מופרזות ובלתי הגיוניות, ובפני בית המשפט הוצג תלוש משכורת אחד בלבד. השופטים הסכימו עם חברת הביטוח שהתובעים לא השכילו להוכיח את הכנסתו של המנוח, אך לאור ראיה זו של תלוש המשכורת, ניכר כי המנוח היה מסוגל להשתכר ברמה מסוימת.
אי לכך, שכרו הממוצע הועמד על 4,200 שקלים לחודש, ובני המשפחה זכו לפיצויי בסכום זה עד למועד פרישתו של המנוח לו היה נשאר בחיים. שימו לב, בניגוד לפסיקות אחרות, אשר כוללות את ניכויי המיסים השונים וביניהם מס הכנסה, במקרה דנן בית המשפט חישב את שכרו של התובע על שיעור של 4,200 שקלים - מתחת למדרגת המס.
מהו הגיל לגבי תלות הילדים אשר לא יתגייסו לצבא
על פי רוב, ידוע כי אב צריך לזון את ילדיו עד הגיעם לגיל 18. עקב המציאות הישראלית, בה מרבית הצעירים הולכים לשרת בצבא בגיל 18, מחושבים דמי מזונות הילדים במקרים אלו עד גיל 21 בשיעור מופחת. עם זאת, האם יש להסיק כי משום שמדובר בן העדה החרדית, ילדיו לא היו מתגייסים לשירותי הביטחון? בית המשפט קבע כי המנוח עצמו לא שירת בצבא, וכך גם אלמנתו. אי לכך, ברור כי אין להסיק שילדיו היו מצטרפים אף הם לשורות צה"ל ומזונותיהם כתלויים במנוח נקבעו עד גיל 18 בלבד.
האם האב עזר בחינוך וגידול הילדים
במסגרת התביעה טענו בני המשפחה כי יש לפצותם עבור הסיוע והעזרה שהעניק המנוח בגידול וחינוך הילדים. חברת הביטוח טענה לעומתם כי בחברה החרדית מדובר בתפקיד המונח כולו על כתפיה של האם. בית המשפט קיבל את טענות חברת הביטוח וקבע כי ניכר שהמנוח לא סייע בידי אשתו בגידול הילדים וחינוכם ועל כן אין לפצות בעבור אובדן זה. לא זו אף זו, האישה טענה בעצמה כי בעלה היה איש רב פעלים אשר שהה מחות לבית במרבית שעות היום. עם זאת, השופטים פסקו למשפחה סך של 1,000 שקלים לחודש בגין הסיוע שכן היה נותן האב המנוח מדי פעם לאשתו ולילדים.